Stavba SUBWOOFERU

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Gamer123 26. 12. 2016 14:20

Tak účel to splnilo. A bohužel to nerezonuje jak jste si mysleli, a to nejhoršího co se mohlo stát tak to hraje a duní přes celou vesnici! :tleskani

Obrázek
Gamer123
Junior

Odeslat příspěvekod icotech852 26. 12. 2016 16:33

dolezite je,ze si si spravil radost.Mna dostali tie klince.

BTW,kolko ta to vyslo? 100e subwoofer z eshopu bude hrat rovnako,pretoze bude "naladeny"...a hlavne toto si asi do obyvacky nedas.Skor pod stol do pivnicky.
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gamer123 27. 12. 2016 19:05

No stálo mě to jen cca 900 Kč což je asi 33 € ;-) :lol: a to nekecám stálo to fakt málo jasné je že jsem na tom strávil asi 2 dny volného času a práce ale proč ne za ty prachy jo a v těch 33 € je započítaný i zesilovač ;-) . Mám to v pokojíku a už všude praská omítka :lol: tady je pár fotek. V domě jsem si nedovolil to zesílit ani na půl což znamená doma víc jak 80W se nedá mám to domnění že kdyby jsem to zesílil více tak okno v pokoji to nedá a praskne jako veškeré praskliny co jsem nafotil tam ještě před pár měsíci nebyli. Jo a jinak dům má všechny stěny s cihel cca 40 cm tlusté. :lol: Jak se říká za málo peněz hooodně muziky což tady to platí na 100%. Tak příští rok budu stavět nové bedny komplet 2x 15" SUB + 2x sloupovky. Tak se bude zase na co těšit. ;-)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Gamer123
Junior

Odeslat příspěvekod dkdkdk 27. 12. 2016 19:40

A to se vyplatí ...doslova
dkdkdk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gamer123 27. 12. 2016 19:42

Ano přesně tak :tleskani
Gamer123
Junior

Odeslat příspěvekod Bošu 27. 12. 2016 19:50

Takovýhle praskliny ti reprobedna opravdu neudělá. Čím nás to tu krmíš? :-D Nepolechtal vám barák náklaďák? Bratr dělal ke zkouškám k maturitě woofer 2x větší, i se zesákem a zkoušel to doma v baráku a žádné praskliny se neobjevily, divný ne? Hraješ hry? Bacha až vystřelíš, rozhodí ti to míření...
Onkyo TX-8250+Canton Ergo 90 DC+Polk Audio HTS 12
Bošu
Junior

Odeslat příspěvekod platprd 27. 12. 2016 19:59

Tomu říkám BOMBA zvuk, kvality platprd! A ten nadutý výraz na fotce, k nezaplacení!
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
platprd
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Gamer123 27. 12. 2016 20:29

No jako nemůžu tvrdit že je to způsobené 100% tím reproduktorem ale před stavbou tu žádné praskliny nebyli!!! ;-) A myslím si, že každý den, když ho mám puštěný v místnosti cca 5x5m to dělá svoje a klidně natočím co dělají dveře skříně poličky a ostatní nábytek a řekl bych, že ty vibrace nezůstávají jen u dveří atd... ale nesou se i stěnou. ;-) Nemám důvod tu lhát nebo si vymýšlet něco co není pravda. A pokud je to tak tak bych prosil foto jak tu říkáte --Bratr dělal ke zkouškám k maturitě woofer 2x větší, i se zesákem-- Tak pokud by jste byl tak hodný tak určitě tu všichni ocení foto. Jelikož 2x větší reprobednu s 30" reprakem tu většina lidí rádo uvidí. :tleskani A ještě pro Vás woofer je samotný koš s membránou zatím co subwoofer je navržená bedna ve které je již umístěn woofer :tleskani Sám chodím na elektrotechniku. :lol: ;-) :-]

-- 27. 12. 2016 21:36 --

platprd píše:Tomu říkám BOMBA zvuk, kvality platprd! A ten nadutý výraz na fotce, k nezaplacení!

A ty by jsi to určo v 15 postavil sám bez pomoci mnohem lépe za těch 900Kč i ze zesíkem :tleskani jako nwm ale ani 1 jsem se nezmínil, že by to mělo zvuk jako subwoofery navržené lidmi kteří se s tím živí celá léta. Je to můj první a byl bych zvědavý jak se tváříš ty :lol:
Gamer123
Junior

Odeslat příspěvekod peny 27. 12. 2016 20:57

zavolajte niekdo Chocholouska, kym nie je neskoro
peny
Junior

Odeslat příspěvekod Gamer123 27. 12. 2016 20:59

Jako bylo myšleno na mně? :tleskani
Gamer123
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 27. 12. 2016 22:21

Gamer123 píše:....A ještě pro Vás woofer je samotný koš s membránou zatím co subwoofer je navržená bedna ve které je již umístěn woofer :tleskani Sám chodím na elektrotechniku. :lol: ;-) :-]
platprd píše:Tomu říkám BOMBA zvuk, kvality platprd! A ten nadutý výraz na fotce, k nezaplacení!

A ty by jsi to určo v 15 postavil sám bez pomoci mnohem lépe za těch 900Kč i ze zesíkem :tleskani jako nwm ale ani 1 jsem se nezmínil, že by to mělo zvuk jako subwoofery navržené lidmi kteří se s tím živí celá léta. Je to můj první a byl bych zvědavý jak se tváříš ty :lol:
Je z tebe leknutím zaraženej jak skoba, čoveče, jen zírá jak bacil do apatyky na tvoje znalosti. Určitě jsi dostal i spoustu dalších z nás tady... :tleskani :tleskani :tleskani :tleskani
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gamer123 27. 12. 2016 22:47

Však není to tak? ;-) A navíc se mi velice nelíbí od některých tady, že spíš se snaží rýpnout. Já to nemyslím zle a netvrdím, že jsem znalý tak jak ti kteří to dělají 20 let. Jen se snažím dozvědět něco nového a něčemu se přiučit. Na tom snad není nic špatného. :-| Na fóru jsou, jak jsem si všiml různí lidé, jedni rádi pomůžou, když ví, nebo alespoň tuší a druzí dělají Wikipedii, a když si myslí v hlavě, že je to prostě nemožné tak napíšou jen vymyšlené věci a dělají si srandu z ostatních. Ale při tom sami neví jestli je to vůbec pravda a zda-li to bude dobré nebo špatné. ;-)
Gamer123
Junior

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 27. 12. 2016 23:20

Jaký tam máš osazený reproduktor ? Podle toho jak popisuješ rezonance v místnosti, bych to tipoval kolem 100-150+ Hz. Nastavil bych ho níže na 50-70 Hz. Jinak na první vlastní DIY Sub je to ok !
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 28. 12. 2016 02:18

Gamer123 píše:Však není to tak? ;-) A navíc se mi velice nelíbí od některých tady, že spíš se snaží rýpnout. Já to nemyslím zle a netvrdím, že jsem znalý tak jak ti kteří to dělají 20 let. ...
No, myslím že bys měl přibrzdit ve svým verbálním rozletu, zas hezky vysunout klapky, ubrat votáčky, vysunout podvozek a ohlídnout se přes vocas, kde máš přistávací dráhu, abys na ni zas hezky a jemně dosednul bez toho, abys dopadnul jako Alexandrovci. Ono to tvý lítání po okruhu, který jsi zatím jakž-takž zvládnul, rozhodně ještě není na takový úrovni, abys mohl na fleku vyzvat na dog-fight místní esa ... tak je radši moc neprovokuj.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod platprd 28. 12. 2016 07:37

Gamer123 píše:A ty by jsi to určo v 15 postavil sám bez pomoci mnohem lépe za těch 900Kč i ze zesíkem :tleskani jako nwm ale ani 1 jsem se nezmínil, že by to mělo zvuk jako subwoofery navržené lidmi kteří se s tím živí celá léta. Je to můj první a byl bych zvědavý jak se tváříš ty :lol:

Tak se na mne nezlob ale ta pyšná fotka v kombinaci s rozpraskanými zdmi si o nějaký komentář přímo říkala :D, nic ve zlém. Zdravím obyvatele Prackovic :D
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
platprd
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka