Audio reseni pro LG B8 na stojanu s omezenym prostorem

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Yiakubou 26. 1. 2019 01:54

Ahoj,

Zacinam byt bezradny ve vyberu nejakeho vylepseni zvuku, pro mou novou 55' LG B8, kterou mam na stojanu a cele to je polozene na Kalaxu z Ikei, v mistnosti cca 4x3m.

Procetl jsem zde spoustu vlaken, ale muj problem je celkem specificky:

- Rozpocet okolo 10 tis.
- Vyuziti cca 50% pustena TV v pozadi, 30% PS4, 20% Netflix / filmy / serialy

- Na reseni s repro po stranach neni misto. Max 11 cm sirky po obou stranach televize a zadne takove uzke repro jsem nenasel

- LG B8 ma podstavec, ktery je uprostred a dolni hrana obrazovky je pomerne nizko, cca 4,5 cm od desky nabytku, s ramem obrazovky je to cca 6 cm, pak uz by to zasahovalo primo do obrazu. Najit soundbar, ktery by vyskou nezasahoval do obrazovky, je celkem problem. Kdyz si na gauci lehnu, tak by mi to asi vadilo.

- To same plati pro soundbase v ramci meho rozpoctu. Mel jsem napriklad vyhlednutou Q Acoustics M2 Soundbase, ktera by rozmerove odpovidala, abych na ni TV polozil. Problem by ale zase byl, ze predni cast stojanu TV by pokryvala ovladaci tlacitka, ktera jsou umistena na vrchu te M2.

- Na subwoofer misto mam.

- Poslech hudby a surround neni priorita, protoze mi to ani misto, ani rozpocet nedovoluje. Jde mi o vylepseni zvuku TV na obsah vyse zmineny s tim, ze si uvedomuji limitace prostorem, rozpoctem a nemam prehnana ocekavani. Verim ale, ze oproti reprakum z TV musi existovat neco, co dava smysl.

- Prostorove si to muzete predstavit zhruba takto s tim, ze po stranach proste neni misto: https://i.rtings.com/images/reviews/tv/lg/b8/b8-design-large.jpg. Na obrazku je i videt, ze specificky stojan teto TV ani nedovoluje prilis velkou hloubku soundbaru.

- Prirozene jsem koukal na soundbary od LG, ktere by na tuto TV mely byt i rozmerove stavene. Nektere modely jsou opravdu celkem nizke, takze zrejme nezasahuji do obrazovky, obecne si ale LG v recenzich nevede prilis dobre oproti konkurenci, takze do toho se mi investovat nechce.

Poradi mi nekdo prosim? Pripadne neni tu nekdo, kdo ma tuto TV a neco podobneho resil?
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 26. 1. 2019 10:26

Není nic jednoduššího, pokud má TV centrální podstavec, ji podložit a tak zvýšit o 3-5cm.
Vidět to nebude, protože celý stojan schová ten soundbar.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SmokeMan 26. 1. 2019 10:35

ja bych to podporil max tim basakem a pak to doladil v tv, podle meho idealni kombinace... ta telka totiz nezni spatne.
FX 8300@4,4GHz@1,38V, MSI 970 Gaming Pro Carbon, Sapphire Rx 480 8GB nitro+ @580 nitro+ undervolted, 16GB Corsair@1886MHz, Scythe FenrisWolf, KC2000, As2000, Scythe chlazeni
SmokeMan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bazi 36 26. 1. 2019 12:46

Dát jí na zeď nejde? Máš tam nejake poličky?
Bazi 36
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod SmokeMan 26. 1. 2019 12:51

na zdi zni kazda tv hur... :) cest vyjimkam s front soundbarem v tele atd.
FX 8300@4,4GHz@1,38V, MSI 970 Gaming Pro Carbon, Sapphire Rx 480 8GB nitro+ @580 nitro+ undervolted, 16GB Corsair@1886MHz, Scythe FenrisWolf, KC2000, As2000, Scythe chlazeni
SmokeMan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Yiakubou 26. 1. 2019 12:53

tombas píše:Není nic jednoduššího, pokud má TV centrální podstavec, ji podložit a tak zvýšit o 3-5cm.
Vidět to nebude, protože celý stojan schová ten soundbar.

Nad tim samozrejme uvazuju, ale chtel jsem se tomu vyhnout. TV uz je totiz celkem vysoko, ale vypada to, ze mi asi nic jineho nezbyde. Spis jsem doufal, jestli se neozve nejaky majitel teto TV, ktery uz nejaky soundbar/soundbase ma a rozmerove to k tomu sedi, resp. nezasahuje do obrazu.

Ja nevim, treba ty soundbary do vysky 6cm by byly ok. Ja mam jenom strach, ciste dle rozmeru, ze by to tam proste mohlo vadit.

SmokeMan píše:ja bych to podporil max tim basakem a pak to doladil v tv, podle meho idealni kombinace... ta telka totiz nezni spatne.

Ta TV zni urcite lip, nez vsechny TV co jsem mel predtim, ale neprijde mi to dostacujici (teda kdyz se povypinaji vsechny ty surroundy, adaptivni prizpusobovani zvuku a podobny blbosti). Mam hlavne problem s pretrvavajicim pocitem, ze to leze zezadu a v urcitych scenach a poradech je to takove divne utlumene, nejsou slyset dialogy a celkove je to takove nevyrovnane.

-- 26. 1. 2019 14:01 --

Bazi 36 píše:Dát jí na zeď nejde? Máš tam nejake poličky?

Tak to by urcite technicky slo, ale rad bych se tomu vyhnul. Stale doufam, ze existuje nejake elegantnejsi reseni. Jsem v pronajmu, musel bych to asi resit s majitelem a asi by to ani moc dobre nevypadalo.

Uvazoval jsem taky nad tim, ze po stranach to misto proste nejak udelam a pujdu do nejakych regalovek na stojanu, nebo i primo sloupovych repro s receiverem. Na to mi ale asi rozp. okolo 10 tisic stacit nebude, aby to melo nejaky smysl. To uz bych do toho sel spise tak za 20 tis. Ale kdyz budu hodne premlouvat zenu, tak by se tam asi nejakych ~20-25cm po stranach dalo udelat a na to uz se nejake bedny daji najit.
Naposledy upravil Yiakubou dne 26. 1. 2019 13:04, celkově upraveno 1
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SmokeMan 26. 1. 2019 13:04

jak rikam, na film to podporit basakem, zbytek korektne nastavit...
SmokeMan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bazi 36 26. 1. 2019 18:46

Smokemane,proč by mela znit na zdi tv hůř? Vzdyt z ní zvuk vůbec nepůjde,půjde ze soundbaru. Ach jo.
Bazi 36
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tombas 26. 1. 2019 21:16

Pokud to má být soundbar, tak bych do toho zase tak moc neinvestoval. Zpravidla jsou tak jako tak nepříliš dobře investované peníze.

Aby to vylepšilo zvuk TV a mělo dostatek vstupů pro všechna připojená zařízení, mělo by stačit kolem 5000,- na tradiční lištu + SW.

Moc se tím nechlubím, ale sám mám LG SJ5, protože mám k tomu ještě hlavní stereo sestavu, kterou ale nechci zapínat kvůli tomu, že TV hraje jako kulisa. A taky je to o spotřebě, jenom zesilovač si řekne skoro o 400W.

Takže ten soundbar na podstatné vylepšení zvuku TV stačí a stál asi 4000,-.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Yiakubou 26. 1. 2019 22:43

@tombas: Jo, dnes jsem byl v obchode, kde mi pustili demo LG SJ8, ktery je asi za 9 tisic. Uprimne, nebylo to tak hrozne jak jsem cekal, spise jsem byl prekvapen a urcite o level vys, nez repraky z TV. A zrovna tenhle SJ8 je velmi nizkoprofilovy, snad 38mm jenom, akorat uz je asi vyradili a nejsou moc k sehnani. Jeste mi tam pustili Sony HT-XF9000 za 12 tis., ktery lepe dokazal simulovat surround, ale zadny velky rozdil v celkove kvalite reprodukce oproti tomu LG to nebyl. Ale tak bylo to v obchode, zadny kriticky poslech.

Penize zas tak neresim, proste mam k dispozici nejaky rozpocet a chci si udelat radost zabavnou krabickou k TV, na hudbu mam jiny aparat.

Kazdopadne to asi poresim tak, ze si necham v Ikei nebo nekde udelat prkno, co mi televizi zvedne o 2-3 cm a pujdu do Yamaha YAS-207 za 9 tis., ktera podle recenzi v teto cenove kategorii vychazi snad nejlip, ale ma vysku 60mm, takze mirne zvednuti telky bude nutne. Vic do toho rozhodne rvat nechci. Uvidime, vyzkousime a jsem pripraven to do 2 tydnu kdyztak vratit, kdyz to za to nebude stat a vymenim to za neco levnejsiho.

Diky za vsechny reakce!
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 27. 1. 2019 00:16

OK, jen si pohlídej, aby se to kompletně samo zapínalo vč. SW a zase vypínalo, hlasitost dala ovládat ovladačem od TV apod. Jinak to ztrácí smysl, když to musíš zapínat a štelovat odděleně.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SmokeMan 27. 1. 2019 12:37

Bazi 36 píše:Smokemane,proč by mela znit na zdi tv hůř? Vzdyt z ní zvuk vůbec nepůjde,půjde ze soundbaru. Ach jo.

Sme se asi nepochopili, ja to myslel tak, ze proste kazda tv zni na zdi hur, nez na stolecku. To je proste fakt. jasne ze az by to doladil jinacim zvukem, tak tohle tvrzeni neplati.
SmokeMan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bazi 36 28. 1. 2019 10:58

Promiň,píšeš kraviny. Tazatel se ptá na soundbar,který mu překáží ve výhledu. Doporučuju dát tv na zeď,aby se soundbar krásně vešel. Ty na to reaguješ,ze by tv měla na zdi horší zvuk. Nic se neděje,jen je blbost psát,ze jsme se nepochopili. Prostě jsi měl chvilkový výpadek.
Bazi 36
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod SmokeMan 28. 1. 2019 11:02

Ale prdlacky, moje myslenka je jina, ja psal, ze by to chtelo jen sub, B8 urcite nezni nijak spatne, naopak bych rekl ze dost dobre, ale sub by tomu dal koule. To je vse.
SmokeMan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bazi 36 28. 1. 2019 13:09

V tomto vlákně tedy hodně štěstí.
Bazi 36
Trvalý BAN