Ahoj,
Zacinam byt bezradny ve vyberu nejakeho vylepseni zvuku, pro mou novou 55' LG B8, kterou mam na stojanu a cele to je polozene na Kalaxu z Ikei, v mistnosti cca 4x3m.
Procetl jsem zde spoustu vlaken, ale muj problem je celkem specificky:
- Rozpocet okolo 10 tis.
- Vyuziti cca 50% pustena TV v pozadi, 30% PS4, 20% Netflix / filmy / serialy
- Na reseni s repro po stranach neni misto. Max 11 cm sirky po obou stranach televize a zadne takove uzke repro jsem nenasel
- LG B8 ma podstavec, ktery je uprostred a dolni hrana obrazovky je pomerne nizko, cca 4,5 cm od desky nabytku, s ramem obrazovky je to cca 6 cm, pak uz by to zasahovalo primo do obrazu. Najit soundbar, ktery by vyskou nezasahoval do obrazovky, je celkem problem. Kdyz si na gauci lehnu, tak by mi to asi vadilo.
- To same plati pro soundbase v ramci meho rozpoctu. Mel jsem napriklad vyhlednutou Q Acoustics M2 Soundbase, ktera by rozmerove odpovidala, abych na ni TV polozil. Problem by ale zase byl, ze predni cast stojanu TV by pokryvala ovladaci tlacitka, ktera jsou umistena na vrchu te M2.
- Na subwoofer misto mam.
- Poslech hudby a surround neni priorita, protoze mi to ani misto, ani rozpocet nedovoluje. Jde mi o vylepseni zvuku TV na obsah vyse zmineny s tim, ze si uvedomuji limitace prostorem, rozpoctem a nemam prehnana ocekavani. Verim ale, ze oproti reprakum z TV musi existovat neco, co dava smysl.
- Prostorove si to muzete predstavit zhruba takto s tim, ze po stranach proste neni misto: https://i.rtings.com/images/reviews/tv/lg/b8/b8-design-large.jpg. Na obrazku je i videt, ze specificky stojan teto TV ani nedovoluje prilis velkou hloubku soundbaru.
- Prirozene jsem koukal na soundbary od LG, ktere by na tuto TV mely byt i rozmerove stavene. Nektere modely jsou opravdu celkem nizke, takze zrejme nezasahuji do obrazovky, obecne si ale LG v recenzich nevede prilis dobre oproti konkurenci, takze do toho se mi investovat nechce.
Poradi mi nekdo prosim? Pripadne neni tu nekdo, kdo ma tuto TV a neco podobneho resil?