Mno TV stojí na centru a s/h okraj mám ve výšce 85/148 cm a dívám se cca přímo doprostřed a přijde mi to OK (než kdybych to snižoval na s.o. 61cm).
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪ ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
Výšky u mě. - spodní okraj TV - 58 cm - horní okraj TV - 134 cm - výškáče - 88 cm - osa centru 149 cm a směřuje do místa poslechu - 110 cm - slechy - 90 cm
kdysi sem vyděl na netu že u Dk při filmech mají být front repro v jedné rovině,a u muziky natočené v úhlu 45 ° tak sem to tak nechal, ale díky za radu.
Jinak sedím ve vzdálenosti od tv 3m a něco, a slyším uplně vše takže bych repro nemusel ani natáčet když sedím ve středu.A nebo bych mohl vyhodit nábytek a postavit na zem v úhlu 45
Jednou si jen tak vyzkoušej přední bedny dát před stěnu, trochu dál od sebe a uslyšíš, co je myšleno pod slovem "prostorový zvuk". V tvém případě je centr tak trošku zbytečný a zvukové efekty jdoucí zepředu musí taky stát za prd.