Magnat 202 Impedance

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Petulda 7. 11. 2015 11:09

P. Březina má bezpochyby naposloucháno, nicméně jeho technická erudice končí stejně jako u tebe, Denkezi/Sandsi, u marketingových žvástů výrobců. Proto si jej možná bereš za příklad... V jednom z testů kabelu pro DIGITÁLNÍ propojení komponentů se rozplýval nad tím, jak stříbrná část vodiče slyšitelně zlepšuje podání výšek... Prý to píše výrobce na webu a proto to musí být pravda, jak jsem se dozvěděl z diskuse pod článkem. Snake oil, stejně jako marketingové vyjádření Quadralu, že "Our loudspeakers do not place any high electrical demands on the amplifier.". Chtěl bych vidět, jak bedny hrající třeba na 150 W nesosají ze zesilovače "hodně elektřiny"... :-D.
Nesmíš slepě věřit každému nesmyslu v propagačním letáku / na webu.

Denkez píše:Jinak stále platí, pokud někdo někoho veřejně považuje za blbce, sám blbcem je.

Máš rád tyhle dětské říkánky, viď ;-). Doufám, že jen ty říkánky...
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod starší 7. 11. 2015 15:15

Petulda píše:...Jinak právě mi doma hraje novej zesilovač ...

- to je ten z Dunajskej Stredy ?
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=21638
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 7. 11. 2015 16:16

JJ ;-)
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod starší 7. 11. 2015 16:25

Ty jsi se ale rozjel ... :-) Snáď mi prepáčia kolegovia OT, ale v čom je najpočutelnejší rozdiel oproti C 375-ke ?
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 7. 11. 2015 17:01

Máš SZ ;-).
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Denkez 7. 11. 2015 22:44

Petulda: Máš zjevně problémy s porozuměním psaného textu. To se stává.
Sdělení prodejce Magnat i výrobce Quadral je srozumitelné a jednoznačné, byť je psané zjevně marketingovými pracovníky pro netechniky, a potvrzuje, co tu stále tvrdím.
Doba pokročila a chápu, že jsi zmatený, že zejména němečtí výrobci beden začali své bedny značit trochu jinak, než jsi se naučil ve škole.

Jinak přijmi poučení, že žádná bedna "nesosá" ze zesilovače ani hodně ani žádnou elektřinu. Pouze se v ní spotřebovává právě jen tolik elektrické energie, kolik do ní zesilovač pošle.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 7. 11. 2015 23:00

"Prijmi pouceni..." :-D.
Douc se zaklady anglictiny, Sandsi. Nenapsal jsem to ja, ale tebou odkazovany Quadral... - loudspeakers place demand...

A zase typicky Denkez/Sands. Namisto podstaty, ve ktery se neorientuje, nezbyva nez zamerovat se na slovickareni - i tentokrat bezzube, v tomhle pripade diky neznalosti banalni anglictiny... :-D

Enjoy :-* :-D
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Denkez 8. 11. 2015 09:28

Výrok o "sosání" elektřiny bednou je tvůj výrok.
Tam, kde se jedná o podstatu či fyzikální zákonitosti, nejde o žádné slovíčkaření.
Tímto napadáním oponenta se snažíš obhajovat, když tě někdo "nachytá na hruškách" a nevíš kudy kam. Jak typické pro tebe.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 8. 11. 2015 10:50

loudspeakers place demand...
:-D
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kamilo73 8. 11. 2015 13:11

Petulda píše:Hm, jablíčka nepomohla... :-D.

Jinak právě mi doma hraje novej zesilovač a zase mě nemohlo nenapadnout, proč si některá paka myslejí, že všechny zesilovače hrajou stejně... :-D...

Tak to gratulujem! Trochu ma prekvapilo že si kupoval integráč, skúšal si aj zostavu pre-amp + koncák?

Nad dvojicou Denkez/Sands sa vôbec neoplatí rozčuľovať, Veď sú to v podstate šťastní ľudia, kúpia si lacný aparát a hraje im to v hlave rovnako ako iným dlho vyberaná a nákladná zostava. Akurát nechápem prečo potrebujú aj iných presvedčiť že sú hluchí rovnako ako oni dvaja. :D
DAC magic 100 + WDTV Live + Panasonic DMP-BDT361 -> YAMAHA 1067 -> Rotel RA 980 -> Dynaudio Audience 82
+ Visaton CT142 + Wd MyCloud
kamilo73
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 8. 11. 2015 13:26

Není za tím nic jiného než jeho vnitřní potřeba pro sebe si racionalizovat si svoje mindráky.

Zvažoval jsem víc variant a původně jsem pokukoval i po dělencích. Za ideální variantu bych považoval separátní preamp, dva výkonový monobloky a separátní DAC pro hraní z PC. Jenže pochopitelně hrajou roli i peníze a za cca 50 tis. Kč, který jsem si na to vyhradil, bych to v požadovaný zvukový kvalitě a výkonu neposkládal.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Leony5 8. 11. 2015 13:59

8-P Je to pořádný kladivo, super.
Leony5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 8. 11. 2015 14:35

Petulda: Pokud chceš překládat a hlavně správně porozumět něčemu z cizího jazyka, je třeba překládat po celýchu větách a navíc v daných souvislostech:
Our loudspeakers do not place any high electrical demands on the amplifier.
Ale to bys musel nejprve danou problematiku znát.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 8. 11. 2015 15:24

...aneb jen dokola potvrzuješ to samé, co jsem psal: že i tvoje berlička Quadral formuluje nesprávně, že bedny sosají (=vyžadují) elektřinu...

Proto jsem ti psal, že to chce mít vlastní rozum, znalosti a zkušenosti a ne věřit každýmu nesmyslu, kterej se objeví v recenzi od technicky neerudovaného autora nebo v marketingovejch žvástech. To bohužel nemáš a proto pak píšeš podobný pitominy nebo například doporučuješ naprosto nevhodné bedny hrající v přímým protikladu k požadavkům tazatelky...

A zase, nezbývá ti nic jiného než se točit na bezesmyslném slovíčkaření, plagiátorství příspěvků jiných a bezzubá snaha o poučování, protože faktická podstata věci je zřejmá a neměnná - připojovat repro s jmenovitou impedancí od 4 Ohm k zesilovači podporující repro od 8 Ohm není bezproblémové a je potřeba na to upozornit. Ne sprostě lhát, že je to úplně ok a bez rizika, protože co by si na tobě pak dotyčný vzal, kdyby si nevhodně spárovanýma bednama odpálil zesilovač...

Na druhou stranu chápu, že z pohledu tebe jako člověka, který žije ve falešné představě, že nestejné elektrické součástky zapojené do nestejných elektrických obvodů zpracovávají elektrický signál zcela shodně (tzn. že různé zesilovače, DACy, CD přehrávače hrají stejně), nemáš problém zastávat i tenhle nesmyslný postoj.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Denkez 8. 11. 2015 19:29

...aneb jak ve 4 odstavcích psát o ničem, protože ti stále uniká podstata problému.
Jmenovitá impedance "od 4 ohm" je tvoje blbost pramenící z nepochopení významu údaje 4 - 8 ohm na reprobedně.
Denkez
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka