Beolab 8000 Bang & Olufsen

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod johnyfarmer 13. 2. 2019 14:42

Koupil jsem starší aktivní repro Beolab 8000.

Mám problém s šumem v repro(teď připojené přes jack výstup z televize, do budoucna bych rád připojil přes zesilovač kvůli gramofonu). Když z reproduktoru vytáhnu cinch tak šum přestane...

Může někdo poradit čím by mohl být šum způsobený?

Díky
johnyfarmer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod neis 13. 2. 2019 19:10

Jednoznačně nekvalitní výstup z TV. Telky mají většinou velmi žalostné analogové výstupy. Když si do své telky Sony KDL-55W755, dám své Bayery 990pro tak mirně šumí taky.. Chce to nějaký DAC, i z číny za 15 dolarů bude hrát jednoznačně lépe...
neis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod johnyfarmer 13. 2. 2019 19:27

Díky za odpověď.

Ještě jsem zapomněl dodat že jsem audio amatér...

Takže co je to DAC?

Díky
johnyfarmer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bazi 36 13. 2. 2019 20:34

Hele,kazdy nejak zacinal,o tom žádná,jen si myslim,ze asi nebude moc velky problem naťukat do vyhledavace slovo "DAC" a neco si o tom precist,co myslis?
Bazi 36
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod johnyfarmer 13. 2. 2019 23:18

Sorry, napsal jsem a pak jsem teprve googlil...

Jo už chápu, to mám za gramcem. Dřív jsem ho měl připojeny přes domácí kino.

Vzal jsem starší zesilovac(Yamaha RX-V357). Ten má digitální vstup. To by mohlo řešit ten převod z digi na analog. Chci zesilovač kvůli gramofonu.

Ale další otázka zní: mohu připojit aktivní bedny přes zesilovač? Proč mám takové tušení ze ne.

Nebo to bude muset být zesilovač s nějakým spešl výstupem?

Diky
johnyfarmer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 14. 2. 2019 11:32

Tušení máš správné, aktivní bedny mají vlastní vestavěný zesilovač, jediné co k nim připojíš je zdroj zvuku, takže gramofon ano, klasicky přes phono předzesilovač připojíš na analogový vstup přímo aktivních beden. Žádný další zesilovač uprostřed nepotřebuješ.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod E233 2. 3. 2019 18:04

Ahoj Johnyfarmer. Mam taky reproduktory od B&O, konkretne beolab penta mk3, ktere mam pripojene prez kvalitni jack-cinch kabel primo v pentach. Potom mam beolab 4 a beolab 6000 ale momentalne ani jedny z nich k nicemu pripojene nemam. Chystam si pořídit receiver s analogovymi vystupy (tzv. Pre out) do kterych pripojim 4 nebo mozna vsech 6 aktivnich reproduktoru. Jak psal tombas, aktivni repro uz v sobe zesik maji a nedoporucuje se je pripojovat ke klasickym zesilovacum, muzes je odpalit.
E233
Kolemjdoucí