tvm ars-225-03/8 zesilovač

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ThalesX 3. 11. 2016 13:27

Je to jen o šikovnosti jak se ti to povede nalakovat. Já jsem s kvalitou povrchu tímto způsobem spokojený. Mě se ale líbí čirý polomat, pokud někdo vyžaduje vysoký lesk tak na to je vhodnější to stříkání. Objevil jsem lak, který je na toto nanášení vhodný a je i dostatečně odolný.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod platprd 3. 11. 2016 15:05

To mne zajímá. Já jsem našel jen nějaké lazury od Oversolu,ale moc se mi to nelíbí, co se týká odolnosti. Nejlepší je samozřejmě použít nějaké lihové mořidlo a pak čirý lak, ale pokud nemáš čisté dřevo, ale pokud pracuješ s nějakým starým opatlaným povrchem, kde jsou například zbytky epoxidového laku, tak je mořidlo nepoužitelné
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
platprd
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 3. 11. 2016 17:15

Dýhu je samozřejmě nutné zbavit původního nátěru. metodou dle laku. Některý lak jde rozpustit ředidlem a pak jen velmi lehce přebrousit, jiný je nutný brousit komplet. Lak používám vodou ředitelný podlahový Xyladecor polomat, dosti zředěný a nanášený v mnoha vrstvách prokládaných broušením. Rychle zasychá a *****í, takže v létě je možné udělat klidně 4 první vrstvy za den, druhý den udělám třeba další 3. Tím že jsou vrstvy velmi tenké tak i výsledná vrstva je tenká - nemám rád tlusté vrstvy laku. Výsledek je z mého pohledu zcela vyhovující. Napsal bych perfektní, ale každý má svou představu o povrchové úpravě. Váleček se mi na tento lak neosvědčil.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod platprd 3. 11. 2016 18:01

No a to je ten základní problém, pokud je ta dýha strukturovaná, což často bývá. tak to neodbrousíš ten lak, to bys odbrousil komplet až na MDF/dřevotřídku.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
platprd
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 3. 11. 2016 18:13

Pokud je strukturovaná tak to jde dolu občas ředidlem. Každopádně něco s tím musíš udělat vždycky, tomu se nevyhneš. Tedy pokud nejsi barbar a nenakydáš na to tunu neprůhledného laku.
ThalesX
VIP uživatel

Předchozí stránka