VMA-II S vs. TOTEM 100-B HPE vs. Q-Acoustics 3050(i)

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Denis30 24. 7. 2019 17:13

A Americká verze je která, s "E", nebo bez?
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 24. 7. 2019 17:14

Bez E

-- 24. 7. 2019 18:22 --

Už je u nás těžko seženeš. Tady mají možná poslední pár za dobrou cenu:
https://www.eurostar-ostrava.cz/3916-s-55-brown

Cena je za pár
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 24. 7. 2019 17:24

Jestli je lepší záleží na tom, jaký zvuk preferuješ. Ta US verze je jinak naladěná, více basů, více výšek, prostě více na efekt, tak jak to mají amíci rádi. Evropská verze je vyrovnanější, střízlivější a méně "nafoukaná". Na první poslech by se dalo říct, že působí trochu nudněji, ale dlouhodobější neunavující poslech na ni bude příjemnější.

-- 24. 7. 2019 18:26 --

petison píše:Bez E

-- 24. 7. 2019 18:22 --

Už je u nás těžko seženeš. Tady mají možná poslední pár za dobrou cenu:
https://www.eurostar-ostrava.cz/3916-s-55-brown

Cena je za pár

ale jo, mají:
https://www.czc.cz/polk/reproduktory/zbozi

-- 24. 7. 2019 18:27 --

a jo, ty myslíš tu US verzi, tak to jo.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 24. 7. 2019 17:34

Asi jak píše Tombas, US verze bude efektnější. Mě to vyhovuje. Zvuk ale není při delším poslechu nepříjemný. Kvalitu potvrzují majitelé zde:
https://www.bestbuy.com/site/reviews/po ... ut/5507266
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 24. 7. 2019 17:40

Hele Denis30, ale já bych do toho nešel. Ty HECO Celan GT, co jsem ti dával do odkazu jsou o dvě třídy jinde, jak zvukem, tak provedením. Třeba repro mají lité hliníkové koše oproti plechovým výliskům u Polků, masivní provedení skříně a kvalitní výhybky se svitkovými kondenzátory.
Na těch polkách je víc plastu než na trabantu a podle předchozích fotek si je ještě musíš dodělat doma a polepit molitanem a vycpat plastelínou.
To u HECO nehrozí.
Mám doma (a právě poslouchám) starší verzi HECO Celan 500 a současné repro kolem 20 tis. nové se na ně nechytají.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Denis30 25. 7. 2019 07:11

Tombas: Myslíš, že by ty HECO (viz.Tvé zaslané odkazy) opravdu stály za to? Koukal jsem na jejich recenze a přišly mi spíše jako horší průměr.
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 25. 7. 2019 08:02

Počkej, jak to myslíš horší průměr? Ty Celan GT 502 mají všude hodnocení kolem 97%, sehr gut, spitzenklasse, 4,5 hvězdy z pěti apod.

Tohle je třeba z Hifitest.de
https://www.hifitest.de/test/lautsprech ... t_502_5312
(google překlad)
"V poslechové místnosti HIFI-TEST ukázaly Celan 502 GT svou nejlepší stránku: Velmi svěže, dynamicky a velmi precizně hrála „Graceland“ od Paula Simona. Výkonný, přesto suchý v basu a s větší hloubkou než konkurence slyšitelně, Heco je opravdu naladěno pro větší objem. Hlasy, jako na Sade "Love de Luxe", umístily Celan velmi plasticky a samozřejmě na správná místa, téměř k uchopení je zpěvák - tak realisticky reprodukovaly tóny a detaily 502 GT."

