Rozumné repro 2.0 (2.1) k TV (kompaktní, aktivní, možná SW)

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod swenak 22. 11. 2014 23:27

ThalesX píše:Na co potřebuješ stíněné repro? Ty máš CRT nebo plazma TV?

No, aktuálně mi to asi nevadí, ale svého času jsem měl na repro položeno MMC s HDD a sice by to taky nemělo vadit, pořád mám asi nějakou nejistotu :-)

-- 22. 11. 2014 23:39 --

JohnyBuchar píše:Ty Tanga :D jsou to nejhorší od AQ co se dá snad koupit a ten zesík k tomu vypadá taky dost bídně a hmotnost 3kg to jen podtrhuje :D. Měl si vzít klasický zesilovač a bedny a né tyhle pseudo nesmysly od zeleného chuje. Např. zde nový http://hifibazar.cz/detail.asp?id=2327 to jen tak od boku a bedny např. http://www.luxusni-elektronika.cz/zbozi ... amond-10-1, výsledek bude určitě jinde, ale vypadá to, že to skončí telenovelou ala PC-HRAC a skončíš u plastového repra po x nezdarech, ale nechci odradit diváky od sledovanosti :potichu :mrgreen:.

Co Ti mám na to napsat. Už jsem to zde psal. Většina lidí to řeší pro peníze. Mně ale nejde o peníze, ale o kompaktnost a jednoduchost obsluhy. Nemám problém zaplatit i více, než za sadu AVR+repro (já už měl před 20 lety velký stereo zesik Tesla a repro, pak nějaky Sony AVR + 5.0 sloupovými repro), pokud to bude hrát nějak rozumně a zároveň mně tonebude omezovat, což znamená, nebude to velké a pokud ano, tam můžu AVR zavřít třeba do komody, kde mám zavřeno i Synology, router, Dune HD player a neřešit ho. Proto jsem se ptal u AVR na externí IrDa, které bych, stejně, jako u Dune HD vytáhnul ven z komody, nalepil třeba na TV a bylo by. Zvuk bych mohl řešit přes ARC, ale pokud jsem to správně četl, tak nic více.

Aktuálně mám chuť ještě zkusit JAMO P 404 (k tomu bych případně, pokud by to nestačilo, koupil nějaký aktivní subwoofer), nebo pak asi ty Audioengine 5+. Pokud se mi to nepovede, tak na to kašlu a nechám si ty blbe Behringery, sice hrají nic moc, ale alespoň a nima není problém. Jen bych pak měl problém s používám třeba youtube, nebo podobných app na TV, jelikož optický výstup na TV není regulovatelný, sluchátkový je nanic a Behringery nemají ovládání dálkou.

Prostě, mám určité požadavky, kdy není jediným požadavkem dobré ozvučení, ale mám i pár dalších požadavků (již uvedených). Zvuk bez jednoduchosti a kompaktnosti mi prostě je k ničemu a nemá pro mně smyslu.

EDIT: Ještě jsem našel Aktimate Blue. Údajně dost kvalitní repro i zesilovač. Sice se tady neprodává, ale jde koupit třeba v UK (http://www.ebay.co.uk/itm/AktiMate-Blue ... 43c354b9ca)
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 23. 11. 2014 04:56

AVR hřeje a to v kombinaci se špatně odvětrávanou, případně uzavřenou komodou vážně není dobrá kombinace z hlediska spolehlivosti a životnosti. ne že by to nemělo řešení - odvětrávání se dá vyřešit, ale ač to není nijak složité už to není řešení typu přines - zapoj - používej.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod swenak 23. 11. 2014 06:50

Mám v komodě v části, kde mám elektroniku, sundanou zadní stěnu, dvířka úplně nedoléhají a šlo by to i vylepšit. Přinést AVR bych zvládnul, tak těžké nejsou, napojit není problém, používat to taky umím, ale tady už to postrádá ten komfort :)

Zkusme už ukončit řešení AVR, které snad zjevně nechci a beru ho jako poslední možnosti a věnujme se možnostem, které jsou :-)

Co to JAMO? Tam se mi líbí i to, že to má autosleep, má vice vstupů, takže připojím TV i MMC bez redukcí přímo optikou. Trošku mi tam vadí povrchová úprava, nemám rád klavír, ale tak s tím jde žít, nebo bych na to pustil fóliaře, nebo čalouníka:-) Nevím, jestli se po připojení signálu sami zapnou, ale to bych přežil. Dálká má pro výšky i basy dedikované + a -, což zjednoduší ovládání. Je tam i tlačítko reset, kterým se dostanu na 0 u obou korekcí.

Ty AktiMate mají mít zesilovač Creek a snad sředobas z ELS-3 od Epos, což jsou údajně dobré komponenty. Mají sice jen jednu optiku, ale mají více RCA vstupů, takže TV by byla optikou a MMC přes RCA.

