Doporučte sestavu reproduktorů 5.0 do 20 000,-

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 20. 1. 2015 11:00

Komu není rady tomu nní pomoci a proto mě to nutí citovat SZ od PCHrace , pardnon experta.A1:

"Subwoofer je stavěný vyloženě na nejnižší tóny, primárně, přímo, speciálně tak se tomu, logicky, nemůže nějaký univerzální středobas rovnat, který sice zabasuje, ale jinak... "

Myslím, že po přečtení těchto řádků je jasné s kým máme čest a každý si bez dalšího komentáře o tomto "korunovaném" odborníkovi (nejen) domácích kin udělá obrázek sám, neboť mu úplně unikají souvislosti viz univerzální středobas :D.
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod krmelec 20. 1. 2015 11:05

Ale zase na druhou stranu, s lacným subem v paneláku si neužijete hrom bum zvuku pouze vy sedící u Tv, ale i vaší sousedé a to se vyplatí :-)
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 20. 1. 2015 11:10

Travis666 vybírá set "do místnosti 27m v paneláku". Tady bych byl se subem opravdu velmi opatrný a nanejvýš bych ho doporučil k regálovkám.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 20. 1. 2015 11:13

Ano, ale LOGICKY jen v paneláku, běda to zkusit v domě, tam LOGICKY, subo ztrestá lecjaký středobasový reproduktor :DDDD. Prostě a jednoduše, PCHrac pardon expert.A1 (komický nick) má doma stejný set HK 5.1 jako já, ale ví nejlíp bez možnosti srovnání aníž by kdy co slyšel, že sloupy nezahrají u filmu dunění a basy jako jeho nejlacnější setíček! Já narozdíl od něj se stejným HK setem a správným odladěním crossoveru a fáze na subu vím, že mé pořádné sloupy nemají problém zahrát LOGICKY ještě detailnější efekty ve všech pásmech a to mají basové reproduktory 22cm, žádné 15" jak tu mylně uvádí Trymore, u kterého mě překvapuje, že spadl na úroveň takových teoretiků.
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod expert.A1 20. 1. 2015 11:24

O čem to ten člověk JohnyBuchar mluví, žádnou SZ jsem mu neposílal. Nerozumím, nějaký druh vtipu nebo léčba komplexu? Myslím, že toto se autorovi vlákna moc líbit nebude.

K věci: Včera jsem si krátce poslechl 5.0 Yamaha NS-nějaké číslo Piano, cenovka zhruba 25tis, byly zapojeny zatím jen sloupy, nové, téměř nerozehrané, zvuk mi přišel vyrovnaný, trochu mdlý, ale slušný. Každopádně když při asi 20 minutové ukázce přišlo na řadu techno, house, rnb.. začal být trošku problém, osobně nepotřebuju extra basy u hudby, ale už to bylo na pováženou. A potom to přišlo, film Fury (kdo viděl dokáže si představit) ... to byla opravdu slabota a hluboké tóny tam chyběly, atmosféra u filmu poloviční, ať se na mě nikdo nezlobí, napíšu to ještě jednou a naposled, pro filmy je subwoofer potřeba, pokud to má mít opravdu nějakou dynamiku a energii. A rozhodně nemusí být za xxx tisíc.

Každý má jiné potřeby a nárokoy, každému se líbí něco jiného, tak si prosím přestaňte vnucovat své názory za účelem ospravedlnění toho svého. Já mám občas pocit, že někteří s dražšími sestavami jsou naštvaní, protože s tím nejsou tak spokojení, jak jiní s mnohem levnějšími. A proto pak musí osatním cpát, jak je potřeba zesilovač za milion, aby bedny "pořádně" vybudil a tak dále, však to znáte :-)
expert.A1
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 20. 1. 2015 11:38

expert.A1 píše:Každý má jiné potřeby a nárokoy, každému se líbí něco jiného, tak si prosím přestaňte vnucovat své názory....

....typu na filmy v místnosti 27m2 je levný subwoofer k plnohodnotným sloupům naprostou nezbytností.

Travis666 chce co nejlepší zvuk za 35 tis. Kč. Ne co nejvíc dunění za 35 tis. Kč bez ohledu na zbytek pásem. A v téhle ceně a velikosti místnosti je se sestavou 5.0 obecně větší šance dosáhnout vyrovnaného a kvalitního zvuku než za pomocí ukrojení desítek procent ceny předních sloupů na úkor subwooferu - důvody (umístění, naladění, sladění) viz výše.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 20. 1. 2015 11:55

No jo pěkná básnička od PChráce ehm pardon experta.A1, už vůbec nenapsal na čem Yamahay hrály, nezná ani typ, neví jestli byla kalibrace a nastavení sloupů v AVR, jaký byl zdroj (avi?). Prostě slyšel z vlaku poprvé nějaké sloupy u kina a hned z toho dělá opět a zas TEORETICKÝ verdikt a ABSOLUTNÍ pravdu. LOGICKY mu vyšlo, že majitelé dražší aparatury jsou dotčení spokojeností jiných lidí, co mají sestavu za pár drobných. Kam ten svět spěje.... dal bych těmto dětinským uživatelům BAN už po registraci :D. Jinak doplňuji, že osobně jsem byl svědkem, kdy sloupy basovaly a pro experta.A1 to nebyly basy do doby, než jsem naschvál pustil písničku, který dělá rezonance přímo v nahrávce, ne vlivem ,že by bedny nestíhaly a hned si chrochtal blahem, jasný verdikt pomatení domácím kinem a to mi pořád vnucoval svůj svět jak subo, které váží 7kg včetně zdroje s 20cm basákem, tlačí lépe než moje sloupy :D.

VERDIKT: navrhuji změnu z expert.A1 na reálnější laik.Z9 :DDD
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 20. 1. 2015 12:39

7kg vážící sub včetně zesilovače a 20cm basáku :D ?
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Leony5 20. 1. 2015 12:41

Zde je problematika nastavení wooferu,a také zmínka o levných sw. http://www.hifimarket.cz/subwoofer-jak- ... istit-a458
Leony5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 20. 1. 2015 12:49

Je to úsměvné, ale jeho zatvrzelost a vtloukání své "pravdy" spíše k pláči. Prosím ó Dýjo veliký, smiluj se nad tímto hifi laikem a bezvěrcem a dej ať se LOGICKY uzdraví :D.
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 20. 1. 2015 12:59

Doporučil bych spíš obsáhlejší a kvalitnější článek:
http://www.audiodrom.cz/recenze/jak-to- ... oofer.html
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bošu 20. 1. 2015 13:25

expert.A1 píše:A potom to přišlo, film Fury (kdo viděl dokáže si představit) ... to byla opravdu slabota a hluboké tóny tam chyběly, atmosféra u filmu poloviční

Prosimtě z jakého zdroje jsi koukal na Fury? Protože pokud z nějakého pochybného avíčka, není tu o čem diskutovat.. Pokud vím, na bluray film ještě není.
Onkyo TX-8250+Canton Ergo 90 DC+Polk Audio HTS 12
Bošu
Junior

Odeslat příspěvekod Leony5 20. 1. 2015 13:48

To je přesně vono,čučej na fimy 800mb zvuk Mp3 a na to jim ty jejich DK plně stačí
Leony5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod waaaw 20. 1. 2015 14:01

Panove, panove,

I kdyz muzete mit stokrat pravdu, tak zpusob vaseho argumentovani ukazuje, ze ve vas lomcuji emoce a racionalni argumenty jdou stranou. Tak napr. veta : "To je přesně vono,čučej na fimy 800mb zvuk Mp3 a na to jim ty jejich DK plně stačí" ukazuje, za autor ma nejake mindraky z AVR
waaaw
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 20. 1. 2015 14:15

Spíš bych to viděl na zaujetí vůči PCHracovým ehm pardon expert.A1 absolutním výrokům, které jsou do nebe volající nesmysly typu LOGICKY subo na basy, které zní vždy lépe, protože to duní a třepe místností. Co vím, tak slyšel možná dvě sloupové aparatury a to u mě a možná někde jinde a z jeho popisu doslova číší věřícný sebestředný verdikt, sloupy hrály na houby, ale mezi řádky má jeho tvrzení víc děr, než spočteš na jeho slipech :D.
JohnyBuchar
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka