Magnat 202 Impedance

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bacil2 23. 10. 2015 10:38

Denkez: tie grafy som iba náhodne vytiahol ako príklad z nejakého nemeckého stereoplaya a vôbec som nevedel že tie focaly sú typované ako 8 ohmové ... jednoducho som ich tak odhadol na základe ich impedančnej krivky (a som rád, že si mi to potvrdil) ... ty máš ale pri svojich úvahách zásadný problém v tom, že vôbec nechápeš problematiku el. interakcie zosilovač vs. reproduktorová sústava. Tvoja primitívna úvaha „Jestliže bednu s minimen impedance 4,6 ohm je možné provozovat na 8ohm výstupu, pak na 6ohm výstupu je možné provozovat bednu s minimem 4,6*6/8 = 3,5 ohm“ to dokazuje ... keby sa totiž tá impedančná krivka focalov na frekvenčnej osi iba zrkadlovo otočila (zľava do prava), tak by sa sitácia dosť zásadne zmenila ... to už by som sa ich na nejaký neznámy „8 ohmový“ výstup bál pripojiť
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Denkez 23. 10. 2015 10:40

bacil2 píše:...tie Focaly (Aria 906 s přiznaným minimem impedance 4,6 ohm) by som sa určite nebál pripojiť aj k "8-ohmovému výstupu

Petulda píše:Asi tak.

Nikde jsem tebou uvedenou uvahu o Ariich nenapsal. Implicitne jsem naopak napsal pravy opak.
Tohle je jen ucelove vymyslena lez, abys mel alespon nejaky radoby argument.

Co k tomu dodat?
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jossec 5. 11. 2015 16:44

Napsal jsem na slovenské zastoupení Magnatu (české jsem na oficiální stránce nenašel) a taková mi přišla odpověď:
Dobrý deň,
nech sa páči oficiálna odpoveď.
Norma stanoví, že u soustavy musí být mj. uvedena JMENOVITÁ IMPEDANCE. Je-li na soustavě údaj 4 - 8 ohm, je to rozsah jmenovité impedance a tedy v tomto rozsahu se může a současně musí nacházet i výstupní impedance zesilovače.
jossec
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 5. 11. 2015 22:07

No vždyť to tu ti znalejší říkají ;-).
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Denkez 5. 11. 2015 23:23

Petulda: Děkuji za uznání.
Konečně jeden výrobce potvrdil, co už několik let soustavně tvrdím.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 6. 11. 2015 07:15

I tentokrat bys mel cist pozorneji... Vyrobce potvrdil pravy opak nesmyslu, ktery ti mnoho let vsichni vymlouvaji - nejen na tomhle foru...

OK, kazdy dela jen to, co zvladne. Vim, ze se proto snazis zaujmout aspon nejak, ale.... :-D.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Denkez 6. 11. 2015 10:43

I tentokrát bys měl čít pozorněji... Výrobce potvrdil to, co tu již několik let tvrdím:
Výstupní impedance zesilovače např. 6 ohm se nachází v rozsahu 4 - 8 ohm.

Ano, máš pravdu, každý dělá jen to, co zvládne. Víme, že se proto snažíš zaujmout aspoň nějak, ale...
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 6. 11. 2015 10:49

Slovenský zastoupení Magnaru (nebo čehokoliv jinýho) není výrobce !

Když napíšou, že norma stanoví...jaká norma ? (nějaká norma DIN, ČSN, nebo nějaká čínská norma ?)
Když napíšou...jmenovitá impedance...nejsem si úplně jistej, jestli ten obchodník tuší, co znamená význam slova...jmenovitá.
:hm
Takže furt jen maretingový kecy klasickejch obchodnickejch neználků.Bylo by taky divný, kdyby obchodník tvrdil něco jinýho.
:hmm:
Podle Babicova/Denkézova receptu : nemáte li 8 ohmový reprobedny, vemte čtyřohmový (s impedančnim minimem 3,5 ohmu) a klidně je připojte k zesilovači s doporučenym minimem 8 ohmů.

Co, že se stalo ?...kouří se z toho ?...to je váš problém !
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 6. 11. 2015 12:00

šeďour: Nikdy jsem netvrdil, že (jen) 4 ohm bedny se mohou připojovat k 8 ohm. zesilovači.
Pozn.: Spousta (jen) 8 ohm beden má impedanční minimum pod 4 ohm, aniž by to kdo věděl.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 6. 11. 2015 12:20

I tentokrat jsi zcela ********* pri formulaci reakce a proto ti nezbyva nez plagiatorstvi...

Ale nezavidim ti. Tak moc bys chtel, aby si tady s tebou kazdy jen nevy***** zadek a aspon jeden clen te bral, ale nejde to a nejde... :-D .

Jinak dovozce to pise spravne, na rozdil od ******, ktery neumi porovnat dve cisla. Pokud je jmenovita impedance od 4, musi i zesilovac byt od 4.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Denkez 6. 11. 2015 13:20

Opět jak typické pro Petuldu.
Kdykoliv mu dojdou argumenty, vytahuje silná až vulgární slova v OT příspěvcích.
Jak dlouho bude administrátor fóra toto přehlížet?
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 6. 11. 2015 13:34

Babico/Denkezi...kterejm konkrétním osmiohmovejm reprobednám padá impedance pod 4 ohmy ?
Nebudou teda spíš šestiohmový ?
Nejde náhodou výrobci falešným tvrzením o 8 ohmový mpedanci, jen o vylepšení papírový citlivosti ?
A to tvoje stále opakovaný tvrzení nestojí na slovíčku "jen", prostě to připojení 4 ohm beden na 8 ohm zesilovač vyplývá z toho, co tu dokolečka opakuješ.
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 6. 11. 2015 17:09

Denkez/Sands:
Vulgarni slova? Jaka prosimte :-D ?

Ze jsi tu k smichu s tema svyma nazorama o impedanci, stejnem zvuku zesu, DACu atd., se svyma mimoznima doporucenima vyrobku, to je mnohokrat potvrzeny fakt.

A ze cloveka, ktery umi cist (i kdyz velmi nepozorne) a psat, ale pritom nechape, ze 4 je min nez 8 (nebo se tak snazi tvarit), povazuju za blbce, je myslim taky samo sebou. Pokud se ti nelibi byt za blbce, tak ho ze sebe nedelej, ne ;-) ?

Jinak nevim, jake chces argumenty k vyroku, ze 4 je min nez 8. Vem si 12 jablicek, rozdel je na 4 a 8 a pak dlouze dumej. Mozna te neco napadne... Spis ale ne... :-D.

sedour:
Treba mnohy Focaly to tak maji. Moje Electry jsou nominal 8 Ohm s minimem 3.7.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Denkez 6. 11. 2015 22:00

šeďour: Pokud máš nějaký dotaz na mě (Babico/Denkezi?) oslovuj mě tak, jak zde vystupuji. Já tě také netituluji např. jako "meďour".

Petulda: Pokud jsem k smích někomu, kdo má problémy pochopit např. problematiku stability zesilovačů a vyzařovací charakteristiky uspořádání D'Appolito, je to pro mě vlastně pocta. Jinak stále platí, pokud někdo někoho veřejně považuje za blbce, sám blbcem je.

Toto není diskuse, že by běžný zesilovač o výstupní impedanci alespoň 6 ohm (a po pravdě, existují vůbec zesilovače s výstupní impedancí pouze 8 ohm a výše?) neustál jakoukoliv bednu. To je prestižní záležitost Petuldy, který zjevně neunesl, že by někdo mohl vidět dál, než za jeho školometské poučky.

I p. Březina ze serveru http://www.hifi-voice.com/ to zjevně pochopil, když se v jednom z testů vyjádřil k impedanci 4 - 8 ohm, že je vhodná pro jakýkoliv zesilovač nebo o jako "univerzální".
Ale možná, že i p. Březina je podle Petuldy blb a dokonce tomu ani nerozumí u Quadralu: http://www.quadral.com/quadral-hifi-wel ... ne-fragen/
Nebo že by to neměl v hlavě v pořádku Petulda?
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 6. 11. 2015 22:12

Hm, jablíčka nepomohla... :-D.

Jinak právě mi doma hraje novej zesilovač a zase mě nemohlo nenapadnout, proč si některá paka myslejí, že všechny zesilovače hrajou stejně... :-D...
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka