Doporučte sestavu reproduktorů 5.0 do 20 000,-

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Travis666 7. 1. 2015 00:14

Ahoj, prosím o radu jakou sestavu 5.0 vybrat k receiveru Yamaha RX-A730 do místnosti 27m v paneláku.
Převážně na filmy. Poslech hudby všech žánrů kromě dechovky.
Filmy 80%
Hudba 20%
Díky za rady.
Travis666
Junior

Odeslat příspěvekod Travis666 14. 1. 2015 14:03

Up
Limit posunut na 35.000,-
A filmy 70% hudba 30%
Travis666
Junior

Odeslat příspěvekod Heartwork 14. 1. 2015 14:24

5.0? asi to řešit půjde, ale spíš budeš muset přidat subwoofer nebo dát na předek sloupy, které zahrají kvalitní bas a budou moci ten sub suplovat.

Sub či kvalitní sloupy pak samozřejmě ukrojí dosti z tvého rozpočtu.

Vzhledem k tvému rozpočtu předpokládám, že to nechceš zaplácnout nějakou atrapou pro děti, ale vyřešit to tak, aby to pěkně hrálo.
Heartwork
Junior

Odeslat příspěvekod expert.A1 14. 1. 2015 15:50

Na filmy rozhodně subwoofer, zejména u akčních filmů je to polovina dojmu a nenahradí to ani sloupy co umí zabasovat.
expert.A1
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 14. 1. 2015 16:15

Asi si ještě neslyšel bedny které umí zabasovat :)
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petulda 14. 1. 2015 16:16

Obecně v tebou uvedené cenovce platí, že dobrá sestava 5.0 s předníma sloupovkama nabídne vyrovnanější, spojitější zvuk, bude snažší reprosoustavy v prostoru umístit a zaberou méně místa.
Sestava 5.1 nabídne silnější hučení a dunění a bude klást větší nároky na umístění - subwoofer nelze jen tak někam vrazit, pro dobrý výsledek je jeho vhodné umístění naprosto zásadní.

expert.A1 píše:nenahradí to ani sloupy co umí zabasovat

Jen pro info, kolik dobrých sloupovek v ceně kolem 20 tis. jsi porovnával? V jakém prostoru a na jakém řetězci? Co byla referenční sestava?
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 14. 1. 2015 17:02

to expert.A1: mé Shoguny by ti vybasovaly takový zcestný výrok z hlavy :hmm:.
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Leony5 14. 1. 2015 18:18

expert.A1 Mám sloupy za směšnejch 17k ,Dynavoyce df6.A věř nebo ne po zakoupení těchto sloupú jsem subwoofer okamžitě prodal,neříkám že subwoofe ne ale otázka je kvalita,a ta stojí dost peněz.Subwoofer za relativně odpovídající cenu oproti lepším předkum udělá více škody jak užitku.a za 35k dostaneš kvalitní 5.0.
Naposledy upravil Leony5 dne 14. 1. 2015 18:32, celkově upraveno 1
Leony5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 14. 1. 2015 18:30

...a za 35 tis. sotva koupíš kvalitní sub. Bazar v pohodě, nový tak tak....
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Leony5 14. 1. 2015 18:38

Petulda má pravdu.A za35k je 5.0.relativně slušná sestava,vybrat se dá,a je to lepší než tam cpát levnej nebasující ale dunící woofer,a ještě do paneláku.
Leony5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod expert.A1 14. 1. 2015 19:10

Já neříkám, že dobré sloupy nezabasují, ale že nedokáží nahradit subwoofer, což je pravda. Slyšel jsem hodně slušné sloupy bez a se subem (relativně obyčejným) a bylo to SAKRA znát. Jde o nízké nesoucí se vlny a tóny při akci apod., to sloupy neudělají, subo je prostě subo a od toho taky u filmových sestav je.

A nikdo se nebaví o subu za 35 tisíce přece, řeč je o sestavě za 35 tis.

Možností za tu cenu je hromada, např. http://www.luxusni-elektronika.cz/zbozi ... -4-set-5-1
Naposledy upravil expert.A1 dne 14. 1. 2015 19:25, celkově upraveno 2
expert.A1
Junior

Odeslat příspěvekod Heartwork 14. 1. 2015 19:17

Na filmy snad nemusí být podmínkou sub min. za 35.000 Kč.

Mám tady Dali Zensor SUB E-12F:
http://www.daliaudio.cz/daliaudio/eshop ... -SUB-E-12F spolu s tímhle repro setem:
http://www.daliaudio.cz/daliaudio/eshop ... E-Cinema-5 a myslím, že to na filmy i nějakou tu muziku stačí a 5.1 na tom hraje hodně parádně.
http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/te ... nsor.shtml

Je pravda, že na stereo, to už chtělo lepší přední sloupy, tak jsem dal na předek místo Daliho, rovnou dva kousky VMA-I SL, to sem si naběhl - hned jak jsem to udělal, zjistil jsem, že tomu ten subwoofer už moc nepřidává, takže ho můžu zabalit a uskladnit ke sloupkům Dali.
Snad abych to raději prodal, mám to cca. rok a je tam ještě záruka. :)

Není vyloučeno, že brzy vyměním i ten zbytek. :(

Tím chci říct..., Travisi, rozhodně dvakrát měř, jednou řež. :)
Heartwork
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 14. 1. 2015 19:27

expert.A1 píše:že nedokáží nahradit subwoofer, což je pravda.

...z toho zřetelně plyne, že dobře hrající sloupy jsi ještě neslyšel.

expert.A1 píše:A nikdo se nebaví o subu za 35 tisíce přece, řeč je o sestavě za 35 tis.

Ano, proto taky sub do takové sestavy nedoporučujem, protože
Petulda píše:...a za 35 tis. sotva koupíš kvalitní sub. Bazar v pohodě, nový tak tak....

Heartwork píše:tak jsem dal na předek místo Daliho, rovnou dva kousky VMA-I SL, to sem si naběhl - hned jak jsem to udělal, zjistil jsem, že tomu ten subwoofer už moc nepřidává, takže ho můžu zabalit a uskladnit ke sloupkům Dali.

:tleskani :tleskani :tleskani
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod expert.A1 14. 1. 2015 19:34

Petulda, stačil jsem si všimnout za tu chvíli co tu opruzuju, že ty jsi naprostá mimóza bez urážky, žij si ve svém světě a prosím tě, aby jsi na mě nepsal reakce, děkuji předem.
expert.A1
Junior

Odeslat příspěvekod Leony5 14. 1. 2015 19:38

To co se ti líbilo u toho relatyvně levného subu asi nebyl bas ale zřejmě dunění ale to je nereálný a nepříjemný zvuk.No ale každý má rád to své a nebudu ti to brát.Podle mého je lepší reálně zabasovaný zvuk než dunění,řada lidí si pořídí woofer,aktivní, volume daj na max.a hurá já mám basy.Nastavení wooferu na místnost je složitá věc,a potom to nese své ovoce.
Leony5
Mírně pokročilý

Další stránka