Zesilovač a sloupové reprosoustavy na stereo do 25tis.

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Lupen33 17. 5. 2019 13:05

Zdravím vespolek,
do nově vybaveného obýváku (20m2)přemýšlím o sloupových bednách do 15.000Kč, zejména stereo poslech + TV.
Výběr je velký a těžko se orientovat, taky by pomohl poslech, ale nevím kde v Ostravě by se tato cenová kategorie dala poslechnout. Uvažoval jsem o YAMAHA NS-555, nebo Magnat Tempus 77. Náhodou jsem našel na youtube porovnání (https://www.youtube.com/watch?v=ym4TZW4P91A) a tam je jasná volba (dle mého ucha) na Magnat Tempus 77. Ovšem jestli testovač (třeba prodejce) schválně neupravil charakteristiky ;-)
Víte někdo o možnosti poslechu těchto někde v Ostravě a jaká by byla vaše volba? ;-) Případně ještě něco doporučte. :lol:
Díky L.
Naposledy upravil Nick Cave dne 20. 5. 2019 11:01, celkově upraveno 3
Důvod: upraven název tématu
Lupen33
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 17. 5. 2019 13:31

Jaký máš zesilovač?
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lupen33 17. 5. 2019 13:49

No momentálně starý 5+1 SONY a bedny Technics. Jeho zvuk se mi nelíbí, tak půjde z domu. Poohlížím se po nějakém AV receiveru MusicCast s LAN(Wifi) DNLA....líbí se mi Yamahy.
Lupen33
Junior

Odeslat příspěvekod johanx 17. 5. 2019 14:56

V Ostravě třeba Tykon, Špalíček... https://www.hifiroom.cz/hifi-studia/ Nebo pak z Hifibazaru http://www.hifibazar.cz/ Určitě to není vše co je vystavené na stránkách.
Stereo: Naim Supernait 3, Naim Ovator S-400, Technics SL-G700, Tv: TCL65X925, sluchátka: AKG K701, Beyerdynamic Lagoon, Kino: Arcam HDA AVR 11, centr+surr. Swans
johanx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 17. 5. 2019 17:38

Tak chceš stereo nebo chceš multikanál? Pokud stereo, tak proč AVR? I stereo receivery mají síťové funkce, multiroom apod.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lupen33 17. 5. 2019 20:17

Hmmm, tak jsem trochu pocetl na netu a pravdepodobne jdu na vec opacne 8-S . Nejdrive zesilovac a pak bedny. Zustanu u sterea, ale s vyuzitim sitovych sluzeb a treba i bluetooth.
Lupen33
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 17. 5. 2019 20:21

Lupen33
bylo by vhodné změnit název vlákna dle nových požadavků
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod tombas 17. 5. 2019 21:24

OK, takže zesilovač + bedny, ale je dobré řešit obojí najednou, kvůli sladění celého systému do harmonického celku.
Na tvém místě bych určitě uvažoval o bazaru, alespoň pokud jde o bedny, tam se moc pokazit nedá a v provnání s podobně drahými novými soustavami získáš řádově kvalitnější zvuk.
Na hifibazaru mají momentálně dost vysoce hodnocené Mordaunt Short
http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=4159, které výborně vyhovují tvým požadavkům a hifibazar je v Ostravě, takže domluva na zapůjčení nebo poslechu by neměla být problém.

-- 17. 5. 2019 21:35 --

Zesilovač bych řešil samostatným integrovaným zesilovačem a samostatně nějakým síťovým přehrávačem, např. Chromecast Audio, vyjde to levněji a zvuk bude lepší.
Např. Cambridge Audio SR20 je velice solidní zesilovač, který se teď prodává za cenu kolem 10 tis., což je dost dobré, nebo o něco dražší NAD C328.
Z těch levnějších pak třeba Yamaha R-N303D nebo Pioneer SX-S30DAB.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lupen33 18. 5. 2019 05:20

Zdarec tombas, diky za odpoved. Budu se tim muset prokousat. :roll: V dobe sveho mladi (za totality) jsem se Hifi trochu venoval (v ramci svych financnich moznosti). Moc tu toho tehdy nebylo, tak jsem mel vse od Technics, dbx cassetedeck, CD player, zesak a bedny SB3170, ty jeste mam. Pak dlouha pauza (rodina) a nyni jak jsem psal v uvodu. Rad posloucham bigbit pri "kazde" cinnosti, takze sitova cast (i s bluetooth) by se mi libila spise integrovana. No a sem tam pekny poslech sterea, tak at to cinka a pekne basuje. Na druhou stranu ve svych 55 letech si nedelam valnou predstavu o frkvencnim rozsahu svych usi :'( Zesak co jsi doporucil se mi libi (toroid trfo, tranzistory na vystupu), ale vzadu jsem si vsimnul ventilatoru :/ coz se mi moc nelibi.Casem kazdy zacne vrnet i kdyz verim, ze jede pouze kdyz je skutecne treba.
L.
P.S.Ten Pioneer SX-S30DAB se mi libi B-)
Lupen33
Junior

Odeslat příspěvekod Lupen33 20. 5. 2019 05:20

V pripade, ze bych si teda poridil ten Pioneer SX-S30DAB, tak jsou k nemu nejake vylozene vhodne sloupovky? Velikostne jak jsem psal v uvodu "YAMAHA NS-555, nebo Magnat Tempus 77".
Lupen33
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 20. 5. 2019 06:34

Pioneer SX-S30DAB je plně digitální receiver se zesilovači třídy D. Tady žádnou historii s analogovými zesilovači Pioneer a jejich zvukem (je-li vůbec něčím charakteristický) nehledej.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod viking81 20. 5. 2019 07:01

do 15000 (cca 600 EUR) predavam NS-555 + Yamahu RX-V679 v stave ako novych kusov :) ale asi by som ti to ako stereo neodporucal. Sam som ich vymenil kvoli hudbe za nieco ine. Nie je to zla kombinacia ale skor vhodna na filmy. Tie Yamahy maju dost velky zvuk s dost mohutnym basom a aby ako tak hrali tak ich musis davat hlasnejsie a to je potom dlhsiu dobu nepocuvatelne ak mas hlavne relativne mensi priestor (20m2). Ked sa ti Yamahy pacia, tak zober od nich zosilovac. Myslim si ze tie su podarene. Neviem ako to mas s tym rozpoctom, ci mas 15000 na bedne + nieco na zosik, alebo to mas vsetko dokopy. Ale za rozumne peniaze sa da zohnat A-S301 (okolo 7000kc) a ked prihodis cca 1000kc tak sa da zohnat nova A-S501. Kvoli sietovym funkciam vies priamo od Yamahy kupit skatulku WXAD-10 a potom uz len vhodne bedne vybrat. Mne tu boli odporucane znacky ako Heco ci Dynavoice. Tie si vraj s Yamahou rozumeju. Tak sa skus aj tymto smerom poobzerat.
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lupen33 20. 5. 2019 10:55

4 viking81
Dik za prispevek, moznosti je jak vidim hodne, jen si vybrat ;-) Me se ten Pioneer libi, ze sdruzuje vse v jednom i HDMI vstupy. Na jeho zesak jsem se koukal, zadnou velkou slavu od nej cekat nemohu. Ovsem pro me usi postizene tinitem ;-) .... Sitovy stereo zesak + sloupovky jsem pocital tak do 25tis.
Lupen33
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 20. 5. 2019 11:35

Jak jsem psal, bazarové repro nabídnou více muziky za nižší cenu, než nové. Ty Mordaunt Short by opravdu stály za poslech. Jsi z Ostravy, máš to pod nosem...
samozřejmě pokud ti zvukově nesednou, je milion jiných možností.
tombas
Pokročilý

Další stránka