Recenze polské "heuréky"
https://www.ceneo.pl/14145360#tab=reviews

ale nemá smysl, abych ti něco vnucoval, to vůbec, musíš si vybrat sám, nejlépe někde poslechnout.
Pokud koupíš naslepo, tak stejně ani nezjistíš, že něco hraje lépe, protože nemáš porovnání.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 25. 7. 2019 08:10

Polky (S60) mají koše velmivelmi bytelné a jsou velmi těžké. Plastelínu jsem tam dával jenom z dobrého pocitu. Samotné měniče jsou prý výborné. Vyhýbka je velmi kvalitní (co jsem četl) se svitkáči. Ozvučnice je velmi pevná ale blbé je, že má rovnoběžné stěny a to je pro stojaté vlny ráj. Nevýhodou navíc je, že nejsou uvnitř skoro vůbec zatlumeny vatelínem. Jenom po stranách bedny jsou tenké a jemné vatelínky. Tím nechci říct, že hrají špatně. Na svou cenu hrají výborně a byly by jistě těm Heco bednám minimálně rovnocený konkurent. Těma úpravami, které jsem zmiňoval, posunou bedny zvukově minimálně do třídy 50-100kkč a možná i výše. Je ale důležité jim dát taky prostor okolo i když mají bassreflex naspodku. Osobně mám čelo bedny asi 90cm od stěny. Jak teda říkám, Polky jsou takový velmi kvalitně zpracované a hrající bedny za ty prachy ale úpravami z nich dokáže člověk získat neuvěřitelné. Když svoje polky porovnám s kolegovýma B&W 803kama, tak mi to hraje podstatně lépe. Musím však dodat, že mám taky lepší akustické podmínky jak on:). Ale pokud koupíš ty Heco či jiné a pohraješ si sněma tak se můžeš možná dostat ještě dál než já.
Pixxel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bubak_Praha 25. 7. 2019 11:19

Tombas píše:Ty c, co jsem ti dával do odkazu jsou o dvě třídy jinde

O dvě třídy? Tzn. jsou podle tebe srovnatelné s repro kategorie kolem 100 tis. Kč (plus mínus o dvě třídy výše)?
Ale prosímtě :D :D :D .

Tombas píše:Třeba repro mají lité hliníkové koše oproti plechovým výliskům u Polků, masivní provedení skříně a kvalitní výhybky se svitkovými kondenzátory.

To jsou jakési teoretické předpoklady, které ale v reálu automaticky neznamenají, že bedna s litinovými koši repro, pevnější stavbou ozvučnice a svitkovými kondenzátory hraje automaticky líp.
Kvalitní výhybku nemá v téhle cenovce žádná reprosoustava a materiál koše je zcela podružný, podstatné je něco úplně jiného.

Heco i Polk mají oboje svůj typický zvuk a záleží na zbytku řetězce, akustice konkrétní poslechovky a vkusu majitele, které mu budou znít lépe. Věta o Heco 500 jako daleko nejlepších repro kolem 20 tis. na světě je spíš projevem rčení "každý vlk chválí svůj ocas" než smysluplným odrazem reality.

A vybírat bedny podle recenzí na "polské heuréce".... :D
Bubak_Praha
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Denis30 25. 7. 2019 11:58

Jak píše tombas, na HECO je opravdu několik testů, zejména německých.
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bubak_Praha 25. 7. 2019 12:19

Ano, německých testů německých reprosoustav... :-).
Heco jsou prostě v téhle kategorii jedny z mnoha, nejsou ani ničím zřetelně nad ostatními ani zřetelně od ostaními. Je to vždy variace v rámci třídy.

Pokud bysme jako etalon vzali bedny opravdu o ty dvě třídy výše (tedy kategorie cca 100 tis. Kč), pak se k jejich projevu nejvíce blíží VMA. U těch je ale bohužel zásadní problém spolehlivost jejich malovýrobce.
Bubak_Praha
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tombas 25. 7. 2019 12:53

Bubak_Praha píše:
Tombas píše:Ty c, co jsem ti dával do odkazu jsou o dvě třídy jinde

O dvě třídy? Tzn. jsou podle tebe srovnatelné s repro kategorie kolem 100 tis. Kč (plus mínus o dvě třídy výše)?
Ale prosímtě :D :D :D .

Tombas píše:Třeba repro mají lité hliníkové koše oproti plechovým výliskům u Polků, masivní provedení skříně a kvalitní výhybky se svitkovými kondenzátory.

To jsou jakési teoretické předpoklady, které ale v reálu automaticky neznamenají, že bedna s litinovými koši repro, pevnější stavbou ozvučnice a svitkovými kondenzátory hraje automaticky líp.
Kvalitní výhybku nemá v téhle cenovce žádná reprosoustava a materiál koše je zcela podružný, podstatné je něco úplně jiného.

Heco i Polk mají oboje svůj typický zvuk a záleží na zbytku řetězce, akustice konkrétní poslechovky a vkusu majitele, které mu budou znít lépe. Věta o Heco 500 jako daleko nejlepších repro kolem 20 tis. na světě je spíš projevem rčení "každý vlk chválí svůj ocas" než smysluplným odrazem reality.

A vybírat bedny podle recenzí na "polské heuréce".... :D

Nic jsi nepochopil, Ivane...

Tak za prvé ty dvě třídy jsou vztaženy k těm Polkům, tj. k bednám za 16 tis. Heco stály cca 40 tis.
Za druhé, provedení jak repro, tak bedny hodně napoví o tom, jak výrobce přistupuje ke kvalitě výroby.
Kvalitní výhybku nemá v této cenovce žádná reprosoustava... ale jdi ty brepto, co je podle tebe kvalitní výhybka?

Poslech doporučuji v každém druhém příspěvku a větu o HECO 500 jako daleko nejlepších repro kolem 20 tis. na světě sis vymyslel, to jsem nikdy nenapsal.

Recenze jsou samozřejmě subjektivní a jen orientační, nikdo je snad nebere za svatý grál, ale jen za názor někoho dalšího, který může konfrontovat s vlastní zkušeností.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bubak_Praha 25. 7. 2019 13:02

Pokud nevíš, co je kvalitní výhybka, pak nemá cenu to dál zmiňovat.Jen cena dílů na takovou výhybku je pětimístná částka v Kč.... Podstatou sdělení bylo, že výhybky v repro, o kterých je tu řeč, jsou konstruované tak, aby byly co nejlevnější, ne aby byly co nejkvalitnější. Čestnou výjimku dělá VMA.

A pokud jsi větu "Mám doma (a právě poslouchám) starší verzi HECO Celan 500 a současné repro kolem 20 tis. nové se na ně nechytají." nemyslel tak, že jsi podlehl dojmu, že tvé Celan 500 jsou jasně lepší než cokoliv jiného za 20 tis. Kč, tak je asi problém s formulací myšlenek.

A komentáře na polské Heuréce nejsou žádné recenze, ale nadšení lidí, kteří si právě koupili bedýnky... Relevance = 0.
Bubak_Praha
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tombas 25. 7. 2019 13:19

Tak jistě Rolls Royce je taky kvalitnější než Golf a klidně můžeš tvrdit, že Golf je *****, protože jenom motorek od stěračů stojí na Rollse tolik co celý motor do Golfu.
Zase porovnáváš naprosto nesrovnatelné a tvrdíš, že kvalitní je jenom to, co stojí násobky běžné ceny.

A k těm HECO, nebráním se pozvat vážného zájemce na poslech, aby si udělal vlastní názor.
Zárověň je nikomu ani nevnucuji, jen prezentuji svůj názor.
Samozřejmě někdo může mít jiný a nesouhlasit se mnou, o tom je diskuse.

-- 25. 7. 2019 14:25 --

Samozřejmě kvalitu výhybek VMA nikdo nezpochybňuje.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bubak_Praha 25. 7. 2019 13:32

Takže potvrzuješ, že jsi podlehl dojmu, že tvé HECO jsou dlaeko lepší než cokoliv na světě kolem 20 tis Kč.

Proč tedy píšeš, že jsem si to já vymyslel???

Buď si tedy stojíš za svým názorem a pak je nesmyslné tvé obvinění z toho, že jsem si to vymyslel.
Nebo si za ním nestojíš a pak je nesmyslné, žes to vůbec napsal.

Přiznám se, že jsem se v tvých kontradikcích ztratil.

(Mimochodem taky píšu jen o svých poslechových zkušenostech a proto jsem uvedl, že ty HECO ničím neční nad konkurenci. Stává se běžně, že si člověk zvykne na zvuk svých beden (zvlášt když je má tak dlouho jako ty) a proto je považuje za "nejlépe" hrající. Ale je to jen zvyk a z něj plynoucí sebeklam.)
Bubak_Praha
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka