Zdravím vespolek, pořídíl jsem si novou TV - 65" TCL 65DP600 a zklamal mě její zvukový přednes i ve srovnání s předchozí 8 let starou LCD TV. Začínám tedy pokukovat jak za levný peníz seženu nějaké kvalitnější ozvučení. Pročítal jsem si fórum a zjistil jsem, že soundbar nemá příliš význam, kvalita není nijak oslnivá, stejně tak jsem zjistil, že AV receiver a sada byť jen 2 kvalitních pasivních reproduktorů je dražší než jsem ochotný investovat. Hledal jsem tedy dál, a narazil jsem na sady reproduktory s aktivním subwooferem. Konkrétně tento kousek:
https://www.electronic-star.cz/HiFi-a-T ... barva.html
Nejsem si jistý jestli to správně chápu, jedná se o reproduktory s možností zapojit je do systému "5.1" přes subwoofer, a využívat je jako domácí kino? Televize má digitální optický/digitální audio výstup. Na co si musím dát pozor při výběru. Velmi mě láká možnost poslouchat filmy a především hry z PC s prostorovým zvukem, ale obávám se, že za zhruba těch 8000,- co jsem ochotný investovat neseženu nic vhodného. Mohli byste mi prosím poradit v čem je háček u sestavy kterou jsem poslal a na co bych se měl zaměřit při hledání, případně doporučit něco vhodného pro mé účely? Doteď jsem poslouchal ze všech zařízení pouze přes 3,5 mm jack a úplně se ztrácím v tom, jak má být všechno zapojené aby to šlapalo spolu s TV.