Reprosoustavy Magnat vs Wilson

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Valach 252 5. 11. 2018 21:02

Ahoj,

máte někdo zkušenosti s reprosoustavami Magnat (monitor supreme 802,1002 set 5.0 nebo Wilson Movix,RAPTOR 7/1/VOCAL set 5.0?

Díky za případné info
Valach 252
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 5. 11. 2018 23:02

K domácímu kinu budou dostatečné, jak Magnat, tak Wilson. Jde v podstatě o základní modely, nějaké recenze se dají najít i na YT.
Na stereo poslech bych volil něco jiného, kvalitnějšího.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Valach 252 6. 11. 2018 09:14

Jasně, děkuji za informaci.Ja chci právě celou soustavu ať mam prostorový zvuk kolem sebe.
A z tech stereo souprav bys doporucil jake?v ceně cca do 25 000 Kč
Valach 252
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 6. 11. 2018 12:20

U stereo reprosoustav samozřejmě hodně záleží, s jakým zesilovačem/receiverem to chceš kombinovat.
AVR jsou na stereo poslech především hudby méně vhodné, pokud by ses rozhodl jen pro stereo, doporučuji stereo zesilovač nebo receiver.
Z reprosoustav třeba QAcoustics 3050i, Dynavoice Definition DF-8, Indiana Line Diva 552, HECO Aurora 700... a jistě i spousta dalších, záleží, co preferují tvé uši.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Valach 252 6. 11. 2018 17:08

Zaujal mě právě DENON AVR-X1500H nebo YAMAHA RX-V483.Celé to ozvučení chci používat běžně k tv a filmům i muzice zároveň.Nemám to vyloženě soustředěné jen na poslech.Chtěl bych však mít všeobecně dobrý (kvalitní) poslech za nějakou rozumnou cenu.Přecejen bydlím v paneláku a ať zvolím cokoliv,je mi jasné,že stejně nikdy nevyužiju celou soustavu tak,jak bych si představoval a dle mého gusta.
Ten výběr sloupů co jsi vypsal je perfektní, těžko bych váhal, které bych si zvolil.Všechny mají velmi pochvalné recenze a tam by nejspíš byl vhodný již osobní poslech někde v hifi studiu..
Valach 252
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 6. 11. 2018 17:58

Argument paneláku a tím nemožnost využít celý potenciál sestavy je častým argumentem, proč zvolit levnější variantu domácího kina.
Ve skutečnosti je to ale přesně naopak, protože levné soustavy často nedokážou reprodukovat celé zvukové spektrum v dostatečné kvalitě při nižších hlasitostech a potřebují tzv. "ohulit".
Pokud chci kvalitní domácí kino, musím do rozpočtu zahrnout i akustické úpravy místnosti, což samozřejmě, kromě zkvalitnění zvuku, přispěje i ke klidu sousedů.
Nevím, jaký máš celkový rozpočet, ale já bych postupoval systematicky, nejprve tedy základními úpravami místnosti, zatlumením, vhodným rozmístěním nábytku atd. na toto téma jsou tady samostatné sekce a dostatek rad. Takové úpravy mají na kvalitu zvuku větší vliv než třeba dražší receiver.
Druhý aspekt, který je potřeba zvážit je, zda kupovat kompletní sestavy AVR s repro. Může se zdát, že to tak je, protože prodejce nebo výrobce má tyto sestavy ověřené a jsou sladěné, ale tak to není, prostě chtějí jen prodat více zboží najednou, takže klasická množstevní sleva, která se dá ovšem běžně usmlouvat prakticky kdekoliv a pro jakoukoliv vlastní kombinaci.
Takže mé doporučení:
1) úprava místnosti, akustika
2) výběr AVR a k tomu vhodnou sestavu kvalitních repro, třeba postupně, napřed přední sloupy, později zbytek, dle financí.

-- 6. 11. 2018 19:06 --

Abych jen neplácal, tohle mi přijde jako vyvážená a dostatečně kvalitní sestava za přijatelnou cenu:
https://www.hifionline.cz/akcni-sestavy ... er-yamaha/
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod anton12345 6. 11. 2018 18:33

Este jedna alternativa za podobnu cenu:
https://www.salonydenon.cz/cs/MM/Vyrobk ... 1_VOKAL_HC
Philips 65OLED806
Denon AVR-X4200W, Dali Opticon 5, Dali Opticon 1, Dali Opticon Vokal, Dali SUB E-9F
Marantz NA6006, WD My Cloud, Google Home Mini
Logitech Harmony 950
YouTube Premium, Netflix, HBO Max, SkyShowtime
anton12345
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Valach 252 6. 11. 2018 19:19

Vážím si tvých rad a návrhů a upřímně ti za ně děkuji.Pozoruji, že to všechno není jen tak,sladit a najít (veškerou) cestu k +- kýženému výsledku, kterého by člověk rád dosáhl.
Myslím, že můj obývák mám poměrně dobře obsazený a rozestavěný jak nábytkem okolo (nikoliv však přeplácaný),tak velkým rohovým gaučem+koberec,2 poličky s kvítkama atp., tudíž zde by nejspíš "problém" být nemusel.Bydlím v 8 patře.
Samozřejmě,že jsem neuvažoval pouze jen o kompletních sestavách,které se prodejci,přesně jak píšeš,snaží prodat,aby si mohli udělat nové místo v obchodě (což chápu), byť bývají výhodné,ale také jsem se díval na jednotlivé reprosoustavy a zesilovače zvlášť i za tu cenu, že mě to výjde o pár tisícovek víc.Původně jsem se chtěl se vším všudy vlézt do 20 000 Kč s tím, že bych to v krajním případě natáhl do těch 25-26 000 Kč,kdyby byly rozdíly poměrně znatelné.A tak váhám.Bohužel tak trochu trapné je, že jsem takovouhle reprosoustavu vč.zesilovače nikdy v životě neměl a bude to tímto pro mě zcela první zkušenost.Doteď jsem měl doma jen soustavu GENIUS SW-HF 5.1 6000 za cca 4 000 Kč a s tím jsem byl (jako audioamatér) docela spokojený,a tak předpokládám, že cokoliv lepšího než je tohle bude pro mě jistě lepší a o pár levelů lepší poslechový zážitek..

-- 6. 11. 2018 20:36 --

Děkuji anton12345 za tip.Právě stránku salony denon pořád koumám,až zvažuji,že si udělám výlet do Prahy a osobně se tam půjdu podívat a poslechnout co a jak.. Mám to však trochu z ruky..
Valach 252
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 6. 11. 2018 19:42

:roll: to bude oříšek
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Twiztid7 6. 11. 2018 21:11

Mam htr 4068 a furt koukam po repro panelak obyvak 5x4 m asi uvazoval jsem prave https://www.l-e.cz/magnat-supreme-2002-set-5-0-cerna nebo jina volba????

Filmy, xbox one x , takze i hry a hudba
Twiztid7
Junior

Odeslat příspěvekod Valach 252 6. 11. 2018 21:22

Na tyto magnaty jsem se díval taky a taky mě zajímá názor na ně..

-- 6. 11. 2018 22:23 --
Tombas:
Taky si říkám..
Prosím tě a ještě mě zajímá jedna věc,co se týče umístění bass reflexu.Má to nějaký význam na celkový efekt reprodukce,zda-li bude vepředu nebo vzadu?A pokud ano,tak jaký?
A kdyby byl vzadu,tak jaký minimální odstup od zdi by měl reproduktor mít,aby mohl "dýchat" a nehrát zkresleně? Já bych si mohl dovolit při hloubce reprobedny cca 30cm 20-30cm odstup.
Valach 252
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 6. 11. 2018 21:59

Při zadním basreflexu by měl být odstup aspoň 50cm, ale dá se i ucpat a doladit to podle místnosti a umístění.
Bazary jsou plné laciných Magnatů a Jamo, lidi vidí velké bedny za nízkou cenu a říkají si, že to přece musí hrát slušně, ale zkuste si představit, že výrobní náklady nejsou ani poloviční.
Z čeho je to asi vyrobeno?
Já nechci nikoho odrazovat, ale ten váš rozpočet je opravdu nešťastný. Na plastové all in one už je to zbytečně moc a na slušné komponentní home cinema zase málo.
Ty odkazy, co jsme tady s antonem dávali mají jakýsi smysl, je to slušná kvalita za přiměřené peníze.
Můžete si ještě zkusit sestavu reproduktorů vyskládat z jednotlivých kusů třeba značky STX, Indiana Line, Dali... moc levněji to ale nevyjde.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Valach 252 6. 11. 2018 22:42

Dobře, děkuji za názory a rady.Věřím,že vaše odkazy (tombas,anton13245) jsou jistě dosti vhodné a oceňuji, že jste mi pomohli při hledání něčeho o čem cca usiluji.Určitě to ještě zvažím a promyslím.
Je fakt, že když jsem si procházel jednotlivé reprosoustavy a recievery (vše zvlášť) ,tak stejně dle jednotlivých recenzí spolu s mou jakousi vnitřní intuicí,mi stejně kompletní poměrně kvalitní sestava vycházela kolem těch 30 000 Kč.Takže jak říkám, ještě si to různě prostuduju a třeba se hecnu a něco podobného koupím..

A pokud bych se tedy ještě mohl zeptat na váš názor na av recievery DENON,YAMAHA,ONKYO, příp.MARANTZ jen tak OBECNĚ,na rozdíly co se týče kvality těchto recieverů, který byste člověku doporučili? protože jednotlivé recenze na ně jsou víceméně podobné až stejné.Spíše se mi jedná o záruku kvality dané značky.Onkyo a Marantz neznám.Denonu a Yamaze bych věřil, že kvalitu mít budou.Nechci však být naivní..
Děkuji za informaci.

Ps: reprosoustavu budu shánět tedy spíše s předním bass reflexem, jelikož nemám zas až tolik místa,abych reproduktory mohl posunout těch 50cm od zdi.
Valach 252
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vencaxxx 7. 11. 2018 07:44

Pokud jde o cenu a není problém nákup v zahraničí tak pohledej v okolních vlaknech byly tu i odkazy na různé sety anglie/Německo, třeba zkus mrknout na nemeckej Amazon tam bývá tenhle druh elektroniky výrazně levnější.
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Valach 252 7. 11. 2018 14:59

vencaxxx píše:Pokud jde o cenu a není problém nákup v zahraničí tak pohledej v okolních vlaknech byly tu i odkazy na různé sety anglie/Německo, třeba zkus mrknout na nemeckej Amazon tam bývá tenhle druh elektroniky výrazně levnější.

Díky za tip (vencaxxx). Zkusím mrknout a uvidím.
Valach 252
Kolemjdoucí

Další stránka