[recenze] Teufel Ultima 40 Mk2

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ThalesX 6. 3. 2015 02:17

Petulda s Petrem mají samozřejmě pravdu. Nicméně NAD si u vyšších modelů nevede v rámci spotřebky vůbec špatně. To že svět, který tady končí jinde teprve začíná je zase jiná písnička.

--------

Tím titulem tě titulovali když stáli ve skupince zády k tobě, občas se ozýval smích a po očku se po tobě dívali?

Zajímalo by mě jestli si i myslíš že všechny holky, které mají stejnou výšku, podobnou postavu, oči a vlasy jsou stejné? Pokecáš si s nimi stejně? Budou umět stejně vařit, všechny tě budou mít stejně rády a bude s nimi i stejný sex?
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod alltracboy1 6. 3. 2015 10:24

to nevylucuje, ze nemoze mat lepsi sex so skaredou blbou babou..
alltracboy1
Junior

Odeslat příspěvekod doloroso 10. 3. 2015 14:01

Chlapci nehadajte sa, tie bedne su fajn, sam ich mam par rokov, teda verziu pred, za 500€ necakajte zazrak, ale za tie peniaze nekupite asi nic lepsie, kedze je to direct sale :-) ja ich mam napojene na zelezo: Emotiva XPA-200 + predzosik: Audio gd NFB-5 a som spokojny ako to hra :-)
Samsung PS64F8500 + Marantz SR 6005 + Emotiva XPA-200 + Teufel Ultima 40 + Canton CD 105
Audio gd NFB-5 + Oyaide HPC-62SRH + Shure SRH 940
doloroso
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 10. 3. 2015 15:50

No, zase má Teufel obrovské náklady na distribuci, které v běžném modelu prodeje skrz distributory nesou distributoři. Takže ty náklady jsou v konečný ceně pořád.

A z toho, co jsem slyšel, nemůžu říct, že by Ultimy nějak zvukově čněly nad stejně drahou konkurenci kolem těch 400 Eur.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Trymore 10. 3. 2015 21:11

Zazmluvnené UPSko pri tak veľkých vývozoch určite nepredstavuje obrovské náklady na distribúciu, to je nezmysel...

A z toho, čo som počul ja, sú tie Ultimy výrazne vpred oproti rovnako drahej konkurencii.
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sands1 10. 3. 2015 21:40

ThalesX píše:Petulda s Petrem mají samozřejmě pravdu.

Hovori kto? :-D Nebud smiesny
sands1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dkdkdk 10. 3. 2015 22:06

Není :D
dkdkdk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 11. 3. 2015 02:11

Však si to přímo citoval kdo to řekl tak proč se ptáš?
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petulda 11. 3. 2015 07:36

Trymore:
Jednotková cena samozřejmě bude výhodná oproti individuální objednávce. Ale taky bude o vesmír větší než cena za dopravu po kamionech do velkoskladu distributora.

A s jakými konkrétními repro jsi Ultimy porovnával na jaké aparatuře?
(nehledě na to, že víme, jak slyšíš a jak ke zvuku přistupuješ...)
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod alltracboy1 11. 3. 2015 10:08

porovnanie s MAGNAT Monitor Supreme 2002 prosim.. uz sme davaja co nas to zaujima.
alltracboy1
Junior

Odeslat příspěvekod Prezdika 11. 3. 2015 12:46

Trymore: a s jakýma bednama ve stejný cenový jsi je porovnával když tvrdíš, ze jsou výrazně vpřed?
Prezdika
Junior

Odeslat příspěvekod doloroso 11. 3. 2015 14:06

ja ked som kupoval tie moje, tak ich porovnavali s canton, magnat.., v podobnej cenovej a vsade vychadzali teufeli lepsie, +- plati pri teufeloch ze ked stoja 500€ hraju porovnatelne s komercnymi bednami za 1000€, ich nevyhoda je v naslednom predaji, je nemozne ich predat vzasade bez straty, toto musi mat clovek na pamati. Ak ma niekto moznost kupit nove cantony, ktore stoja v obchode 1000€ za 500€, tak sa oplatia tie, proste si to musi clovek vyratat, co sa mu oplati a do coho je ochotny a schopny ist, nic viac nic menej, nikto netvrdi ze su to super najlepsie bedne, jasne ze nie, ale za danu cenu sa velmi oplatia..
Samsung PS64F8500 + Marantz SR 6005 + Emotiva XPA-200 + Teufel Ultima 40 + Canton CD 105
Audio gd NFB-5 + Oyaide HPC-62SRH + Shure SRH 940
doloroso
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 11. 3. 2015 15:02

doloroso píše:ja ked som kupoval tie moje, tak ich porovnavali s canton, magnat.., v podobnej cenovej a vsade vychadzali teufeli lepsie

Kdo je porovnával? S jakými konkrétními Cantony a Magnaty? V čem konkrétně vycházely Teufely lépe?
Kdyžtak dej odkaz na ten test.

doloroso píše:+- plati pri teufeloch ze ked stoja 500€ hraju porovnatelne s komercnymi bednami za 1000€

S kolika a jakými konkrétními bednami za 1000 Eur jsi je porovnával? Já zvukově celkem dobře znám Tannoy Mercury V4i v ceně kolem 650 Eur a v celkovém vyznění hrají a dost lépe než Teufely - hlavně co se týká frekvenční vyrovnanosti, prostorovosti a transparentnosti zvuku.
Přímé srovnání jsem pak měl s regálovkama v ceně něco přes 1000 Eur a tam se ani o srovnávání moc mluvit nedá. Teufely propadly na celé čáře. Lepší byly jen v makrodynamice, což je dáno dvojnásobnou plochou středobasů.

Jak jsem psal v recenzi. Nejsou to špatný bedny, pokud se použijou na to, k čemu jsou určený: na filmy a k TV. Na hudbu jen jako nenáročná kulisa nebo na ne moc dobře zmasterovaný rock a elektroniku. Teufely hrajou dost agresivně, efektně a takové hudbě tím mohou pomoci.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 11. 3. 2015 23:07

Obávám se že za 1000€ se dá pořídit o dost kvalitnější zvuk.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Tyson 12. 3. 2015 00:00

Já bych to nechal už bejt. Hifi potěr nebo puboš si to může pořídit a být i "spokojen" Trošku zkušený posluchač kategorii "sloupy do 500e" ignoruje, jelikož ví.
Sloupky za 500 eur rozhodně nebudou vybočovat ze své kategorie.
Za 500e se zázraky nedějí a to jsem je ani neslyšel.
Tyson
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka