Uvažuju o koupi reproduktorů k PC v ceně zhruba do 1500 Kč, maximálně 2000. Po pročtení pár diskuzí jsem se poučil že v téhle cenové kategorii bude zřejmě lepší 2.0 než 2.1 a navíc bych asi měl problém umístit subwoofer pod stůl (už tam mám PC).
Chci to na občasné hraní her nebo na občasný poslech hudby (převážně rock) na střední hlasitost (nepotřebuju nějaký extra výkon).
Včera jsem koupil nejprodávanější a na heurece nejvíce opěvované repro Genius SP-HF1250B, ale nejsem z nich zrovna nadšený, čekal jsem od nich po přečtení uživatelských recenzí více. Oproti sluchátkům hrajou dost jinak - chybí hlubší basy, zvuk mi přijde takový huhlavý a celkově žádný zázrak. Uvažuju jestli je mám vrátit a koupit něco jiného...
Co jsem viděl nějaké diskuze tak někdo doporučoval Crono CS-2002 (zdají se mi na stůl už moc velké), Microlab B73 (asi by mi vadila regulace hlasitosti na zadní straně) nebo Creative GigaWorks T20 Series II (přijdou mi dost drahé na takový kus plastu). Případně Genius SP-HF1800A ale to bych si asi oproti SP-HF1250B moc nepomohl, nevím.
Neočekávám žádný studiově přesný přednes, spíše univerzálnost použití - hry, hudba, občas možná i nějaký ten film, ale filmy spíše přehrávám na TV kde mám připojené staré Geniusy SW-5.1 Home Theater jako 2.1 bez zadních a středového repro (beru stereo výstup ze SCARTu).