Rozumné repro 2.0 (2.1) k TV (kompaktní, aktivní, možná SW)

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod krmelec 23. 11. 2014 20:03

Ty máš ale malý kufr :-)
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 23. 11. 2014 20:15

bylinny čaj ani bych neřekl :)

Johny jakou regálovku jsi prosím doma slyšel ? a popiš prosím trochu ten zvuk, co jsi na tom slyšel a tak :)
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod swenak 23. 11. 2014 20:20

krmelec píše:Ty máš ale malý kufr :-)

Neeee, to jsou jen přerostlé regálovky :-)))
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 23. 11. 2014 20:35

Měl jsem doma Quadral Merlin, Shany a Pioneery. Slyšel jsem u známého BéWé CD1 a 2, Mission 780, ad. asi 8 párů. Pohledej na internetu, tyto názvy jsi slyšel bezesporu poprvé, plastový posluchači PC :D. Vy jste se hledali až jste se našli ;).
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 23. 11. 2014 20:48

:D aha aha, dobře tak třeba ty ty Pioneery jaké to teda byly a pověz nám něco o zvuku co jsi slyšel :) víc se rozepiš. To "měl doma" si dokážu představit. A tam ty v obchodě poznáš houby. To jak nemáš doma a pořádně si to neposlechneš za různých situací, tak je to k ničemu. Navíc on řeší nová Jama za 8k a ne starý ***** :)
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod swenak 23. 11. 2014 20:49

JohnyBuchar píše:Měl jsem doma Quadral Merlin, Shany a Pioneery. Slyšel jsem u známého BéWé CD1 a 2, Mission 780, ad. asi 8 párů. Pohledej na internetu, tyto názvy jsi slyšel bezesporu poprvé, plastový posluchači PC :D. Vy jste se hledali až jste se našli ;).

Konečně jsme se našli, tížila mě samota. Teď, abys i Ty našel někoho a svět bude hned lepší :-)
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 23. 11. 2014 20:56

PC HRAC = generál zeměkoule. Pioneery hrály pěkně do basů a měly cinkavější výšky a slabší zastřené středy. Ale to laikovi jako jsi ty nic neřekne, protože ani nevíš, že je důležité plno dalších věcí jako tvá amerikou objevená AKUSTIKA, zesilovač, zdroj zvuku ad. Další věc vševěde, ty CM1,2 a dalších x beden jsem poslouchal u známého doma na NADu a měl i zánovní bedny sotva rozehráté. PS: vygoogli si co je NAD ;). Nyní můžete dál pokračovat v hledání plastového grálu za 8 litrů. Já si místo toho udělal radost krásnými Quadral Shogun :love:.
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bošu 24. 11. 2014 00:11

Ty vole hoši sem si sem sed po pár pivech po delší době, co se tu zas řeší? To je hotovo, jako kdyby to psal jen jeden :-) Jo citigo, má kufr jak prd:-) Hele mě přijde , že se tu řeší kraviny a že 90% lidem by stačilo "malinko" lepší PC repro a to by vám dělal radost. A ne to tu plevelit nákejma monitorama, stejně si je nikdo nekoupíte, nebo je pak vracíte a furt melete, že si mužete koupit klidně to a to, že na to máte, čemuž neveřím, pokud jo, tak si kupte pořádný repráky a neserte se tu s monitorama. HOWGH, to říkám já, Bošu, po pár pivech
Onkyo TX-8250+Canton Ergo 90 DC+Polk Audio HTS 12
Bošu
Junior

Odeslat příspěvekod swenak 24. 11. 2014 02:03

Neměl bys tolik chlastat :-)
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod swenak 24. 11. 2014 11:56

Tak abych doplnil. JAMO P404 jsem narozdíl od předešlé sestavy nechal zapojeno a přes noc si s tím hrál. Zvukově je to lepší, než Behringer MS40, takové čistější, čitelnější a nižší tóny jsou zvučnější (což jde chápat, i špatné monitory mají asi jiný účel, než bavit). Umím si představit, že bych je měl a případně možná doplnil o subwoofer, ač, nezbytně nutné to není.

Má to ale pár záporů a budu muset popřemýšlet, co s tím.

První je docela výrazná modrá LED, která svítí pořád v zapnutém stavu a při ovládání problikává. Toto bych asi přežil, sundal přední síťku a třeba přelepil. Vím, jiným by to nevadilo, ale já nechci různá svítící udělátka, aby mi rušila pohled na obraz. Po vypnutí svítí LED červeně, ale snad jen chvilku. Taky myslím, že červeně bliká, když dáte mute.

Další problém je příjem IR signálů. Musím mířit přímo na repro, jinak si neškrtnu. Není to vada DO (originál jsem ani nevybalil), ale opravdu přijímačem. Toto mi vadí a řešení to asi nemá.

Horší je výkon, resp. hlasitost. Vstup optiky je výrazně slabší, než RCA. Někde uprostřed je pak jack. Pro jistotu uvedu, že do RCA mám Dune HD a optika jde z TV, stejně tak jack. Problém je, že jen optika zní rozumně, kdy jako dialogy, tak efekty jsou akceptovatelné bez změny hlasitosti a nic ve zvuk nechrastí a není extra vybuzeno. Jenže, hlasitost přes optiku je taková, že jsem se nebál v noci dát repro naplno. Jistě, stačilo to, ale přes den to už nemusí stačit. Je pravda, že to bylo na filmu, kde je velký rozdíl v úrovni dialogů a tichých scén vůči efektům (Muž z oceli). Většinou jsou v jiných filmech dialogy hlasitější, ale problém to je. Tady nevím, co udělat. Možná je chyba v TV, tak to asi nevyřeším, pokud je to jen jinak nastavený vstupna repro, možná by to vyřešil převodník toslink>RCA.

Jinak obecně, korekce zvuku mají 3 kroky + a 3 -, celkem tedy 7 nastavení. Není to moc, ale postačuje to pro bězný poslech nás smrtelníků (mně a pc-hráče :-) ). Funguje i automatické vypnutí, ale nefunguje již automatické zapnutí po připojení signálů. Po zapnutí chvilku trvá, než se připojí signál, není tam díky tomu žádný velký ráz, hlasitost se snad i zvyšuje postupně. Zpracování je příkladné, sice to je nějaký polykarbonát, ale pokud někomu jde i o kvalitu zpracování, tak je to OK. Brum žádný, šum tam je, není ho moc, ale z větší dálky o něm nevím. V balení jsou nalepovací gumové nožičky, bez nich je to "svině klouzavá", jak by řekla Julia Roberts :-)
Přílohy
IMG_0427.JPG
IMG_0425.JPG
swenak
Junior

Předchozí stránka