Center repro nad TV?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod majinkej 1. 2. 2016 23:26

Nestojí za prd mám to zkalibrovaný mikrofonem, Yamaha z tima Quadraly hraje výtečně.
majinkej
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 2. 2. 2016 00:00

cez receiver a micom co bol k nemu?

alebo niecim normalnym ako je napr toto? s micom umiestnenym vo vyske usi https://www.minidsp.com/products/acoust ... ent/umik-1

ak hej, hod sem merania
Naposledy upravil Andrejsvk dne 2. 2. 2016 00:03, celkově upraveno 1
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod majinkej 2. 2. 2016 00:02

co byl k němu.
majinkej
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 2. 2. 2016 00:04

ach jaj, cele zle

ak si spokojny ok, ale druhym fakt radsej nerad
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Slamka 2. 2. 2016 00:05

Snazil som sa to nejako rozumne cvaknut, ale nejde mi to tak, ako to slo majinkej-mu :-D
Ono to bude asi tym, ze L/R stlpove repro mi stoja (ako byva dobrym zvykom) na zemi a su oproti tejto fotke dost daleko od seba. :-[
Inak je to zhruba rovnake - skrinka pod TV, horna hrana skrinky 53cm nad zemou. Na nej polozeny JEDEN center O:-) o vyske 15cm (Tannoy Mercury) a podla moznosti co najtesnejsie nad nim TV. Obraz sa zacina 71cm...

Podla navodu co si sem pastol majinkej, ma moja TV stred ZHRUBA okolo 105cm, co vychadza akoze OK, len pocitovo by som ju dal nizsie, to je vsetko..

2majinkej: Nemas tak trochu problemy s tym zvukom? Stlpove repro polozene na skrinke skutocne nie je dobry napad...
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 2. 2. 2016 00:20

Ja normalne nemozem :mrgreen:
Prisiel poradit a nakoniec dostal poradene od toho komu prisiel poradit :mrgreen:
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Slamka 2. 2. 2016 00:29

O:-) O:-) :-[ Toz ale pochop! :mrgreen:
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod majinkej 2. 2. 2016 01:55

problemy se zvukem nemam, mam pod bednama antirezonancni hroty, proto je mam na nabytku.
majinkej
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 2. 2. 2016 08:24

majinkej:
Chápu, že z různých důvodů nelze vždy mít repro umístěný v ideální pozici. Jsi na svůj zvuk zvyklý a je fajn, že v rámci toho jsi spokojený. Ale doopravdy, mít bedny od sebe tak metr a půl a poslechový místo víc než tři metry, to má do toho ideálu sakra daleko. A navíc, když máš bedny na nábytku (rezonance, zabarvení zvuku), zasunutý úplně ke zdi (odrazy a tudíž zabarvení hlavně na basech, difrakce ostatních pásem) a ještě navíc zboku přisunutý k poličkám.
S tím žádná kalibrace nenadělá zhola nic.

Pokud bys bedny měl umístěný tak, jak mají být, pozitivní rozdíl ve zvuku by byl obrovský. Nejen tím, že by zmizela spousta zabarvení, ale vyloupnul by se prostor, výrazně zpřesnila lokalizace a rozlišení. Ale viz výše, chápu, že ne vždy to lze.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Slamka 2. 2. 2016 10:40

Uznavam ze v danom priestore toho majinkej vela nevymysli, vsade ma na zemi skrinky.
Ale takto je to proste zle... Mal by si vyskusat:
    1. Jednu skrinku spod TV vybrat a nechat tam iba jednu, vycentrovat ju pod TV.
    2. Tie svetle vysoke skrinky vedla reproduktorov premiestnit inde. Tym Ti vznikne priestor na stlpove repro.
    3. Stlpove repro postavit co najviac do bokov od TV, na zem, jemne natocit na posluchaca.

Uff, a ja tu riesim posunutie telkTV o par cm hore/dolu.
V podstate drobnost voci tomu co tu vidim. O:-)
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 3. 2. 2016 21:28

Už to raději ani nekomentuji, jak sestavy tak umístění aj.
Lidi to tak chtějí, tak to tak (ne moc dobře) mají a tvrdí, jak jsou spokojení. A výrobci si za to nechají velmi dobře zaplatit. Ještě že se tím neživím. Architekti novovstaveb se taky často vyřádili, a chudáci pak kunčafti se marně snaží narvat DK (či Stereo) do problematického prostoru (-10cm, rohy, stěny, okna, kuch+obývák...). Taky jezdím na kole, který není TOPka, jako má můj kámoš (za 65), ale baví mě to, nespěchám, nesprintuji, nehoním se, ale dívám se po krajině... 8-P
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod majinkej 3. 2. 2016 23:33

Zdravím, tak bedny zasunutý úplně ke zdi nemám, vyústění bassreflexu mám vpředu takže bedny můžou být blíže ke zdi, nemůžu mít repro natočené na uši protože na film nekoukám sám takže ten druhý by neslyšel to co já, a prostor na to taky nemám, kdybych byl sám tak bych to postavil jak to má být, skříňku bych nechal akorát pod tv na centr a komponenty, a zbytek nabytku bych dal pryč ale nábytek není můj a nežiji sám, a vůbec nepochybuji o tom že by to hrálo lépe, to je jasný protože by nebyly kolem repro žádné překážky, tak asi tak, a tím bych to uzavřel.
majinkej
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 4. 2. 2016 07:53

majinkej píše:vyústění bassreflexu mám vpředu takže bedny můžou být blíže ke zdi

Tohle není pravda, žádný takový pravidlo neexistuje.

Jinak ke zbytku nelze říct ani popel - všichni, kdo nebydlíme sami a nemáme místnost vyhrazenou jen pro aparaturu, jsme nuceni k menším či větším kompromisům ohledně umístění a vybavení místnosti.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Slamka 4. 2. 2016 13:24

2majinkej - v takomto setupe ani nemas dovod reproduktory natacat, tie sa natacaju v pripade ze su dalej od seba. Vtedy ani nepocut rozdiel ci sedis na lavom konci sedacky alebo pravom konci sedacky, mas proste priestorovy zvuk. Takto sa Ti skor zlieva dokopy.
O tom bassreflexe dopredu - ako pise Petulda, predne vyustenie neznamena ze repro mozes natlacit na stenu, odstup by tam mal byt, akurat mozno mensi ako ked mas bassreflex dozadu.
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod majinkej 4. 2. 2016 15:18

Zdravím, to já ale vím že to nemusím natáčet protože sou blízko u sebe, repro nemám natlačené na stěnu tak už to pochopte, mám je od stěny asi 15 cm.
majinkej
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka