Repro k PC do 200 eur?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod engine_er 27. 2. 2016 12:21

Tak ešte teda potestuj a potom napíš nejaké záverečné hodnotenie :)
BTW: ako z nich znie hudba typu hip-hop, elektronika a pod.? Viem, že to nie je tvoj štýl, ale len pre predstavu. Ďakujem.
ULN WS: i5-13600K + 64 GB DDR4 + KC3000 1TB + SX8200 1TB + M500 256GB + Kingston UV400 240GB + 2x HGST 1TB Himuro + RX570 4GB + RM750x + Xonar DGX+ CS2731
DSLR: Nikon D780 + Nikon 24-70 f/2.8 + Nikon 35 f/1.8 + Nikon 50 f/1.8 + Nikon + 85 f/1.8 + Godox V1
engine_er
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 27. 2. 2016 12:27

unreall píše:teraz som si vsimol, ze na jednej bedni bol prepnuty ten posuvnik na 80hz

:-D ty jsi jantar :-D (myšleno v dobrém)
No vidíš, tak další krůček ke zlepšení :tleskani.

Jinak jak ses ptal na ten molitan jako podložka pod repro, tak s tím ti neporadím. Vždycky jsem pod bednama měl co netužší / nejtěžší "podložky" - železný stojany vysypaný pískem nebo kameny a mám s tím jen ty nejlepší zkušenosti co se izolace týká.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod unreall 27. 2. 2016 13:54

Tak som si po tom mojom "basovom update" pustil Nightwish a Metallicu (flac), trosku som bednicky vytocil, wooferiky sa dokonca uz aj mierne roztancovali a paani... ano, znie to naprosto luxusne a basov je myslim razom dostatok. S takymto zvukom, aky z nich lezie teraz, mi to uz vyhovuje, tie basy sa vazne nejak viac prehlbili. Pravdepodobne tomu pomohla aj vyssia hlasitost a mozno aj nejake to zahorenie.

engine_er:

Co sa tyka elektronickej hudby, tak mam prave pustenu aj tu (dobra dzungla inak :mrgreen: ) a myslim, ze s tou by si bol spokojny tiez. Ta totiz az tak nelezie do tych uplne najhlbsich tonov a basov maju tie bednicky podla mna v tomto pripade habadej a hlavne sa to krasne doplna s tymi cistymi vyskami, az sa mi to celkom zapacilo :hm

Hip-hop sa pocuvat urcite na nich da, ale myslim si, ze by ti tam chybali tie hlboke tony, na ktorych je tento zaner vlastne zalozeny. Bez nich to asi nebude mat taku stavu, ako by malo mat, ale zalezi aj od teba. Ak to nejak vyrazne nepotrebujes, tak nejake slusne udery tam citit urcite je, ale nepojdu tak nizko proste.

Ja som po dnesnom malom testovani s bednickami v podstate spokojny. :mrgreen: Este to ale skusim inak rozmiestnit, pretoze teraz su obe vedla seba a hlavne ten zvukovy bordel este musim nejak doriesit :oboze
unreall
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 27. 2. 2016 14:39

Andrejsvk píše:ak si zvyknuty na zvyraznenach 70-120Hz o 6dB+, tak sa necudujem

Jak jsi na to přišel? Opilecká fantazie?

Andrejsvk píše:podla miestnosti mi 5" adamy hraju 45-52Hz -3dB a rovnako su na tom aj tie presonus

Nepravda. Sám výrobce, který má stejně jako každý výrobce v téhle kategorii tendenci vylepšovat parametry, uvádí u Presonus Eris 5 rozsah od 53 Hz bez uvedení tolerance (tedy nejspíš pro -6 dB). Pokud tedy s těmihle Presonusy naměříš 45 Hz při -3 dB, je to jednoznačně kombinace chyby měření a zahučenýho módu akusticky otřesné místnosti, ne přímý zvuk beden.

Andrejsvk píše:ten song fakt hlboke basy pod 40Hz nema, si ho prejdi analyzerom

Nepravda. "Něco" se děje už od 30 Hz, mezi 36 až 46 Hz je pak dost podstatná část energie. Ale jak sám správně píšeš, to jsou frekvence, které zůstávají pod schopnostmi malých Adamů. Proto je tam neslyšíš.
Na dospělých bednách jsou ale jasně patrné a slyšitelné, proto jsem ti to taky v původním vlákně psal, že...
Navíc, já jsem nikde nenapsal nic o 40 Hz, zase jen tvá fantazie.

Obrázek
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Fr3d1 27. 2. 2016 17:44

unreall: Mám ty samé reproduktory a měl jsem stejný problém s "s pazvuky" při pohybu myší, chroustání disku, apod. Na integrované zvukovce to bylo neposlouchatelné (deska Asus P5Q Deluxe), na Nuforce uDac2 to bylo o něco mírnější. Zkoušel jsem všechny usb, napájený usb hub, různé kabely (od Belkin Gold až po různé obyčejné) a stejně to bylo pořád slyšet.
Nakonec mi nezbylo nic jiného než koupit Schiit Modi 2 uber a propojit to optikou.

engine_er: Elektronickou hudbu na nich poslouchám docela často (trance, house, dnb) a myslím si, že i tyhle žánry umí zahrát dost dobře. Je to, ale hodně individuální, mě například přijdou trochu basovější a jinému mohou basy zase scházet.
Schiit Modi 2 Uber -> Sommer cable DIY -> (Schiit SYS -> Adam Audio T7V) | (PM PRE4 -> Sennheiser HD 800)
Fr3d1
Junior

Odeslat příspěvekod unreall 27. 2. 2016 18:28

precital som desiatky prispevkov, prehladal desiatky for a zisitil, ze niekomu pomohla vymena zdroju a niekomu rovno vymena dosky. Ja si teda skor myslim, ze za to moze doska, co je samozrejme ten horsi pripad.

Inak ja na tom Audinste optiku mam tiez, len netusim, ako to prepojit s tymi bednami, ked tam opticky vstup nie je. Je pravda, ze na reprakoch pripojenych cez optiku, som tento problem nemal (Logitech Z5500).

Tiez som si vsimol, ze ak je zapnuta jedna bedna, tak okrem toho cvrlikania, co bezne vydavaju, je ticha. Ale akonahle zapnem obe, tak sa brum dost zvysi a prehlusi to vlastne cely PC, ale to je vraj bezna vlastnost no.
unreall
Junior

Odeslat příspěvekod Fr3d1 27. 2. 2016 18:40

No, mám to propojené, tak že na desce je optický výstup a ten pak vedu do Modi 2, z něj přes cinche předzesilovač (PRE4) a pak samotné reproduktory.
S tím brumem to je docela zajímavé u mě se ozve brum, když mám zapnutou jednu bednu, jakmile zapnu i druhou, tak brum zmizí a jediné co jde slyšet je šum z výškových reproduktorů. Ze začátku jsem je měl propojené přes obyčejný cinch kabel a je pravda, že s ním byl brum slyšet. Teď mám DIY RG62.
Schiit Modi 2 Uber -> Sommer cable DIY -> (Schiit SYS -> Adam Audio T7V) | (PM PRE4 -> Sennheiser HD 800)
Fr3d1
Junior

Odeslat příspěvekod unreall 27. 2. 2016 19:03

s tymi kablami ten brum zmizol?

Na doske mam tiez opticky vystup a skusal som to pripojit do toho audinstu na vstup a nejak to nehra, hadze to same chyby.
unreall
Junior

Odeslat příspěvekod Fr3d1 27. 2. 2016 19:17

Jj, ty kabely pomohly hodně, teď neslyším žádný brum.
Fr3d1
Junior

Odeslat příspěvekod unreall 27. 2. 2016 19:37

Mam ich rozmietnene nejak takto. moze byt? Ten molitan smeruje zosikma, takze smeruju na usi, inak su neni vo vyske usi. Najradsej by som ich dal nejak inak, pretoze mi dost zavadzaju. Trebars niekde do steny zasunut :mrgreen: ...neviem, co by som robil s 8" keby sa rozhodnem pre ne :roll:
Přílohy
bbb.jpg
unreall
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 27. 2. 2016 20:15

Pozitivni je, ze jeste mas jak si zvuk slysitelne vylepsit. Byt tebou tak se zbavim tech molitanu a poridim pod repro podstavce vysoky idealne tak, abys mel vyskace ve vysce usi.
Na steny za kazdym repro bych nalepil molitan s hrbolky / jehlany veliky 1x1 m.

Tyhle dve veci ti zretelne zlepsi lokalizaci a cistotu prednesu.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod unreall 27. 2. 2016 20:32

Nad tymi podstavcami som uvazoval, pretoze keby boli vyssie, tak mi aj menej zavadzaju na stole, resp, nejaky stojan na nohe, na ktorej by bolo na vrchu viac placu pre bednicku. Pripadne nejaku kocku polystyrenu, ale tymi molitanmi by som ich asi tiez podlozil. Nevyrabaju sa take nejake mini stolove stojany rovno?
unreall
Junior

Odeslat příspěvekod ...drát 27. 2. 2016 20:59

daj si ich urobiť stolárovi
...drát
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 27. 2. 2016 21:26

Kup si poriadny stol, daj ho na kratsiu stenu v izbe a nechaj poodsunuty od steny aj 15cm.
Stojany aspon 3cm tuhsi molitan(nutnost na odvibrovanie) + napr polystyren a cele zabalit do latky.
Ak nevies, mozem ti ich srpavit aj ja.
Mozes si tam dotiahnut este aspon jednu predlzovacku z druhej zasuvky? Vsetko mat na jednu je dost hardcore.
Bordel ti tam lezie z dosky, napis model. Ci pomoze nezapojenie zeme na repro(to sa ale neodporuca), alebo galvanicke oddelenie na signalovych kabloch, alebo daco ine, neviem.

Akustiku mozme riesit nakoniec. Urcite nie ihlanove molitany.
Velke kusi molitanu tj 30cm+ nedavat blizsie nez 2m od teba, ak pred nimi nic odrazove nie je.

Na blizke pole, v tvojom pripadne za repro, bud hruby zaves (fajn cenu maju v ikei) a zan molitan.
Alebo na molitan nalepit platy dyhy.
V oboch pripadoch by som nesiel so sirkou molitanu nad 60cm.
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 27. 2. 2016 22:54

Andreji, zase klopis nebo tyhle nesmysly pises i za strizliva :-D ?
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka