od EKKAR 14. 11. 2015 02:27
Bacil2 - já se nemusím chovat vždycky jako moderátor, já totiž můžu i normálně diskutovat. Pokud bych se měl chovat jednou jako Ekkar - moderátor a podruhý jako normální diskutující, nutně bych si uhnal schýzu a musel bych si na to taky v naprostým protimluvu proti Pravidlům založit další uživatelskej účet, na kterým bych mohl vystupovat jen jako diskutující NEMODERÁTOR. To uznej, nemá ani vejšku, ani budoucnost. Zde se stavím do role diskutujícího a technicky reálně argumentujícího diskutéra, kterej NEZNEUŽÍVÁ SVÝ MODERÁTORSKÝ PRAVOMOCI K POTLAČOVÁNÍ NÁZORU PROTISTRANY.
Protože to, že tady někdo už dosti dlouhou dobu tvrdí, že připojovat 4ohmový bedny k 8ohmovýmu zesilovači je přeci normální, že se přitom vlastně vůbec nic neděje - to je blud jak asteroid. Obzvlášť v tom případě, kdy dotyčnej pevně tvrdí, že to tak funguje vždycky, dlouhodobě, všem uživatelům a u zařízení všech výrobců. Tenhle člověk zaměňuje situaci, kdy jsou dotyčný zařízení provozovaný v minimálním výkonovým zatížení a "jakž-takž se jejich parametry ještě nehádají" se situací obecnou, ke který nutně dojde v okamžiku, ve kterým NĚKDO zkusí využít vyšší % deklarovanýho výkonu daný sestavy - v ten moment totiž dojde minimálně ke značnýmu zkreslení výslednýho zvuku - a pokud uživatel nestáhne vylekanej tím příšerným kraválem vyzařovaným místo žádaný hudby reprákama NEJPOZDĚJI OKAMŽITĚ regulátor VOLUME zpátky doleva, může dojít a hodně často i dojde (bohužel destruktivní pochody nejen v polovodičích jsou rychlejší než lidská reakce) K POŠKOZENÍ JAK ZESILOVAČE, TAK I REPROSOUSTAV VÝKONOVÝM PŘETÍŽENÍM. A k navození takový situace, která na 1 000 000% vyvrátí všechny Denkezovy tvrzení o neškodnosti nesprávnýho přizpůsobení bohatě stačí, aby se k aparátům nachomejtlo malý dítě nebo klidně i dospělá osoba pod vlivem (čehokoliv, klidně i opačnýho pohlaví!!!) a došlo k nekontrolovaný změně nastavení Volume na (do tý doby třeba i nikdy nepoužitou) vyšší úroveň.
Viděl jsem několikrát následky takový nekontrolovatelný hlasitý reprodukce pomocí nepřizpůsobenýho řetězce zesilovač - reprosoustavy a vždycky to pro nejmíň jednu část řetězce skončilo katastrofálně - buď došlo k úniku pracovního média*) z výkonovýho zesilovače, nebo svoje pracovní médium*) vypustily reprobedny - ty občas za parádních efektů spolu s mechanickýma částma jako jsou kmitačky nebo části střediček a membrán.
Nebudu se už víc snižovat k hodnocení mentální úrovně člověka, kterej tady vícekrát v minulosti i v současnosti doslova propagoval takový TECHNICKY NESPRÁVNÝ řešení jako "bez problémů fungující" a nedá si tenhle blud vymluvit. Jediný co doplním je, že pokud dotyčnýho někdo poslechne a i přes všechny nesouhlasný argumenty tady k takovýmu "názoru" snesený si podobnou kombinaci nakoupí a spojí, plně si zaslouží všecky následky pro jeho domácnost i peněženku, který taková kombinace může kdykoliv v budoucnosti spáchat.
*) pracovní médium všech elektronických součástek je DÝM - pokud z nich totiž dým unikne, součástky bez výjimky ztratí svoji funkci.
je mi tady z toho na blití.