Magnat monitor 1002 set 5.0 vs. Polk audio s50e

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Rhades 7. 2. 2020 16:17

Zdravím vás ještě jednou, trochu jsem to "přemyslel". O dvě stránky zpět mi pan Fiat tipo doporučil 5.0 sestavu dynaudio, které se mi sice zamlouvalo, ale pak se mi začlo zdát jestli to není zbytečně silné, koukám na tv ze 2,2m. A poměrně se mi líbily ty polk o kterých tu píšete, ale s50 ve slevě už vykoupil filmaister, tak sem si říkal, že vezmu s55e který byli jen o tisíc/ks dražší a s30e center a včera večer se najednou objevili na salonydenon s55 asi ty americké, protože nemají černé středy membrán jen za 11000(referenční), s tím že jeden z nich má urvanej jeden konektor, ale psali jste tu že bi wire je stejně k ničemu a menší vypouklinu na vrchu tak sem je hned objednal a k tomu tu s30e. Chtěl bych se zeptat jakej k tomu receiver? A ještě mám doma staré reproduktory a subwoofer od domácího kina Samsung, zajímalo by mě jestli by šlo zapojit ty přední samsungy jako zadní k těm polkům, jestli to spolu nějak neblbne nebo něco, nebo jestli není blbost zapojovat přední na zadní?! moc se v tom nevyznám. Mají sice takové ty pérkové konektory, ale to se snad dá ne? A ještě jeden dotaz, protože sem stejně chtěl dát tv tak o 15-20 čísel výš, tak dá se postavit tv na ten centr? má tak 32kg ale ten centr vypadá poměrně bytelně nebo je to taky blbost? vibrace a tak?
Rhades
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rhades 7. 2. 2020 17:43

Asi k tomu vezmu Denon AVR-X2500H, má sice 7.2 což nepotřebuju, ale na hifi-voice píšou že jsou k tomu ideální a zároveň jsou asi tak na stropu mého cenového předpokladu.
Rhades
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Filmaister 7. 2. 2020 17:54

Chlapci, takže chápu, že abych měl na AVR zvuk jako na Denonu DRA800-H ve stereu, tak bych musel mít receiver aspoň za 30+ tis., což seru :D. Jde tu dát někde foto? Blejskl bych Vám ty bedny s telkou :D. Boha nemůžu se dočkat :D.

-- 7. 2. 2020 18:56 --

Rhades píše:Asi k tomu vezmu Denon AVR-X2500H, má sice 7.2 což nepotřebuju, ale na hifi-voice píšou že jsou k tomu ideální a zároveň jsou asi tak na stropu mého cenového předpokladu.

Ty S55 mně byly nabízeny, je to US verze, ale raději jsem couvl. Jsou nádherné ty Polky, ale i Maďarky, na Slipknotech krásné samičky :love:.
Filmaister
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 7. 2. 2020 18:03

Kde začít...
- Dynavoice hrají lépe (ale jsou trochu dražší)
- reproduktorům (samsung) je jedno, jestli hrají vpředu, vzadu nebo na stropě, prostě hrají to, co do nich pošle receiver
- reproduktory (samsung) musí mít odpovídající specifikaci pro použití s vybraným receiverem, především impedanci a zatížitelnost
- pérové konektory u této kategorie beden ničemu nevadí.
- TV může stát i na centru, pokud je dostatečně rozměrný pro daný stojan a není to papírová krabička. Plocha TV by neměla přesahovat před čelní stěnu reproduktoru. Pořád je to trochu lepší řešení, než vrazit centr do uzavřené skříňky pod TV

- trochu "problém" vidím v kombinaci US verze sloupů a E verze centru, kvůli odlišnému charakteru naladění zvuku. Charakterové sladění všech předních reproduktorů je pro vyvážený a koherentní zvuk důležité.
- AVR je na vkusu každého soudruha, Tady není zase tak moc z čeho vybírat (v dané ceně)
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kolouch32 7. 2. 2020 18:23

Ahoj, já koupil před týdnem polk audio s55e v černým dubu..mám zatím jen tyto dvě bedny a Hrajou skvělé. Byl sem překvapený jak Hrajou čistě. Basů maj tak akorát. Nádherný středy a výšky který netahaji za uši
Mám SW starší Sony, ale není potřeba. Já budu teď dokupovat zadní bedny polk audio s15e a středak asi jen s30e ta 35 se mi nelíbí. Malý repracky. Časem SW od Polku tu 10.
Hele jinak dobrý avr je teď Pioneer VSX-934 poměr cena výkon nemá konkurenci. Tak uvidíš. Držím palec.
Pic Jary
Kolouch32
Junior

Odeslat příspěvekod Rhades 7. 2. 2020 18:46

Mohli by jste mi prosím na tom salonydenon vybrat adekvátní kabely a konektory, stačí mi 5m 2/2/1. A nejde mi tam snížit množství pod 100 a já celý klubo nechci :D
ps. tak ty samsungy mají 3ohmy, takže to nepujde co?! ten receiver má 8
Rhades
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 7. 2. 2020 18:53

Samsungy bych neriskoval, nestojí to za případné poškození zesilovače.
Kabely můžeš koupit v jakémkoliv elektru, stačí nějaká kvalitnější celoměděná dvojlinka 2x2,5mm2 nebo 2x4mm2.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 7. 2. 2020 19:00

Kolouch S35 není centr, ale soundbar.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Filmaister 7. 2. 2020 19:03

Borci..pokud bych pořídil receiver bez HDMI a telku zapojil do optiky, nebude zvuk z Playstationu přes TV a pak do receiveru nějaký horší? Pokud bych měl HDMi přímo z PS4 do receiveru a výstup HDMi ARC do TV, bylo by to lepší, nebo to samé?
Filmaister
Junior

Odeslat příspěvekod Rhades 7. 2. 2020 19:06

martas38 píše:Kolouch S35 není centr, ale soundbar.

Na nějaký americký stránce sem četl že je to taky centr, ale že klasická verze hraje líp, tahle s35 možná líp vypadá
Rhades
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 7. 2. 2020 19:22

Tak to se omlouvám. Podle tvaru jsem fakt myslel, že je to soundbar a je to opravdu centr.
Zas centr je u DK minimálně stejně důležitý jako sloupy, ne-li důležitější.. Tam se šetřit nevyplácí.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 7. 2. 2020 19:44

Filmaister píše:Borci..pokud bych pořídil receiver bez HDMI a telku zapojil do optiky, nebude zvuk z Playstationu přes TV a pak do receiveru nějaký horší? Pokud bych měl HDMi přímo z PS4 do receiveru a výstup HDMi ARC do TV, bylo by to lepší, nebo to samé?

K TV a PS se HDMI jednoznačně hodí, hdoně to usnadní propojení i následné ovládání hlasitosti dálkou od TV.
Bohužel to hodně zužuje výběr.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Filmaister 7. 2. 2020 21:42

Budu teď tedy objednávat ten DRA-800-H teda, mělo by to být dělo :). Ozvu se pak jak se mně to líbí :). Ještě jedna věc, receiver upravuje hudbu i když tam třeba pustím bluetooth apple music, nebo je to moc špatný zdroj na to, aby to využilo moji sestavu?

-- 7. 2. 2020 22:55 --

Frčíte někdo Tidal Hi-Fi? Hodilo by se jít s lidma do bandy a valit to podobně jako Netflix :).
Filmaister
Junior

Odeslat příspěvekod Kolouch32 8. 2. 2020 00:06

martas38 píše:Kolouch S35 není centr, ale soundbar.

Viděl jsem že ho hodně používají k sestavě 5.1..
Něco podobného jako Klipsch.
Kolouch32
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka