Magnat monitor 1002 set 5.0 vs. Polk audio s50e

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Filmaister 5. 2. 2020 20:53

Pořídil jsem ty Polk Signature s50e. Byly ve slevě za 11 000,-, někde stojí necelých 15 000,-. Tak tedy koupím nějaké ty kabely k repro, nevím zda jsou doporučené v manuálu nějaké. Jinak asi půjdu do toho Denon DRA 800-H. Právě jsem se divil, že i dražší receivery nemají někdy ani 100W. Díky za rady :).
Filmaister
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 5. 2. 2020 21:26

Mám k Polk S55E klasickou repro dvojlinku (mám ji už tak 20 let), průřez tuším 4mm a je to podle mě naddimenzované. Metráž z nějakého Datartu nebo tak za pár korun metr.
Co se týče výkonu, můj receiver dá 2x85W do 4Ω. Pouštím to doma tak na 10-15% výkonu. Ano výkonová rezerva je třeba, navíc zesilovač má při nižším výkonu nižší šum a zkreslení, než když jede na plno. Ale ber to tak, že doma to pouštíš do 10W a při těch deseti wattech v běžné místnosti je to u sloupů takový randál, že takřka není slyšet vlastního slova. Takže je fakt jedno, jestli je výkon 150W a nebo 85W.
Myslím si, že kombinace Denon Polk bude parádní, je to snad jeden majitel, nebo spolu alespoň obě značky spolupracují a často se to prodává venku v setech.
Jinak za mě Polk šťavnatý hutný zvuk se zvýrazněnými basy a výškami a ani k filmům není subwoofer třeba. Za ty prachy to hraje parádně. Předpokládám, že u menších S50E to bude podobné.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rhades 5. 2. 2020 21:44

tombas píše:
Rhades píše:Ty dynavoice se mi vážně líbí, jen doufám že je budou mít v černý, píšou tam na dotaz, a ještě bych měl možná blbý dotaz, ale nikde u toho nepíšou jestli u toho jsou kabely!?

Ty Dynavoice bych kombinoval nejspíše s Marantzem, mají vysokou citlivost a nižší výkon Marantze jim nebude vadit, je to příjemný a dynamický receiver.

Dobře to by asi šlo, víc se mi líbí sice ten pioneer, ale pro rozměry stolku bude marantz asi vhodnější, doufám že budou mít oboje v černé. Ještě to trochu prozkoumám. A u těch kabelů, jaký je pro tuhle sestavu rozdíl například mezi 1,5mm a 2,5mm průměr
Rhades
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Filmaister 6. 2. 2020 08:00

martas38 píše:Mám k Polk S55E klasickou repro dvojlinku (mám ji už tak 20 let), průřez tuším 4mm a je to podle mě naddimenzované. Metráž z nějakého Datartu nebo tak za pár korun metr.
Co se týče výkonu, můj receiver dá 2x85W do 4Ω. Pouštím to doma tak na 10-15% výkonu. Ano výkonová rezerva je třeba, navíc zesilovač má při nižším výkonu nižší šum a zkreslení, než když jede na plno. Ale ber to tak, že doma to pouštíš do 10W a při těch deseti wattech v běžné místnosti je to u sloupů takový randál, že takřka není slyšet vlastního slova. Takže je fakt jedno, jestli je výkon 150W a nebo 85W.
Myslím si, že kombinace Denon Polk bude parádní, je to snad jeden majitel, nebo spolu alespoň obě značky spolupracují a často se to prodává venku v setech.
Jinak za mě Polk šťavnatý hutný zvuk se zvýrazněnými basy a výškami a ani k filmům není subwoofer třeba. Za ty prachy to hraje parádně. Předpokládám, že u menších S50E to bude podobné.

Já mám právě menší obýváček, tak by mělo stačit :D. Ten Denon má 2 x 100W při 8Ω a repro má 8Ω. No recenze bývají hodně pozitivní na ty Polky. Nevím, ale proti zvuku z TV a mého bluetooth JBL to snad bude skok. Kdysi jsem měl 5.1 Genius za 3000,- :D. 55KY mají myslím více basů, ale na můj metal nepotřebuji, zajímá mě třeba jak tam zazní Evanescence ve FLAC, protože ta kočka má super hlas i z mobilu repro :D. Ideálně kdyby mi slevnili ten Denon, snad je to pravda, že zahraje stereo lépe než AVR, když má za stejnouo cenu jen dva zesíky. Za chvíli mi do práce přivezou to repro, tak jsem zvědavý.

Kabel něco takového?

https://www.avcenter.cz/Reprokabel-Inak ... escription
Filmaister
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 6. 2. 2020 08:05

Přední hlavní repro a centr bych připojil trochu kvalitnějším kabelem, min. 2,5mm nebo klidně 4mm, ten rozdíl v ceně je minimální. Na zadní stačí 2,5mm. 1,5mm by sice taky hrálo, ale už mi to přijde slabé, hlavně na delší vzdálenosti.
Stačí něco takového:
https://www.htpshop.cz/reproduktorove/s ... s-2x2-5mm/
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 6. 2. 2020 08:47

Výhoda těch Polk je, že nejsou náročné na zesilovač, mají velmi dobrou citlivost a hrají slušně s téměř libovolným zesilovačem. Perfektní zvuk jsem z nich dostal i s maličkým 4 kg 2x20 W zesilovačem. Hrají parádně jak ve stereu tak na domácí kino dokážou při efektech překvapit velmi slušným basem. Sub netřeba. Mám tedy americkou verzi bez E
https://www.ceneo.pl/49620890#tab=reviews
Jo a co se týče zapojení, stačí dvoulinkou . Při Bi-wire jsem rozdíl nepoznal.Stačí 2 x 2,5 mm
max 2 x 4mm
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Filmaister 6. 2. 2020 09:35

Tak doufám chlapci, že s tím Denonem budou hrát ještě víc než slušně :D, dle recenzí ano. Díky za info, mám stereo, tak pořídím kabel průměr 4 mm ať je klid. Délku budu potřebovat max 1,5 m na každou stranu, možná ani ne. Mám je tady v práci u stěny, krásné krabice, doma vybalím :love: :love: :love: . Mají ty Ohmy vliv na kvalitu produkce?
Filmaister
Junior

Odeslat příspěvekod Houbičkar 6. 2. 2020 10:01

Prurez káblu je preceňovaný zvláste v tvem pripade s délkou 1,5m. 2,5 mm je az az. Ty 4mm taky musis dostat pohodlne do otvoru trnu konektorů, nebo pod utahovací matice a to jak u repro, tak u receiveru. Abys tam ten drat pak nerozžvejkal a jednotlivá vlákna ti netrčela do vsech stran.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 6. 2. 2020 10:06

Filmaister píše:Tak doufám chlapci, že s tím Denonem budou hrát ještě víc než slušně :D, dle recenzí ano. Díky za info, mám stereo, tak pořídím kabel průměr 4 mm ať je klid. Délku budu potřebovat max 1,5 m na každou stranu, možná ani ne. Mám je tady v práci u stěny, krásné krabice, doma vybalím :love: :love: :love: . Mají ty Ohmy vliv na kvalitu produkce?

Velmi dobře hodnocený hotový kabel např. tento:
https://www.hifionline.cz/kabely/reprod ... -kabel-2m/
mám ho doma, proti standardní dvojlince je transparentnější s plnějšími basy.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod viking81 6. 2. 2020 10:08

Nie :) to je len ich vlastnost a aj ta nie je konstantna. V meni sa v zavislosti ake frekvencie tie repro hraju. Pozri si tento test na Polk S55E a dole mas graf s krivkou impedancie.

https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ature-s55e

Mozes vidiet ze je rozlietana od 4 do 25 Ohm cca. To oznacenie 8 na repro je skor len taky informativny udaj, ze bude narocnejsia ta bedna na vykon zosilnovaca, ale ci ma 4 alebo 8 tak to nema vplyv na to ako to hra..
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 6. 2. 2020 11:00

Ohmy na kvalitu zvuku vliv nemají. Výhoda 8 Ohm repro je v tom, že je připojíš k libovolnému zesilovači.Některé zesilovače co mají výstup od 8 Ohmů například nemůžeš připojit na 4 Ohmové reproduktory.
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 6. 2. 2020 12:39

petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Filmaister 6. 2. 2020 15:50

Díky, myslím, že jsem již četl :). Na základě toho, a že byly ve slevě jsem je vzal :). Jsem fakt zvědavý, hodila by se sleva na ten receiver :D. Zatím si je naaranžuju a musím to pořešit :D.
Na tom Denonu je údaj 4 - 16 Ohmů.
Filmaister
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 6. 2. 2020 17:57

Tak než to pořešíš, můžeš jim zpívat, třeba ti to pak vrátí. :-)
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Filmaister 6. 2. 2020 18:57

No repro je na místě, jsou nádherné :love: . Jinak líbí se mně bez "grillu", je tam potřeba? Nikde na fotkách jsem ho snad neviděl nasazený. Škoda, že neexistuje cenově dostupnější alternativa k Denonu, když stojí víc než různé 7.2 AVR, co jsem měl v merku. Po výplatě to musím koupit, tak fakt dilema. HDMI, USB a BT je nutnost. NO..
Filmaister
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka