1) připlatit přesně 250 liber a pořídit obdobný set repro, akorát s receiverem Denon AVR-X3400H
2) připlatit 166 liber a pořídit set se stejným receiverem (Denon AVR-X2400H), ale modernizovanou reprosoustavou Q Acoustics, konkrétně 2x Q3020i, 2x Q3010i, Q3090ci a sub Q3060s
3) nic nepřiplácet a zkusit vykomunikovat původní nabídku s řadou Q3000 a AVR-X2400H
4) připlatit 120 liber a pořídit původní set Q3000, ale AVR úplně jiný, a to Sony STR-DN1080 (který má opravdu velmi dobré hodnocení na what hi-fi (porazil dokonce i Denona AVR-X2400H).
Teď jak to vidím já, abych vás trošku nasměroval v tom mi pomoci se rozhodnout...
ad 1) - opravdu nedokážu zhodnotit, jestli se vyplatí dát tolik za vyšší řadu, jestli to reálně poznám a jestli to má cenu (podotýkám, že nabídka té úplně původní soustavy byla cca 4 tKč pod mým stropem, což jsem byl rád a chtěl jsem to využít na koupi nějakých slušných repro-stojanů zde v ČR...). Soustavu pořizuji jak jsem již psal na domácí kino, TV pojede permanentně přes tuhle soustavu, oblíbené filmy většinou mám s kvalitními DTS stopami, zdroj TV HD MediaBox od UPC. No a samozřejmě úplně cizí nebude soustavě ani hudba - ať už spotify, tak ty nejoblíbenější interprety mám ve formátu FLAC ... poměr TV / hudba bych odhadoval tak na 60/40.
ad 2) Zde příplatek není tak velký a celkem mírně přesahuje původní rozpočet. Ale hlavní otázka - vyplatí se to? Načetl jsem si o modernizaci od QA co jsem mohl, na what hi-fi jsou velmi dobře hodnoceny, narostly o cca 20% do prostoru, mají snad mít i lepší zvukový projev, poměrně větší změna je v subwooferu, který má rozsah 35-250 Hz / výkon 150 W (oproti Q3070s, který má 50-150 Hz / 140W) - co mě zarazilo, že je nový o 5,1 kg lehčí při téměř stejných rozměrech. Co mi ale dělá problém v rozhodnutí je, že tuhle soustavu nemám možnost si poslechnout a sám zvážit, jestli se připlatit vyplatí nebo ne (jestli teda vůbec bude na výběr

ad 3) To je otázka, zda vůbec půjde, viz poslední věta předchozího odstavce. Jinak pro tento set jsem byl skálopevně rozhodnut pro doslova hodně muziky za málo peněz v porovnání s nabídkou v ČR.
ad 4) Pro tuhle variantu jsem asi nejméně. Nevím, možná to není opodstatněné, ale na AVR od Sony se dívám trošku s opatrností, byť v testech tenhle AVR doslova exceluje. Ale přeci raději bych asi preferoval Denon ... Ale jestli se pletu, rád se nechám opravit a změnit názor

... Tak jsem se trošku rozepsal, děkuju všem, co to zvládli dočíst až sem. A ještě víc děkuju vám, kdo mi sem napíšete názor, radu, byť i bez přímé osobní zkušenosti s danými výrobky, potřebuji jen drobně pošťouchnout. Díky moc za jakýkoliv názor