zakoupil jsem na radu zdejších členů přes inzerát AVR Sony str 870 qs, bude sloužit primárně s tv Panasonic TX-48as640e. Mám k nim prozatím repro od věže Panasonic SB-PM22, myslel jsem původně, že to bude ok, že snima nějaký pátek vydržím, ale nějak semi ten zvuk nepozdává, jakoby chyběly výšky a částečně i středy, u filmů na efekty ok, ale u hudby je zvuk přímo z tv mnohem vykreslenější a nechybí mu výšky. Pátrám nad příčinama a napadá mě:
- našel jsem v návodu k věži, že repro nejsou magneticky stíněné a nemají se umísťovat k tv - já je mám přímo u tv (jinou možnost nemám), ale nedokážu posoudit, jestli to může mít takový vliv na zvuk,
- v příloze posílám specifikaci repro z návodu, je tam uvedeno u položky Input power: high 10W, low 30W (MUSIC), z repro jsou vyvedeny 2 káblíky (1 ukončen cinchem - high, druhý na klasické reprosvorky R+L - low), káblíky jsou oba teňučké dvojlinky, schéma připojení repro v příloze,
- na repro je napsáno, že jsou bi-amp, ten cinch (high) káblík nemám do AVR připojen, protože není jak, nemůže být ten cinch na připojený výškového reproduktoru? a tím pádem, že ho nemám kam pichnout, tak mi výškáč nejede?
Pokud je to tak, je možnost, jak to nějak upravit, aby si ty repra s AVR rozuměly?
Pokud ne, tak jaké regálové repro doporučíte k tomuto AVR? Vzhledem k nízkému rozpočtu (co nejméně - ideálně do 5 tis. Kč) bych se radši zaměřil na použité repro. Repro budou umístěny na tv stolku vedle tv, tedy kousek od zadní stěny (basreflex teda přední, spodní, nebo uzavřený), výška max 38 cm. Bývalý majitel AVR od kterého jsem ho osobně kupoval, doporučoval k tomuto AVR repro zn. Tannoy, příp. Canton, ELAC.... Jde jestli poradíte repro zn, které doporučoval bývalý majitel AVR, případně nějaké další a jestli se některým značkám obloukem vyhnout, tzn. jestli jsou repro které si s tímto AVR vyloženě nesednou...Jo a na sloupy opravdu nemám místo...

Dekuji za rady