Repro k PC do 200 eur?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod unreall 26. 2. 2016 19:41

Tak ja ziadne rezonancie, ani roztancovane predmety po stole neocakavam, ale ked udrie bass, tak ho chcem pocut, ako pevny a rychly hlbsi uder, nie len ten popisovany plechovy zvuk, ci klopanie na drevo. Ostatne, to bola aj moja prva poziadavka, ze potrebujem nieco s bassom, ktory nebudem v hudbe hladat, ale budem ho prirodzene pocut. Ono pre metal je to tak nejak lepsie. Uplne spokojny by som bol s bassom, aky dokazu vykreslit moje Senny HD598, nic viac nepotrebujem. Tak snad sa este trochu spevnia, pretoze zatial je to skor pevnejsi stred s vyskami. Tie Senny ked som kupil a prvy krat dal na usi, pocit bol rovnaky. Povodne bassy zo starych sluchadiel uplne zmizli i ked to vo vysokych tonoch hralo krajsie. Teraz ked pustim nejaku diskofilnu skladbu, tak tie bassy su krasne silne a hlavne rychle, proste udrie, vytvori ten spravny bassovy efekt a v zapati zmizne a tak sa mi to presne paci.

To s tou zvukovkou si nemyslim, ze je idealne riesenie ju menit, pretoze v NB to bezi bez rusenia, proste som vytiahol usb kabel od Audinstu z PC a strcil ho do NB a problem zmizol. Takze bud zdroj v PC, alebo ta doska.
unreall
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 26. 2. 2016 20:08

Myslím, že od 13 cm basáčků čekáš nemožné...

Jinak píše se bassy, středdy a výššky nebo basy, středy a výšky ;-)?
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod unreall 26. 2. 2016 20:20

Ale dva tyzdne pocas ktorych tu bola ta tema otvorena, si sa s touto reakciou neozval, co? Jasne, klasika, az ked je to doma, tak mi niekto napise, ze cakam nemozne... :hm :mrgreen:

Este ich mam len tak na stole polozene vedla seba, mozno ked ich dam pri stenu, tak trochu pridaju a hlavne to mam pustene slabsie, nemozem teraz robit vela hluku.

Inak ten bordel z PC som upravil tym znizenim hlasitosti na bednickach, takze ho uz tak pocut neni. Aspon nejake riesenie zatial, kym nepridem na to, co to konkretne sposobuje. Zaujimae je, ze z PC uz ten zvuk ale nevychadza, ked je tam pripojena ta externa zvukovka, ked ju odpojim, tak sa to objavi v PC, niekde od dosky, alebo zdroju. Ako keby to ta zvukovka proste stiahla na seba.
unreall
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 26. 2. 2016 21:09

Ten prvni odstavec je doufam myslenej ve vtipu ;-).

Prisunutim ke stene se zvyrazni odrazy na basech i na ostatnich pasmech = to neni cesta ke kvalitnimu zvuku.
Na basy ma navic prisunuti ke stene pravy opak nez to, co ty hledas (pokud chapu spravne) - basy budou hucivejsi a dunivejsi, nikoliv pevnejsi a duraznejsi.

Mas bedynky na stole - nejdulezitejsi je dusledny oddeneni beden od stolu co se vibraci tyka. Fungujici a cenove velmi prijatelny reseni je tlusta zulova deska (5+ cm), na ni zespodu tak 1cm filc a bedynky na gumovych silentblocich nebo hrotech. Tim se zvuk celkove procisti a potlaci se pripadny hucivy basy, zpevni se ty hlubsi.

Ale porad plati, ze 13 cm ti zadnej "kick" neda... Zvlast na metal.

-- 26. 2. 2016 20:20 --

A to ruseni ti vnika do analogovych obvodu interni zvukovky. Kdyz z ni vyvedes analog. signal do zesilovace v bednach, ruseni se tam spolu s uzitecnym signalem zesili a ty ho pak slysis.

Kdezto do externi zvukovky vedes signal digitalne, tzn. "cistej" signal bez toho analogovyho zaruseni. Proto zni ciste.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod unreall 26. 2. 2016 21:23

Mam ich podlozene molitanom, staci to? Su k ni pribalene aj nejake penove nalepky, ktore sa maju nalepit na spodok, ale nedaval som ich tam, ked su podlozene tym molitanom.

No ved prave, ze som hned v uvode pisal o tom, ze potrebujem nieco s basovejsim prejavom kvoli tomu metalu, pretoze zafixovane v hlave som to mal tak, ze zrovna na ten metal, to musi byt len repracik s vacsim priemerom, pretoze fyzika je proste fyzika, ale bol mi odporuceny 5" priemer s tym, ze to staci. Nechcem tu ja nikoho obvinovat, ani nic podobne. Cital som toho ved viac a vsade pisali, ze basov to ma dostatok, ze to sice neni zrovna na hip-hop a podobne drncajuce skladby, ale ze inak je to ok. Dokonca som niekde cital, ze to odporucaju skor na rock/metal. Tak to teda neviem, ako ten metal pocuvaju :roll:

Povodne som chcel nejak 8" ale keby som sa rozhodol pre Presonus, tak je to zas daleko nad rozpoctom, ktory som bol ochony do toho vrazit. M Audio s 8" repracikom som mal v plane, ale ten mi bol zamietnuty :mrgreen: Ono by nebo problem casom dokupit subwoofer, ale su neuveritelne drahe a obzvlast tie od Presonus, co som pozeral a ten co mam pod stolom k nim zapajat rozhodne nechcem i ked ma slusnych 10", ale je to katastrofa.

-- 26. 2. 2016 20:28 --

S tym signalom si asi nerozumieme. Ja mam ten externy DAC Audinst a ten je cez USB pripojeny k tomu PC a vynasa z neho ten bordel. Ked ten USB kabel vytiahnem a strcim ho do Notebooku, tak je to prec, ziadny bordel. Ale stale ide o to iste zariadenie, stale je to ten isty DAC, tak by mal stale brat digitalny signal a previest ho na analog az potom, nie? Malo by byt jedno, ci je pripojeny k tomu PC, ci NB.

-- 26. 2. 2016 20:48 --

Ok, tak teraz som spustil nejaku hru a presne to, co za zvuky vydava graficka karta pri zatazi sa mi premieta v tych bednickach...akoze uplne kazdy zvuk, ktory sa v pc objavi sa mi nasledne prenesie aj do tych reprakov a este to samozrejme zosilni :mrgreen: A to je pocut dost aj po ubrati hlasitosti na reprakoch... keby som s urcitostou vedel, ze to robi zdroj v PC, tak ho okamzite vyhodim a kupim druhy, lenze to neviem :roll: :lol:

Mna z toho slahne, ako keby nestacilo, ze mam menej basov, nez som chcel, este aj toto :twisted: :mrgreen:
unreall
Junior

Odeslat příspěvekod peny 26. 2. 2016 21:51

niekde v teme o aktivnych monitoroch som pisal ze tie male repraciky v ziadnom pripade nzahraju basovu zlozku tak ako by mali , a ze zvuk studiovych monitoroch je na bezny posluch nudny a nevhodny,a ze nechapem tej mode kazdemu odporucat monitory so 4-5 placovym basakom , no dospelo sa k zaveru ze som hluchy ....

edit:

takze tu si to mozes precitat

viewtopic.php?f=1711&t=1132900&st=0&sk=t&sd=a&start=840
peny
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 26. 2. 2016 22:02

100 lidi 100 chuti, takze koupit nejaky audiokomponent jen na zaklade nazoru jednoho cloveka z fora je cisty vystrel do tmy. Vlastni poslech a nazor by mel byt vzdy naprostou samozrejmosti.

Co jsem se ted narychlo na mobilu dival, tak tvoje bedynky maji hrat od 53 Hz, ale bez udani tolerance. Takze to bude v lepsim pripade pri -6 dB. Realny nastup budou tak mit kolem 60-65 Hz a to zrovna nemluvi pro ten uplne nejpevnejsi bas. Navic basy z malych repraku proste zni jinak nez z velkych, i kdyz je frekvence i akusticky tlak shodny. Z malych vic "hrajou", z velkych vic "jsou".
Na druhou stranu chtit za tyhle penize kvalitni ukontrolovany basy ve velky ozvucnici je cira utopie. Neco by muselo ustoupit - bud pozadavky na basy nebo priskrcenej rozpocet.
A za me je lepsi mit basu min, ale kontrolovanych nez vic, ale blativych.

S prevodnikem a rusenim jsem to tedy spatne pochopil.
Zkus v PC pripojit USB kabel do USB vystupu, kterej neni sdilenej s jinym zarizenim.

-- 26. 2. 2016 21:32 --

peny:
Jinak ty Adamy 5 Andrejesvk hrajou hlavne na basech buhvijak, nebo spis nehrajou nic moc. Ve vlakne o hudbe s hlubokymi basy psal, ze v nejaky skladbe, ktera ve skutecnosti mela krasne dolu protazenej kopak i baskytaru, zadny hluboky basy neslysi.

-- 26. 2. 2016 21:36 --

unreall:
Tady mas par tipu na songy s krasnyma opravdu hlubokyma basama na vyzkouseni:
forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?style=2&p=10983542#p10983542
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 26. 2. 2016 23:05

???
ja ti kludne aj meraci mic mozem poslat, fakt taketo keci citat moc nemusim
ak si zvyknuty na zvyraznenach 70-120Hz o 6dB+, tak sa necudujem
podla miestnosti mi 5" adamy hraju 45-52Hz -3dB a rovnako su na tom aj tie presonus
ten song fakt hlboke basy pod 40Hz nema, si ho prejdi analyzerom
rovnako na dt-150 20Hz -3dB alebo adam s3x-v 9" z 1,5m 32hz -3dB
ja som teraz pripity slusne, ale vy ste ocividne uplne ina liga :mrgreen:
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod unreall 26. 2. 2016 23:26

Nemyslim si zrovna, ze by hrali nudne tie monitory, popravde hraju skvele. Tak trebars hudba, ktora hra na pozadi v tej hre, co som dnes skusal, tak znela citelne krajsie a celkovo zivsie, prijemnejsie. Miestami mi to prislo, ako keby cela ta hra presla snad nejakym zvukovym HD vylepsenim ci co.

Skusal som na chvilu par z tych songov a niektore momenty ma v tej basovej zlozke celkom prekvapia... a to mam stale velmi, ale velmi potichu. Zajtra ich skusim trochu vybudit a otestovat tie hlboke skladby.

Najviac ma vsak stvu tie pazvuky, co do nich lezu z PC a aj som skusal to USB prepnut do inych vystupov a stale bez zmeny. Som takmer presvedceny o tom, ze za to moze zdroj, alebo doska. Zdroj by som vymenil hned, do dosky sa mi moc teda nechce.
unreall
Junior

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 26. 2. 2016 23:30

ak ti miestnost spravi hrbol napr 8dB na 80Hz, tak je jasne ze vsetko pod 70Hz zanika

a este by som moc neveril tym rca kablom co boli k audinstu

za 75usd fakt luxus
https://www.minidsp.com/products/acoust ... ent/umik-1
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 26. 2. 2016 23:53

No nic, tak tady věcná debata evidentně skončila...

Snad je ta snůška irelevantních argumentů jen výsledkem chvilkové degenerace mozku alkoholem.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 27. 2. 2016 00:45

ja si to zajtra precitam znova, neboj :)
popravde neviem co je relevantny argument pre hifistov, kedze meranie to ocividne nie je :mrgreen:
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod unreall 27. 2. 2016 09:23

Ja si vazne myslim, ze tie bedne, ani tie kable a ani Audinst s tym nic nemaju. Vsetko to robi ten PC, pretoze teraz som Audinst vytiahol z USB, otvoril skrinu a ked prilozim ucho niekde k doske, tak to vydava presne tie iste zvuky, ako lezu cez bedne a dokonca aj ked hybem mysou, tak sa tie zvuky prejavuju rovnako v tej doske, akurat je to teda cele viac potichu, ale su to presne tie iste zvuky. Takze po pripojeni Audinstu, sa mi akurat to, co tam uz vyhrava len prenesie a zosilni do bedniciek. V sluchadlach inak nic nepocujem a v NB je tiez ticho.

-- 27. 2. 2016 09:00 --

Inak presiel som si par testov na youtube a vsetko pod 60hz proste nepocujem a aj tych 60hz je len tak tak. Kdezto pri HD598 som pocul este nejakych neuveritelnych 35-30hz. A to som myslel, ze tie Senny su na tom basovo slabsie. Vo vyskach su na tom rovnako aj bedne aj sluchadla a okolo hodnoty 14000hz mozno este tych 16000hz koncia.

https://www.youtube.com/watch?v=fH_sUK7hJxE
unreall
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 27. 2. 2016 10:23

Jo, s tema cca 60 Hz to odpovida velikosti stredobasu a ozvucnic. S tim proste nic nenadelas.
Jeste zkus trochu polaborovat s umistenim - je mozny, ze se basy s jinym umistenim trochu vylepsi.

Anebo to pořešit takhle. Za pár peněz sub, který už i trochu zahraje, nejen duní, a při správném nastavení a umístění posune zvuk o dost výš.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod unreall 27. 2. 2016 12:12

Subwoofer by som mozno niekedy dokupil. Nicmenej, teraz som si vsimol, ze na jednej bedni bol prepnuty ten posuvnik na 80hz, tak som ho prepol na flat a hned to chytilo trochu iny basovy nadych, Skoro sa mi az chce napisat, ze presne ten malinko pevnejsi bas, ktory mi chybal sa viac-menej po prepnuti prejavil a hlavne, ked som dalej od bedniciek, tak to uz chyta o nieco hlbsi zvuk.

Prepnute to vsak bolo len na jednej bednicke a aj tak je to celkom citit. Neni to ziadny "kick" ako si pisal, ale urcite je ta hudba teraz plnsia. a stale to mam este pomerne potichu pustene.
unreall
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka