VMA-II S vs. TOTEM 100-B HPE vs. Q-Acoustics 3050(i)

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tombas 25. 7. 2019 13:39

Protože jsi to celé překroutil a o čemkoliv na světě jsem nic nepsal, jsou to tvé interpretace. Pokud chceš citovat, dělej to ctrl-c/ctrl-v a s odkazem na původní příspěvek.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bubak_Praha 25. 7. 2019 14:30

Ok, takze klasick trolling. Napises vetu, jejiz vyznam je, ze se domnivas, ze tve bedy jsou lepsi nez kterekoliv jine bedny na svete kolem 20 tis Kc a pak to popiras... Rika se tomu vyrokova logika a uci se to tusim na 2. stupni ZS.

Mozna jsi chybel... Pokud napises "soucasne repro kolem 20 tis. Kc", zahrnujes tim vsechny takove repro na svete. Je to cela mnozina repro kolem 20 tis. Kc aniz by vyloucil nejakou podmnozinu.

Tve vykrucovani je stejne hloupe, jako bys napsal, ze "stromy v lese usychaji" a pak se hadal, zes nemyslel vsechny stromy, ale jen smrky.

Kez by lidi aspon rozumeli vlastnim myslenkam :-D . Pak by nepsali pitominy o vcelku prumerych bedach jako o zdaleka nejlepsich na svete v dane cenove kategorii....

Jen se dozeptam: s jakymi bednami kolem 20 tis. Kc jsi sve HECA srovnaval, na jake aparature, v jake akustice a jakou metodikou?
Bubak_Praha
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Denis30 25. 7. 2019 15:43

To Bubak_Praha:
OK, tak nechme být HECA stranou. Dokázal by jsi mi porovnat reprosoustavy z názvu této diskuse, tj. VMA-II S (popř. VMA-I SL) vs. TOTEM 100-B HPE vs. Q-Acoustics 3050(i) ?
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 25. 7. 2019 16:04

Omlouvám se za off topic, ale zaujala mne zmínka o logice.
Bubak_Praha píše:stromy v lese usychaji

Stromy ve výroku patří do skupiny "všechny stromy", avšak automaticky tuto skupinu nezahrnují celou :)

A k repro. Pokud si s tím chcete hrát, klidně jděte do stavebnice, ale žádná z alternativ nepřehraje výše odkazované KEF - XQ30 nebo CANTON Chrono 519 DC tamtéž.
Naposledy upravil Emil Pastelka dne 25. 7. 2019 16:11, celkově upraveno 1
Emil Pastelka
Expert

Odeslat příspěvekod vencaxxx 25. 7. 2019 16:09

Já bych osobně pozornost zaměřil spíš na ty VMA, případně zkusit RIHA (ty mám já) a nebo třeba Xavian. Myslím že za ty peníze nabízí nejvíc muziky, Polk nebo QA jsou řekl bych o třídu níže, je to prostě sériová výroba, komerční bedny. Totemy by mohly být taky dobrý ale nic o nich nevím. Až budu kupovat někdy jiný repro tak budu uvažovat taky tímhle směrem. Případně bazar pokud se nebojís.
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bubak_Praha 25. 7. 2019 16:12

Totemy jsem neslysel.
VMA a QA kazde hraji docela jiny zvuk. VMA jsou presnejsi dynamictejsi, ale s nevhodnou elektronikou muzou byt ostre. K nim bych paroval Hegel, NAD, Vincent.
QA jsou "muzikalnejsi" , pohodovejsi, nesmirne dobre se poslouchaji, ake s nevhodnou elektronikou muzou byt nudne a nevyrazne. K nim bych paroval Marantz, Yamahu.

Obemu bych v tehle cenovce dal osobne prednost pred HECO.
Bubak_Praha
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Denis30 25. 7. 2019 16:16

Elektroniku mám Onkyo TX-8270.

-- 25. 7. 2019 17:19 --

To vencaxxx:
Jaké máš prosím RIHA? Také jsem po nich koukal, ale je to o jiné ceně a v bazaru je moc neuvidíš. Nikdy jsem na tyto produkty neslyšel negativa, spíše naopak. Jak jsi prosím s nima spokojen?
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bubak_Praha 25. 7. 2019 16:25

K Onkyu bych se za sebe klonil spis ke QA. S VMA by uz to mohlo byt sussi a navic je tu ta otresna (ne)dostupnost beden VMA.
Bubak_Praha
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vencaxxx 25. 7. 2019 17:38

RIHA Basic Nano S, 2pasmovy sloupky, základní model. Spokojenej jsem hodně, už je mám 2 roky? a zatím se mi neomrzely. Vybíral jsem taky v kategorii do 20k a RIHA byly jednoznačně nejlepší z toho co jsem slyšel. Někde se tu dá dohledat moje vlákno s výběrem. VMA jsou dražší, zvukove se mi ale taky moc líbily. Slyšel jsem je ale už celkem dávno. Xavian různě na výstavách. Řekl bych že se žádnýma chybu neuděláš.
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Leony5 25. 7. 2019 19:39

No pokud hledáš kvalitní repro okolo 20k tak bych jedny takové měl na prodej a věř že v komerční třídě za tuto cenu zdaleka nic tak hrajícího nenajdeš.
Leony5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denis30 25. 7. 2019 20:20

To Leony5:
A můžeš napsat, co by jsi mi nabídnul?
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bubak_Praha 25. 7. 2019 20:23

Leony5:
Noveho ne, ale v bazaru je za 20 konkurence hafo a vyber veliky..
Na druhou stranu tohle Onkyo bude pro bazarovky za 20 (tedy bedny s puvodni cenovkou baj voko 40-70 tis.) tezky underkill.
Bubak_Praha
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Leony5 25. 7. 2019 23:41

Ano konkurence na bazarech je veliká a tím i ceny přijatelnější než za nové produkty. Já osobně bych si nové bedny nekoupil už jen z tohoto důvodu. Za 20k se dají koupit v bazaru slušné bedny ale hodně staré ( 15 let a více ), z novější produkce za 20 asi nic moc neseženeš. Lidí co by prodali 5 let staré bedny s původní cenovkou 80k za 20k se asi moc nenajde.
Leony5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vagi 26. 7. 2019 09:08

Denis30 píše:To Leony5:
A můžeš napsat, co by jsi mi nabídnul?
3.0 V6
Vagi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petřisko 26. 7. 2019 15:38

Leony5 píše:Ano konkurence na bazarech je veliká a tím i ceny přijatelnější než za nové produkty. Já osobně bych si nové bedny nekoupil už jen z tohoto důvodu. Za 20k se dají koupit v bazaru slušné bedny ale hodně staré ( 15 let a více ), z novější produkce za 20 asi nic moc neseženeš. Lidí co by prodali 5 let staré bedny s původní cenovkou 80k za 20k se asi moc nenajde.

Ale najde, já prodávám 5 let staré bedny s cenovkou 100 tisíc za 24 litrů i s masivními litinovými stojany.

https://elektro.bazos.cz/inzerat/107209 ... tojany.php
Obrázek
petřisko
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka