Ahoj, chtěl bych požádat o radu, tipy na slušně hrající sestavu do cca 50000, případně něco málo přes...
Místnost je přibližně 3x6 metrů, bedny budou na nástěnných držácích na delší straně místnosti, mezi nimi 40 palců plazma TV. Bedny budou u TV velmi blízko. Vzhledem k předpokládanému natočení bedny směrem do středu kvůli směrovosti bohužel nemůžu použít větší regálky, protože TV je jakoby zapuštěna do stěny, což byl můj "geniální" designerský nápad při přestavbě bytu Poslechová vzdálenost asi tak 2,5 metru. Prakticky jedinou možností jsou rozhodně regálky, navíc kvůli malému prostoru určitě bez stojanů. Sloupy nehrozí vůbec. Nevyžaduji vyloženě audiofilský přednes, akustiku místnosti nijak dramaticky vylepšovat nehodlám. Jen bych chtěl něco, co vyloženě neurazí ani při přechodu z mých sluchátek HifiMAN HE-500. Koupil jsem si před časem levné aktivní monitory Q Acoustics BT3, původně jen pro zvuk z TV, pak jsem k nim zkusil nějaké slušnější FLAC nahrávky a i přes všechna zjevná omezení v čistotě a detailu oproti sluchátkům, jsem okamžitě zaznamenal to "něco", co sluchátka nejspíš nikdy mít nebudou...
Moje tipy jsou zatím KEF LS50 + rozumný zesilovač (prý unesou i něco hodně dobrého )
Aktivní ADAM MK3
Revel Performa M 105 - prý skvělé, ale tam už bych měl rozpočtový problém, nakrmit je něčím adekvátním...
iFi Retro Stereo 50 + LS3,5 - all in one řešení pro mé potřeby zdá se dokonalé, s dobrými referencemi, ale s velkou nevýhodou, že v našich zeměpisných šířkách není možnost poslechu. Navíc ani nevím jak zní lampy, prý je to hodně "jiné"... http://ifi-audio.com/portfolio-view/retro-stereo-50/
No a nejspíš i streamer, kam bych píchnul externí disk s FLACy. CD přehrávači bych se raději vyhnul, protože svou rozsáhlou sbírku CD jsem před lety neuváženě rozdal a nerad bych dokupoval znovu. Pořád ještě asi můžu použít starší multimediální centrum Dune BD Prime 3.0, ale to asi nebude to pravé ořechové, že?
Předem díky za tipy a rady, bazaru se nebráním