Já nevím, nejsem v daném oboru odborník, ale taky se mi moc nezdá, že by zesík např. z 80. let úplně základní řady, naprosto přehrál současný zesík rovněž základní řady ... Neidealizuje se to např. podobně jako u automobilů, kdy "zatrvrzelí puristi" budou tvrdit, že trojkovy báwo z 90. let bylo to nejlepší svezení 4ever, že od té doby to jde jen z kopce a bla-bla-bla, ale realita je taková, že každá další generace jezdila líp a líp; přičemž na vrcholu já právě dnes (a ti "zarití puristé" jsou teoretici přes internet, kteří se zmůžou max. na bazarové 25-let staré a z toho vychází jejich přesvědčení, šířící se všude internetem jako lavina

) ... Není náhodou podobný trend přenesen i do hi-fi? Nerýpu, jen se ptám, protože holt já věřím v pokrok.
A rozhodně taky nezavrhuji vintage modely, jen jestli nejsou malinko přeceňované ... ? Otec má např. doma stereo-zesilovač od JVC, který někdy na počátku 80. let pořídil z Tuzexu za v podstatě veškeré své tehdejší úspory (stál tuším kolem tehdy 25 tKč; přesný typ teď bohužel nepovím, musel bych se kouknout) ... a samozřejmě jsem jej zkoušel, co ze sebe dostane a jako ano, nemůžu říct nic špatného na jeho adresu, ale že by úplně zadubal současné ... Nevím no, spíš se ptám ze zajímavost