Oba mi dají to, co potřebuju co do používání, kompaktnosti a možností. Jen zvuk samozřejmě nevím. Recenze na JAMO jsou pozitivní, ale už se dle všeho jen doprodává, Alza sice tvrdí, že jsou na cestě, jiní taky, že jdou dodat, ale spíše ne. Pár bílých jsem našel skladem. U AktiMate Blue nevím moc o ničem, moc se o nich nedá dočíst, dělá je Epoz z Austrálie a případná reklamace by byla na dlouho.

Jako třetí bych pak asi bral Audioengine 5+, ač v recenzi skončili až za JAMO. U nich mi schází optický vstup, což bych řešil již tím převodníkem, ale druhý vstup je pak již jen jack, což by mi dělalo trošku problém, kdybych chtěl náhodou hrát hudbu bez TV, ale to se moc neděje a v nejhorším by to bylo tak, že bych pustil přes TV a pak vypnul obraz.

Zatím se přikláním k tomu, že seženu ty JAMO, je to zdá se nejmenší zlo. Pokud by to nebylo OK, tak ty Audioengine 5+. No a kdyby ani to ne, dovezl bych si sem ty AktiMate Blue.
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod swenak 23. 11. 2014 08:31

Objednal jsem to JAMO, ono to stejně nakonec bude na mně, rozhodnout se :-) Dám pak vědět, dnes bych ho měl mít.
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 23. 11. 2014 11:07

Co mi tohle vlákno jen připomíná? :D Nic proti a promiň za OT :P.
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod swenak 23. 11. 2014 11:18

Nějaké jiné vlákno, kde rádci ignorují požadavky tazatele a radí to, co po nich nikdo nechce?:))
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 23. 11. 2014 11:26

Johnyho si nevšímej, on ti bude srá* sloupy i do auta :-D
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod swenak 23. 11. 2014 11:44

V takovém případě oznamuji, že už pár týdnů jezdím v CitiGo z půjčovny a tím bych neodvezl ani sloupy určené pro obývák:) Už kvůli odvozu TV jsem si musel půjčit jiné auto:)
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod bylinnycaj 23. 11. 2014 13:05

Ono ale, ten Johny BUchar ma vo vela veciach pravdu. ;-]
A tiez trefou do cierneho bolo (myslim, ze velmi malo ludi si to uvedomuje) je celkova vaha vyrobku.
Som zastanca teorie: "cim tazsie, tym celkovo kvalitnejsie".

Npr:...uz aj len pri takych HD ready plazmach:
Rozdiel 5kg, pri rovnakej uhlopriecke televizora (+/- "1") ,tiez o niecom moze hovorit :)
(LG 42PN450 (20kg) vs Samsung 43H4500(15kg) vs Pan.42X60 (16kg) ...ale berte to ako cisto moj nazor a nechcem vyvolavat nejake "flamewary" )
bylinnycaj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod swenak 23. 11. 2014 14:08

No dobře, ale nebudu si snad kupovat tank, když chci jen lepší 2.0 (2.1) repro :-)
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 23. 11. 2014 15:23

bylinný čaj: moje ST60 má 17kg a obrazově je totálně jinde.

Jasně, že velké kvalitní sloupy budou hrát líp, ale když chce nějaké regálovky, ty můžou hrát taky hoooodně dobře, zvlášť za takovou cenovku. Johny takové regálovky nikdy neslyšel a jen teoreticky fantazíruje :) Ne vždycky je Ferrari nejlepší volba třeba do města, že .. :)
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod swenak 23. 11. 2014 15:49

Konečně rozumné slovo:) Já právě často chci to nej a zapomenu, že musím brát v potaz i použitelnost pro mně. Pak si to nej koupím a je mi to nanic.
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod bylinnycaj 23. 11. 2014 19:24

PC hrac:
Vyraz: "obrazove je totalne jinde"...az tak velmi tomu never. Od roku 2012 sa tie obrazove rozdiely u plaziem +/- dorovnali. (chod sa presvedcit,ak mas moznost ;-) )
bylinnycaj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 23. 11. 2014 19:26

Slyšel jsem dost regálovek, abych si udělal obrázek jak asi musely hrát ty Tanga :-D a taky to tak dopadlo, že je okamžitě vrátil a dle ceníku je to víc než jasné Tango/Toba ad. odpad od AQ je to nejlevnější co naše česká firma nabízí. Koukám, že se tu našli dva tvůrci obdobných telenovel, proto si mlčky počkám na výsledek, který bude stejný jako v případě první PC-HRACové atrakce :D.
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod swenak 23. 11. 2014 19:59

Abych tomu správně rozuměl, tak pokud nebudu chtít AVR + alespoň 1,5m sloupovky dopředu, tak nejsem chlap? Nebo nějaká podobná hova..na?;) Prostě, sloupy nejsou vždy vhodné, i regálovky můžou být již moc :-)
Přílohy
IMG_0423.JPG
swenak
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka