Magnat monitor 1002 set 5.0 vs. Polk audio s50e

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod viking81 3. 2. 2020 17:10

Optika je digital tak isto ako hdmi, takze kvalita by mala byt rovnaka. Ak teda nepotrebujes hdmi, tak je otazka co vsetko potrebujes v nom? Bt?wifi? streamovacie sluzby? Radio?usb? Ak nic z toho..stacil by ti obyc stereo zosilnovac..
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 3. 2. 2020 17:41

HDMI se hodí především u multikanálového zvuku, kde už optika nestačí a jako zpětný kanál CEC pro ovládání hlasitosti receiveru ovladačem od TV.
Ty Polky jsou za danou cenu dobrá volba.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Filmaister 3. 2. 2020 18:20

Tak chtěl bych aby to umělo to, co AVR jen ve stereu. Je pravda, že za 14 000 dostanu dva zesilovače místo 7 u AVR, tak by ta kvalita měla byt vyšší :). USB určitě, BT..je to investice do budoucna.

Takže: Receiver
https://www.salonydenon.cz/cs/MM/Znacky ... E/DRA-800H
Repro:
https://www.salonydenon.cz/cs/MM/Znacky ... d7EALw_wcB

Jde mně o to, jak z toho teď dostanu ten zvuk? Něco mám ve FLAC, ale jak dostanu 192/24 a jaká je toto sestava kvalitativně...co by mělo cenu na tom pouštět? Bude i MP3 znít lépe než na něčem obyčejném něčem? TV, věžičky atd?

Ta Yamaha ma prej jen 65W při 8Ohmech a ještě to hapruje, takže tu jsem zavrhl.
Filmaister
Junior

Odeslat příspěvekod viking81 3. 2. 2020 19:56

Ak si s receiverom okolo 15000kc, tak sa pozri aj po yamahe r-n602. Písal si že nepotrebujes hdmi, takže aj to onkyo tx-8250 by bola fajn voľba. Pozri si recenzie na hifi voice. Yamaha ma dobré hodnotenie. Pokiaľ nemáš súbory 24/192 tak to z toho nijak nedostaneš. Väčšina flacov je 16/44.1..klasika cd. A dostaneš to do toho cez usb ci vstavané sieťové funkcie. Tak isto aj dobra mp3 bude znieť lepšie ako z tv a aj z mikrosystemu. Tie hrajú skôr na efekt a nie na kvalitu..
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 3. 2. 2020 21:16

Myslím, že Denon DRA-800H je fajn volba, podobně jako třeba Pioneer SX-S30DAB nebo trochu dražší Marantz NR1200.
Pokud to chceš mít u TV a připojit PS, tak ty HDMI se hodí, byť by sis asi vystačil i s optikou, ale do budoucna je přece jen HDMI jistota.
K tomu klidně vem ty Polky, bude to dobrá kombinace.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rhades 4. 2. 2020 18:33

Zdravím chtěl bych se zeptat, koupil sem si novou tv panasonic oled fz800e a chtěl bych k tomu nějaké cenově rozumné audio asi tak na hladině jako kolega přede mnou, ale u mě primárně na filmy/seriály, prostě k tv.
Našel sem tohle Jamo https://www.datart.cz/reproduktory-jamo ... gIFP_D_BwE ale moc se mi nelíbí vizualně

nebo od polk mají na czc S50e, s30e a s10e za poměrně příznivé ceny
tak které by bylo lepší, subwoofer bych zatím nekupoval, to by se vidělo až pak jestli by mi to nestačilo, nepotřebuju s tim bourat barák. A receiver nevím, ale bluetooth a další vychytávky nepotřebuju.
Rhades
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rhades 4. 2. 2020 22:40

Ty dynavoice se mi vážně líbí, jen doufám že je budou mít v černý, píšou tam na dotaz, a ještě bych měl možná blbý dotaz, ale nikde u toho nepíšou jestli u toho jsou kabely!?
Rhades
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 4. 2. 2020 22:46

Kabely u toho obvykle nejsou. Až na subwoofer se to propojuje reproduktorovou dvojlinkou za pár korun metr.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 4. 2. 2020 22:53

Rhades píše:Ty dynavoice se mi vážně líbí, jen doufám že je budou mít v černý, píšou tam na dotaz, a ještě bych měl možná blbý dotaz, ale nikde u toho nepíšou jestli u toho jsou kabely!?

Ty Dynavoice bych kombinoval nejspíše s Marantzem, mají vysokou citlivost a nižší výkon Marantze jim nebude vadit, je to příjemný a dynamický receiver.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Filmaister 5. 2. 2020 17:20

Zdravím, repro objednané :)). Slipknot včera extrémní. Chlapci, díky za rady, receiver se ještě dívám. Chci fakt aby měl aspoň těch 100W RMS a nějaké ty konektory a jiná volba než denon asi není. Nemůžete prosím poslat odkaz na nějaké vhodné kabely. Ty moje repro by šly pak zapojit Bi-wire..můžete objasnit výhody prosím? :)

Ještě prosím, když půjdu s Denonem, tak má 100W a bedny 150W RMS, to je OK? Znamená to že 150 W RMS na bednách s ním nedosáhnu?
Filmaister
Junior

Odeslat příspěvekod viking81 5. 2. 2020 20:27

Neviem ake repro si si nakoniec objednal, ale pokiaľ maju 2 páry terminalov každý, tak áno. Výhoda je v tom, ze basové repro keď kmita, tak cievka s magnetom generuje rušivé napätie. Ak nemáš bi-wire tak to ide cez tie svorky do ďalších repro. S bi-wire sa ti vyrusi odporom kábla, alebo v zosilnovaci. Vďaka tomu by mali byť lepšie definované jednotlivé pásma. Toľko teória, v praxi to niekto počuje a niekto nie. Ale psychoakustika je sviňa, tak prečo to tak nezapojit, keď môžeš ;-). K výkonu, buď rád ze tie bedne so 150W rms nerozohras na 150W, ale len na 100. Inak by si asi ohluchol ak budeš mať tie repro v normalnej izbe. Ak sa pri počúvaní dostaneš tak na 40W tak to bude pravdepodobne už riadny rachot. W na týchto hi-fi komponentoch sú iné ako "W" ktoré máš na komerčných srackach ;-)
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 5. 2. 2020 20:30

Ano to co je uvedeno v prvním odstavci je u bi-wire zapojení pravda. Ale u sestavy repro 5.0 za dvacet tisíc komplet sázím krk, že to nikdo nepozná a je bi-wire zbytečné.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Houbičkar 5. 2. 2020 20:40

Za mě, biwire neresit vubec. To uz je lepsi mozností, pripojit klasické singl káble, sundat propojovaci plíšky a spojit svorky kratkými propojovacimi kabliky (jumpery). Ale ruku na srdce, nepoznas ani prd. A ty watty, jak ti ostatně pise viking, to je opravdu jen z říše pohádek. Hlasitost se na urovni 100,150w vubec neresi, mozna v řádu desetiny té cifry. Zesilovač a reprosoustavy si v dnesni době muzes z bezne produkce koupit prakticky jakekoliv, bez ohledu na udávané hodnoty watáže.
Naposledy upravil Houbičkar dne 5. 2. 2020 21:00, celkově upraveno 1
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 5. 2. 2020 20:43

Náhodou s tím výkonem to není pravda. Repro puštěné na 150W vysklí okna o tři desetiny vteřiny dřív, než puštěné na 100W.
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka