v kratkosti rada na vyber sub?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cilibike 4. 7. 2016 12:18

mam jamo s260 zo starej sady http://hi-fi-systemy.heureka.cz/jamo-s-260-hcs-21/
a rad by som si zohnal nieco ojazdene, lepsie, vykonnejsie. co som tak pozeral fora, stranky a bazary, vysli mi traja adepti, od vas by som bol rad za nazor ktory z nich by sa mi hodil viac. sluzit bude ku sade 7,1 rad by som zvyraznil a citil basy, nie len pocul :) filmy/hudba 50/50

DYNAVOICE SW-10

velodyne impact 12

jamo sub s650

ojazdene som videl 200-330e, co je taka moja orientacna suma, diky moc
cilibike
Junior

Odeslat příspěvekod krmelec 4. 7. 2016 12:23

V téhle ceně bych to viděl na některý z Prosonů R10 nebo R12, který se taky sem tam objeví na bazaru.
http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/ ... ry/?page=1
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cilibike 25. 7. 2016 22:05

Diky, pozeral som a vyberam medzi proson rumble r10/12 a teraz dodatocna otazka, ano vymyslam ale zaujima ma to :) nejaka skusenost alebo nazor na DYNAVOICE THUNDER T-12?
cilibike
Junior

Odeslat příspěvekod krmelec 26. 7. 2016 18:53

Měl jsem měl sice Dynavoice SW-10, ale kdybych si měl vybrat, tak bych zvolil ten Proson. Jednak jsem ho v stereo sestavě slyšel (R10 a byl několikanásobně levnější než přední sloupy) a je zároveň levnější (a to i ten R12).
krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cilibike 27. 7. 2016 10:48

Diky ;) lebo som v norsku a v bazari tu jeden maju za 200e (10") tak ho zoberem, cakal som ze dynavoice bude dva krat tak lepsi podla sumy, tak radsej dokupim neskor druhy proson
cilibike
Junior

Odeslat příspěvekod mistr Oizo 27. 7. 2016 18:59

naco probůh dva laciné subwoofery? to máš místnost 100m2?
mistr Oizo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod krmelec 27. 7. 2016 20:00

Nevim, treba kdyz si koupis 3p sloupy, tak tam mas taky basaky v kazde bedne a ne jen na jedne.
A subac si nekupujes kvuli velikosti mistnosti, jak to s tim souvisi?
krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cilibike 27. 7. 2016 22:10

Tak jak? Proson ci dynavoice? Nikto to nema na pozicanie aby som odskusal tak sa mi zide kazda rada
cilibike
Junior

Odeslat příspěvekod mistr Oizo 27. 7. 2016 22:10

basák u sloupů může mít přechodovou prekvenci klidně 800 Hz, kdyžto subwoofer má cca 150 Hz, tudíž nemá směrové vyzařování, takže je uplně jedno jestli je jeden, nebo dva. Prakticky často ti podá lepší kmitočty jeden sub s řekněme 12", než dva 10". Samozřejmě vím, že jsou instalace se dvěma subwoofery, ale k tomu je třeba uplně jiná kvalita a cenovka. Myslím, že je zbytečné to rozvíjet.
mistr Oizo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod krmelec 28. 7. 2016 09:36

Kdybych byl hnidopich, tak jsem mohl napsat rovnou 4pásmo, abys tady nemohl vyrukovat s přechodovou frekvencí 800Hz ( a i u 3p je 800Hz už hodně přetažené za vlasy ). Výhody a nevýhody použití dvou subů v sestavě už bylo řešeno 1000x na netě, není problém si to dohledat a hlavně vyzkoušet.
Důležité je poslech, poslech dle cenovky není moc optimální. A kvalita a cenovka je co? A jak se pozná? Ale proč ne, dle cenovky koneckonců je nejjednodušší způsob porovnávání, že. Marketing s tím nijak nesouvisí.

To cilibike: Myslím, že nebývá problém si oproti záloze daný sub pujčit.
krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mistr Oizo 28. 7. 2016 11:22

600-800 Hz je uplně normální přechodovka u kvalitních 3p
jde o to, že prostě 2x 10" vs 1x 12" je lepší vzít ten větší, místo dvou prcků, to je celé.
mistr Oizo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod krmelec 28. 7. 2016 11:57

krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mistr Oizo 28. 7. 2016 12:07

tyhle nízké přechodovky tam jsou, protože jsou to především bedny na design, pokud se podíváš na soustavy klasické konstrukce, kdy je pro středy 5,25" a nějaký 10" basák, tak tam bude těch cca 600-800 Hz. To jako si tady budeme vypisovat bedny kde je jaká přechodovka? to já ti klidně najdu takové, kde je 150 Hz a neznamená to vůbec nic.
mistr Oizo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod krmelec 28. 7. 2016 12:14

:-) to jako že kvalitní 3pásmo má mít pokud možno 5 a více palcový střeďák? Tak to potom jo. Dělat přechod tam, kde už běžně zasahuje mluvené slovo je vskutku to nejlepší konstrukční hledisko.
Já bych řekl, že právě naopak bedny s nejlepším měřením mívají menší střeďák a dolní přechod do 300Hz.
krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mistr Oizo 28. 7. 2016 12:31

nemám to tady v plánu zaplevelovat, ale snad podle vyšší přechodovky sem myslel cca 5" a právě ne větší, například kvůli menší směrovosti (k čemu by tam asi byla velká membrána? když nepotřebuješ hrát hluboké frekvence)
mistr Oizo
Trvalý BAN

Další stránka