Víš, když MNĚ bylo 15, tak tvůj táta nejspíš začal chodit do 1.třídy plus mínus - na prezidentský známce byl portrét slovenskýho doktora práv a cenovka 1Kčs. A měl už jsem za sebou stavbu 50W trojpásem podle Amára včetně ladění výhybky a kompletní povrchovky, protože tenkrát žádný lamino nebylo - jen dřevotříska, MDF-ka nebo stavební vodovzdorná překližka, všecku surový dřevo bez nějaký povrchový úpravy. Takže nařezat na stolový cirkulárce, ohoblovat hrany, navrtat kolíky, všecko skolíčkovat, slepit epoxidem, sešroubovat aby to bylo pevný a utěsněný - kdepak domazávat spáry silikonem! Jednak tehdá žádnej nebyl, druhak stěny musely bejt nahoblovaný tak přesně, aby těsnily jen tím lepidlem - který bylo taky drahý jak prase... A díry do čelní stěny se odvrtávaly ruční vrtačkou, prořezávaly se děrovkou a na přesnej rozměr se pilovaly nejdřív rašplí a pak dobrušovaly smirkem namotaným na smetákovou násadu - žádnou přímočarou pilu nebo ruční brusku jsme neměli - a ty díry musely SEDĚT, ne že se ujelo a dolík se tmelil - to byla ostuda, mít tmelenou čelní stěnu...Gamer123 píše:Zdar hej profukovat to fakt nebude to nemam strach je tam tolik silikonu ze to ani neni mozny a rekl bych ze to ani rezonovat nebude ta akusticka pena ma neco do sebe!!!Jo a je mi 15 a stavel jsem si to vsechno sam aji desky jsem si musel sam narezat tak pls zadny kecy chtel bych videt jak to stavite v 15 sami
je to muj prvni sub. a uz sem se dozvedel plno veci co bych delat mel a co ne za to moc dik
vsem...
No a k těm trojpásmům se stavěl první zesilovač - zas podle Amára, postavilo se ho za ty léta šíleně kusů v celkem asi 4 verzích a jmenoval se ZetaWatt 2020, podle použitejch výkonovejch integráčů TESLA MDA2020 - který jednak nebyly k sehnání, když už se zadařilo a měli je, tak stál 120,- kaček jeden (táta na něj vydělával 5hodin) - a když jsi je osadil a zapnul, tak se v cca 50% případů rozkmitaly jak blázni, načež z nich uniklo pracovní médium a byly v hajzlu...
Tak se dej do klidu, my moc dobře víme jaký to je, když ti je 15 a stavíš svoji první "hifárnu" ....