Stavba SUBWOOFERU

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Gamer123 28. 12. 2016 15:24

No momentálně hraje od 35-120Hz. Upřímně se přiznám, že ten basrexlex je krátký a tudíž nedocílím zesílení vlny ve předu reproduktoru. Ale už jsem si navrhnul vlastní novou bednu, která je mnohem efektivnější a přičítá vždy každou vlnu. Tím se vlna zdvojnásobí. Tudíž konečně dosáhnu velice velikých výkonů i s menšími reproduktory. V mém případě jde o skládání (interferenci) vlnění čímž dosáhnu 2x většího výkonu. Pár výpočtů a máte doma něco co vám ty okna rozbije na 100%. :tleskani :tleskani

Obrázek
Gamer123
Junior

Odeslat příspěvekod LOPO_X 28. 12. 2016 16:05

Teď si říkám proč vyrábět něco co kravalem rozbíjí okna když to můžeš hezky růčo udělat třeba kladivem.
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peny 28. 12. 2016 16:07

:shock: :shock: :shock: tu uz naozaj pomoze len doc. Chocholousek
peny
Junior

Odeslat příspěvekod zino333 28. 12. 2016 17:30

@Gamer123: ja chcem to video kde ti lietajú tie skrinky a nábytok a ako sa ti rozbíjajú okna... ;-)
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod icotech852 28. 12. 2016 19:15

Gamer123 píše:Ale už jsem si navrhnul vlastní novou bednu, která je mnohem efektivnější a přičítá vždy každou vlnu. Tím se vlna zdvojnásobí. Tudíž konečně dosáhnu velice velikých výkonů i s menšími reproduktory. V mém případě jde o skládání (interferenci) vlnění čímž dosáhnu 2x většího výkonu. Pár výpočtů a máte doma něco co vám ty okna rozbije na 100%. :tleskani :tleskani

no ty vole,tak to by nam mohol Ekkar objasnit :-)) kupujem 80W basovy reproduktor a s tvojimi zazracnymi vypoctami (a klincami) realizujem buracie prace.1500W buracie kladivo je mi nanic,proste zdvojnasobujuce sa vlny nicia 40cm steny a rozbijaju okna...
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gamer123 28. 12. 2016 23:24

Není to vůbec v reálných poměrech. Dělal jsem to jen tak na rychlo. :!: Možná si o mě myslíte, že jsem magor :pozor ale on už podobnou věc vymyslel jeden raketový technik. A ano funguje to tak jak jsem popisoval, že zde probíhá interference. Nejsou to žádné lži a mám to ověřené že to na 100% funguje. Nejdůležitější je délka basreflexu aby ty vlny navazovali na sebe. :!:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Gamer123
Junior

Odeslat příspěvekod stump 28. 12. 2016 23:36

Musím říct že obrázek pěkný ale kdo se stím bude tahat :D Jinak jsem se díval na ten sub co může za ty praskliny a s klidem můžu říci že nemůže ;-)
Audiovizual Dj a Fotograf
stump
Junior

Odeslat příspěvekod icotech852 28. 12. 2016 23:47

presne tak,ako ta interferencia tam fungovat moze,ale preco to realizovat? koli ucinnosti? Proste si len prilis veci komplikujes a realizujes 300kg bednu za 500e,ktoru ani neodkusas v počítačom riadenom meracom systéme v akusticky upravenej meracej miestnosti,pretoze na to nemas podmienky :)
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stump 29. 12. 2016 00:11

Určitě tě nebudu zrazovat protože je důležité na to přijít sám co člověk chce ale já skončil tak že mám doma 1000W/8ohm sub co má přes 50kg a ty praskliny by zřejmě zvládl ale ne sám protože pro něj mám i 1500w/8ohm zesilovač ale určitě bez tebe neb v místnosti 5x5 se nedá opakuji nedá použít. Zapojuji ho v místnostech od 150m2
Audiovizual Dj a Fotograf
stump
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 29. 12. 2016 00:38

icotech852 píše:
Gamer123 píše:Ale už jsem si navrhnul vlastní novou bednu, která je mnohem efektivnější a přičítá vždy každou vlnu. Tím se vlna zdvojnásobí. Tudíž konečně dosáhnu velice velikých výkonů i s menšími reproduktory. V mém případě jde o skládání (interferenci) vlnění čímž dosáhnu 2x většího výkonu. Pár výpočtů a máte doma něco co vám ty okna rozbije na 100%. :tleskani :tleskani

no ty vole,tak to by nam mohol Ekkar objasnit :-)) kupujem 80W basovy reproduktor a s tvojimi zazracnymi vypoctami (a klincami) realizujem buracie prace.1500W buracie kladivo je mi nanic,proste zdvojnasobujuce sa vlny nicia 40cm steny a rozbijaju okna...
Ekkar neumí vysvětlit nic, co odporuje zdravýmu rozumu a Einsteina respektující fyzice. Pokud někdo zakládá svoje tvrzení na FYZIKÁLNĚ NEPOTVRDITELNEJCH PŘEDPOKLADECH, budete si muset počkat, až se autor případnýho vysvětlení narodí a podle poučky "znalci říkají že to nejde, pak přijde nějakej blbec, co to neví a udělá to" se dostaví a učuní to vysvětlení platným ... Já se na tohleto cejtím příliš málo intenzívně blbej ...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gamer123 29. 12. 2016 10:05

Bacha na to, toto ještě nikdo neudělal tak jak jsem to navrhnul teď já. Vycházel jsem z mnoha článků a diskuzí. Četl jsem toho fakt hodně a tohle je můj nápad. Všichni co se o toto pokoušeli tak ten basrexlex měli normálně pod reproduktorem jak je na obrázku tady. Ale říkal jsem si na co zesilovače 1500W když jde hlavně o kvalitní subwoofer. Možná se pletu a nebude to ani fungovat ale přece za zkoušku to stojí. A prosím všechny kdo tu jste tak prosím chci jen poradit co si myslíte vy. Jde mi o to ten nápad zdokonalit a vyzkoušet to i v realitě. Díky moc za každý návrh co by se mohlo upravit a ano ta velikost není v reálném měřítku. ;-) :-)

Obrázek
Gamer123
Junior

Odeslat příspěvekod icotech852 29. 12. 2016 11:01

tak ta bedna vyzera pekne,naozaj.Krasna praca,ale bude realizovana na zakazku.Kolko vyjde frezovanie a drevo? 3000 - 5000e? Pokial si vyvojar a mas vela penazi tak preco nie.

Ako bude zniet netusim,na trhu uz mas hotove vyrobky,ale ked sa chces hrat na vyvojara...jak je libo :)
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 29. 12. 2016 12:04

Je vidět, že to je poskládaný ze 7ks tvarově velice složitě frézovanejch desek napříč staženejch šroubama plus dvě bočnice. Muselo to dát práce jak na kostele už jen při tom frézování. Moje otázka je, proč sis nedal aspoň polovičku práce se zjišťováním toho, jak se má takovej reflexní kanál správně tvarovat nejenom co se dýlky, ale hlavně průřezu týče....
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gamer123 29. 12. 2016 13:36

No jde o to, že ta bedna na obrázku je dělaná na ten princip jak jsem už několikrát psal. Jelikož je tak dlouhá, dokáže zpomalit vlnu o jednu periodu což způsobí překrytí první a druhé periody a ty se vlastně před tou bednou zesílí. To je ten jev, kterého chci využít a použít ho u mého návrhu, který tu první vlnu lépe složí s tou druhou tudíž efektivita naroste více než u té bedny co jsem sem dal, která má ten basreflex jen pod tím reproduktorem. :-] Můj basreflex ústí přímo před reproduktor. Díky tomu se samotné vlnění lépe bude skládat. :-]

------ Bassreflex je akustický obvod zajišťující způsob vyzařování hlubokých tónů (nejnižších akustických kmitočtů) z reproduktorové skříně, :arrow: :arrow: :arrow: s využitím energie zadní strany membrány reproduktoru. :!: :!: :!: V běžné ozvučnici se uplatňuje pouze přední strana membrány. :!: :!: :!:
Gamer123
Junior

Odeslat příspěvekod icotech852 29. 12. 2016 14:13

super mas 15 a objavil si bassreflex :tleskani gratulujem.Nikdo z nas nema v bedni bassreflex,ale ty si ho vymyslel,dik.

tudíž efektivita naroste

takze islo iba o efektivitu presne ako som si myslel
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka