Tak abych doplnil. JAMO P404 jsem narozdíl od předešlé sestavy nechal zapojeno a přes noc si s tím hrál. Zvukově je to lepší, než Behringer MS40, takové čistější, čitelnější a nižší tóny jsou zvučnější (což jde chápat, i špatné monitory mají asi jiný účel, než bavit). Umím si představit, že bych je měl a případně možná doplnil o subwoofer, ač, nezbytně nutné to není.
Má to ale pár záporů a budu muset popřemýšlet, co s tím.
První je docela výrazná modrá LED, která svítí pořád v zapnutém stavu a při ovládání problikává. Toto bych asi přežil, sundal přední síťku a třeba přelepil. Vím, jiným by to nevadilo, ale já nechci různá svítící udělátka, aby mi rušila pohled na obraz. Po vypnutí svítí LED červeně, ale snad jen chvilku. Taky myslím, že červeně bliká, když dáte mute.
Další problém je příjem IR signálů. Musím mířit přímo na repro, jinak si neškrtnu. Není to vada DO (originál jsem ani nevybalil), ale opravdu přijímačem. Toto mi vadí a řešení to asi nemá.
Horší je výkon, resp. hlasitost. Vstup optiky je výrazně slabší, než RCA. Někde uprostřed je pak jack. Pro jistotu uvedu, že do RCA mám Dune HD a optika jde z TV, stejně tak jack. Problém je, že jen optika zní rozumně, kdy jako dialogy, tak efekty jsou akceptovatelné bez změny hlasitosti a nic ve zvuk nechrastí a není extra vybuzeno. Jenže, hlasitost přes optiku je taková, že jsem se nebál v noci dát repro naplno. Jistě, stačilo to, ale přes den to už nemusí stačit. Je pravda, že to bylo na filmu, kde je velký rozdíl v úrovni dialogů a tichých scén vůči efektům (Muž z oceli). Většinou jsou v jiných filmech dialogy hlasitější, ale problém to je. Tady nevím, co udělat. Možná je chyba v TV, tak to asi nevyřeším, pokud je to jen jinak nastavený vstupna repro, možná by to vyřešil převodník toslink>RCA.
Jinak obecně, korekce zvuku mají 3 kroky + a 3 -, celkem tedy 7 nastavení. Není to moc, ale postačuje to pro bězný poslech nás smrtelníků (mně a pc-hráče

). Funguje i automatické vypnutí, ale nefunguje již automatické zapnutí po připojení signálů. Po zapnutí chvilku trvá, než se připojí signál, není tam díky tomu žádný velký ráz, hlasitost se snad i zvyšuje postupně. Zpracování je příkladné, sice to je nějaký polykarbonát, ale pokud někomu jde i o kvalitu zpracování, tak je to OK. Brum žádný, šum tam je, není ho moc, ale z větší dálky o něm nevím. V balení jsou nalepovací gumové nožičky, bez nich je to "svině klouzavá", jak by řekla Julia Roberts