Repro k PC do 200 eur?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Petulda 28. 2. 2016 18:14

unreal:
Dokaze a nedokaze. Vzdy zalezi na celem retezci. Jeden a ten samy kabel se v jednom retezci muze jevit tak ci onak, v jinem retezci zase jinak nebo vubec. Je to o vzajemne interakci propojenych komponent a kabelu (koncovek).
Z meho pohledu si porid nejaky zakladni dobre udelany stineny kabel a dal to neres.

Jinak vyse uvedena rada ohledne jedine zarucene nejlepsi moznosti umisteni se byt minimalne zkuseny clovek musi jen shovivave pousmat...
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 28. 2. 2016 18:22

Petulda uz na mna nereaguj pls, nikoho tie tvoje keci nezaujimaju.
Rovnako ako ja uz nereagujem a nevyvraciam tvoje somariny.
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod unreall 28. 2. 2016 18:25

To rozmiestnenie viem,ze by bolo najidealnejsie tak, ako si naznacil. Dokonca aj klavesnicu a podlozku pod mys si mi tam nakrelsil :mrgreen: Problem ale bude, ze ten monitor je vacsi, nez vyzera, 27". Mal som to tak spravene predtym, nez som kupil tieto bednicky a len tak tak som tam zmestil jeden prtavy satelit od Logitechu. Musel by som byt nalepeny uplne na pravej strane a aj tak by ten pravy repracik bol dost vzdialeny odo mna, proste blby stol. Ja som problemy s nim spojene tak nejak dopredu tusil. No nic, zacnem sa obzerat po nejakom normalnom stvorcovom stole, pretoze mam pocit, ze takto, ako to mam teraz, to trosku viac rezonuje a basy nejak viac pretahuje, namiesto raznejsieho udretia.

Aha, takze kludne mozem zobrat ten najlacnejsi kabel len kvoli tomu tieneniu, nech (snad) ten brum zmizne a ak motyka vystreli, tak mozno aj ten bordel z dosky.
unreall
Junior

Odeslat příspěvekod krmelec 28. 2. 2016 19:23

Ten brum ti žádný kabel nevyřeší. Problém s brumem jdoucí z noťasu jsem měl taky a vyřešil to účinně digital to digital převodník, v mém případě Firestone Bravo http://www.avcenter.cz/avcenter/eshop/4 ... udio-Bravo , ale něco podobného děla i m2tech hiface atd.
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod unreall 28. 2. 2016 20:25

Niekto tu pisal, ze mu ten brum novym kablom zmizol. Inak je to cele trochu vtipne, clovek vyhodi 250e za bednicky a este asi tak dalsich 500e aby napchal do kdejakych veci a oprav, aby konecne fungovali korektne... to uz radsej kupim novu dosku aj s novym zdrojom a vyjde ma to asi nejak podobne, ako ta skrinka :mrgreen: Brum az taky problem nie je, i ked to trochu nastve, ale hlavne ide o to, co lezie z dosky a akonahle spustim hru, alebo nejak inak zatazim grafiku, tak to je vazne extrem a nepomoze ani stisenie na bednickach.
unreall
Junior

Odeslat příspěvekod Fr3d1 28. 2. 2016 20:38

krmelec: Tak ono hlavně záleží co je zdrojem toho brumu. U mě (na stejných bednách jako má unreall) lepší kabel brum vyřešil. Kabely mám za monitorem a je možné, že kabel s horším stíněním chytal bordel od monitoru. Samozřejmě, že ty ruchy, které se přenáší z počítače (pohyb myši, chroustání disku) už lepší kabel nevyřeší.
Schiit Modi 2 Uber -> Sommer cable DIY -> (Schiit SYS -> Adam Audio T7V) | (PM PRE4 -> Sennheiser HD 800)
Fr3d1
Junior

Odeslat příspěvekod krmelec 28. 2. 2016 20:43

Fr3d1 píše:unreall: Mám ty samé reproduktory a měl jsem stejný problém s "s pazvuky" při pohybu myší, chroustání disku, apod. Na integrované zvukovce to bylo neposlouchatelné (deska Asus P5Q Deluxe), na Nuforce uDac2 to bylo o něco mírnější. Zkoušel jsem všechny usb, napájený usb hub, různé kabely (od Belkin Gold až po různé obyčejné) a stejně to bylo pořád slyšet.
Nakonec mi nezbylo nic jiného než koupit Schiit Modi 2 uber a propojit to optikou.

Pokud jsem to pochopil správně, tak tvůj problém vyřešil optický kabel, tedy galvanické oddělení PC od DACu, ale to by řešil kterýkoliv opt.kabel ne jen z vyšších pater.
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 28. 2. 2016 20:53

Andrejsvk:
Moc bys chtel mit pravdu, ale nemas. V hifi jednoduse neexistuji jedina jednoznacne nejlepsi reseni.

Neexistuje jedine spravne rozestaveni a umisteni repro, neexistuje jedine spravne tlumeni prostoru atd.

unreall:
Od vymeny linkovyho kabelu za stinenej bych zmizeni ruchu necekal. Podle toho, jak ho popisujes a jeho zavislosti na aktivite graficky karty, je nanejvys pravdepodobny, ze zdrojem je fakt PC, ne indukovany ruseni z okoli kabelu.
Naposledy upravil Petulda dne 28. 2. 2016 20:58, celkově upraveno 1
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Fr3d1 28. 2. 2016 20:56

Špatně jsme se pochopili. Můj problém byl ten, že při propojení stolní pc > modi 2 > monitory jsem měl stejný problém jako unreall. Do monitorů se přenášely ruchy, například při pohybu myší, chroustání disku, apod. Tenhle konkrétní problém se mi povedlo vyřešit až propojením optickým kabelem - úplně obyčejným co jsem koupil v elektru.
Pak, jsem ale ještě měl problém s brumem, o kterém se unreall zmiňuje. Ten se mi povedlo eliminovat až signálovým kabelem (cinch-cinch) s lepším stíněním.
Schiit Modi 2 Uber -> Sommer cable DIY -> (Schiit SYS -> Adam Audio T7V) | (PM PRE4 -> Sennheiser HD 800)
Fr3d1
Junior

Odeslat příspěvekod unreall 8. 3. 2016 18:00

Tak kablik dnes dorazil a musim uznat, ze je spracovany naozaj kvalitne a pekne.
Co sa tyka toho brumu, tak ten inak casom postupne mizol aj sam este na starych kabloch a prakticky som ho uz ani nevnimal. Proste sa stratil do takej podoby, ze ho neni vobec pocut, iba pri uplnom tichu a prilozeni ucha rovno na bednicku. Takze vymena kabla tento problem uz myslim nijak zasadne neriesila.

Nicmenej vsimol som si nieco, co som vobec neocakaval a to faktu, ze subjektivne mam vazne pocit, ze to s tym novym kablom hra proste o nieco lepsie. Basy su viac pevnejsie i ked tie na pevnosti ziskavali tiez casom aj na starych kabloch, ale tu mi pridu este lepsie, popravde celkovo mam s odstupom casu s bednickami taku skusenost, ze tych basov je tam uz mozno aj trochu moc :mrgreen: resp. je to len dobre, kedze mi predtym skor chybali, ale uz sa mozu ukludnit, uz viac nepotrebujem :mrgreen: Tiez mi pride, ze aj vysky sa nejak vylepsili s pouzitim novych kablikov a celkovo je ten zvuk taky plnsi, krajsi.

Neviem, ci si to len nahovaram, ale pustal som si nejaku hudbu pred vymenou kablov a po vymene a vazne som citelne pocul urcity posun k lepsiemu. To, co nove kable mali vyriesit sa tak nejak vyriesilo same a to, co som od nich vobec necakal, sa nakoniec v urcitej miere prejavilo... vtipne :hm

A samozrejme, ze bordel z PC ma trapi stale..
Přílohy
ghgh.jpg
unreall
Junior

Odeslat příspěvekod engine_er 8. 3. 2016 20:36

unreall: pár otázok na teba :)
1. ako hodnotíš samotné monitory s odstupom času a získanými skúsenosťami (klady, zápory, špecifické vlastnosti a dojmy)?
2. brum zmizol sám od seba?
3. odkiaľ si kupoval prepojovací kábel resp. napísal by si pls značku a model?
4. odporučil by si nákup týchto monitorov?

Ďakujem za odpovede, myslím, že poslúžia aj ostatným členom a návštevníkom, ktorí hľadajú monitory v podobnom rozpočte a kladú veľký dôraz na osobné skúsenosti a nie papierové čísla a hodnoty.
ULN WS: i5-13600K + 64 GB DDR4 + KC3000 1TB + SX8200 1TB + M500 256GB + Kingston UV400 240GB + 2x HGST 1TB Himuro + RX570 4GB + RM750x + Xonar DGX+ CS2731
DSLR: Nikon D780 + Nikon 24-70 f/2.8 + Nikon 35 f/1.8 + Nikon 50 f/1.8 + Nikon + 85 f/1.8 + Godox V1
engine_er
Junior

Odeslat příspěvekod unreall 8. 3. 2016 23:29

1. S monitormi sa to ma tak, ze cim dlshie ich mam, tym viac si ich oblubujem a po dnesku s tymto novym kablom sa ich doslova neviem nabazit. Zapor je pre mna v tejto chvili len ten bordel z PC, co cez ne lezie von, vsetko ostatne by som zaradil do kladov. Cize samozrejme zvuk, ten je proste paradny a zamiloval som sa hlavne do kdejakych vyskovych cinkaciek a tsskaciek (snad mi rozumies) :mrgreen: Inak v tejto chvili hraju perfektne uz vo vsetkych pasmach, cize okrem stredov, ktore boli vyrazne hned, tak uz aj tie hlboke tony maju uplne inu farbu, ako pri prvom pocuvani. Tiez som si vsimol, ze rozumiem spevacke/spevakovi, kazde jedno slovo, co som predtym, cez sluchadla tak neregistroval a niektore slova sa proste akoby stratili a nevedel som ich presne definovat, teraz rozumiem s prehladom. To su mozno take detaily, ktore si casom zacnes vsimat az nakoniec zistis, ze nechces pocuvat cez nic ine.

2. Brum som prestal vnimat este na starych kabloch, takze akoby sa pomaly postupne sam utisoval. Teraz ked dam ucho pri bednicku, tak ho pocujem, ale uz je skor taky jemny a ak odsuniem hlavu asi 20-30 cm od nich, tak ziadny brum nepocujem. Na druhej strane.. ja uz vlastne ani neviem, ci je to vylozene brum, alebo to lezie z pc cez woofer nejaky podobny zvuk.

3. Kabel som kupoval odtialto a presne tento model 1m dlzka a s postovnym ma to vyslo 29 eur
http://www.kabelguru.cz/category/signalove-kabely/1

4. Ja si myslim, ze kupou tychto monitorov nemas co pokazit. Zahraju takmer vsetky zanre naprosto luxusne a aj v tom mojom metale sa uz vyzivam. Na ten hip-hop, ci rap.. to neviem,pretoze az take hlboke basy, ake su pri tom zanre bezne zas asi nemaju, ale na elektro uplne bez problemov. Na youtube som dokonca nasiel jednu taku skladbu, kde su tie basy fakt extremne a to som na tieto repraciky cumel, ako to dokazali hutne a hlboko zahrat, kludne by niekto v ten moment hladal pod stolom subwoofer a to vazne nekecam teraz. Neviem, co by s tym basom porobil nejaky lepsi subwoofer, ale to, ako ho zahrali tieto monitori, musi presvedcit uplne kazdeho.
Toto je ono a niekde okolo 50:00 minuty to zacina.
https://www.youtube.com/watch?v=igR526j ... xRC7HJ0iDA

Kludne sa pytaj ak ta nieco napadne este, co som nespomenul.
unreall
Junior

Odeslat příspěvekod engine_er 10. 3. 2016 15:53

Tvoje odpovede boli vyčerpávajúce, zatiaľ mi nič nenapadá, čo by som sa chcel spýtať. Akurát v mojom prípade by mi asi nestačili iba 1m káble, takže by som musel kúpiť dlhšie. Dôležité je pre mňa vedieť či budú monitory produkovať nejakú nepríjemný brum alebo iný zvuk, ale to tiež môžem zistiť jedine ich odskúšaním po pripojení na môj PC.
BTW: ako ich máš nakoniec umiestnené?
ULN WS: i5-13600K + 64 GB DDR4 + KC3000 1TB + SX8200 1TB + M500 256GB + Kingston UV400 240GB + 2x HGST 1TB Himuro + RX570 4GB + RM750x + Xonar DGX+ CS2731
DSLR: Nikon D780 + Nikon 24-70 f/2.8 + Nikon 35 f/1.8 + Nikon 50 f/1.8 + Nikon + 85 f/1.8 + Godox V1
engine_er
Junior

Odeslat příspěvekod unreall 10. 3. 2016 20:03

Kable tam robia do dlzky max. 1,5m, aspon tak to tam maju napisane, mozno sa s nimi da dohodnut aj na dlhsom prevedeni.

Urcity brum aktivne bedne vydavat budu vzdy, aspon takto nejak som sa to docital vsade mozne. Zalezi len na tom, ci znesitelny, zanedbatelny, alebo uplne neprijemny. Ako som pisal, tak ja uz brum nevnimam i ked tam stale v nejakej slabej podobe je, ale nestoji to ani za rec. Uplne tiche tie zosilnovace nebudu asi nikdy a na nicom, aspon nie v tejto cenovke. Ak ti tam polezie bordel z PC, tak to ta bude trapit celkom dost. Ale skus otvorit skrinku na PC a odsledovat, ci nepocujes nejake zvuky, ktore by tam nemali co robit, rozne piskanie, cvrlikanie a pod. Ak tam nic take nebude, tak mas asi velku sancu, ze ti tam nic nepolezie, pretoze z NB nic take nepocujem a do bedni z neho tiez ziadny bordel nelezie, iba z toho PC.

Rozmiestnene ich mam prakticky rovnako, ako na tej fotke, co som sem posielal, akurat s tym rozdielom, ze su prisunute blizsie k obrazovke, ale smerovanie je rovnake. Nemam ich este zdvihnute, nejak som na to v poslednej dobe kaslal.
unreall
Junior

Odeslat příspěvekod engine_er 10. 3. 2016 20:44

Ja mám low-noise zostavu, pretože som "alergický" na všetok zbytočný zvuk (hluk). V súčasnosti mi nič nepíska ani nebzučí (zdroj mám semi-pasívny). Ale je tu jedna vec, plánujem kúpiť dedikovanú grafickú kartu a tie ich cievky už počuť cvrlikať, takže v tom prípade mám asi očakávať nežiadúce zvuky však?
Pozn.: skúšal som 2 GK a obe bzučali a pískali (hlavne v záťaži), vrátil som ich, ale zistil som, že to robia asi všetky modely, tak opäť budem musieť kúpiť nejakú...
engine_er
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka