Zdravím všechny příznivce hudby. Rozhodl jsem se pro krok v před co se stereo hudby týče. Prodal jsem svou 5.1 sestavu a receiver a chci přejít do kvalitního sterea.
Jediné co jsem si ponechal jsou AudioQuest Rocket 33 SBW kabely a spousta hi-res hudby na síťových discích.
Co poslouchám:
Hlavně* filmovou muziku - takže hudební nástroje, basy, elektronika je základ
Dále - rockovou hudbu - Within Temptation, Tarja a jim podobné
80-90s - popíky Phil Collins, Anya, Enigma apod.
No a pak všechochuť.
Kde to bude hrát:
Obývací pokoj - rozměry 3.4m délka 5.5m šířka z toho pro prostory poslechu bude k dispozici cca 3.2 x 3.7m, kde je volný prostor a poslechu nic nebrání.
Co bych chtěl od repro:
Určitě sloupové repro 3 pásmové, žádné přebasované Magnaty, nebo jim podobné, ale pěkný jistý bas, který nebude v bedně rezonovat. Ale aby byl, ne něco ve stylu abych pak musel ještě přikupovat k reproduktorům subwoofer protože neumí zahrát ani 40Hz. Dále chci určitě středový reproduktor, sloupům typu 2,5 pásma už moc nevěřím, mám zkušenosti s Magnat Altea a Wharfedale EVO 2. Chtěl bych opravdu slyšitelné všechny hlasy a zvuk nástrojů a neztrácely se díky tomu že je bedny nebudou umět ve frekvenčním pásmu zahrát. A v poslední řadě bych si přál ribbonový (páskový) výškáč, ale není podmínkou, pokud bude mít kvalitní i klasický. Určitě chci na repro bi-wirring nebo bi-amping připojovací terminály pro své kabely. A v poslední řadě aby měly bedny prostor, byly sebejisté v přednesu a zřetelně zahrály vše co jim pustím, tedy hlavně to co jsem popsal výše. Bydlím v bytě, takže to nebude hrát šíleně nahlas, ale normálně, takže aby se daly poslouchat i při nižší hlasitosti.
K tomu bych potřeboval pomoci i s výběrem zesilovače.
Co bych chtěl od zesilovače:
Aby se hodil k vybraným sloupům a dokázal je rozehrát. Alespoň 60-80W při 8Ohm. Měl nejlépe triodní transformátor, přání, není podmínkou a kvalitní elektroniku, která mi nějaký pátek vydrží. Nejlépe kdyby měl i kvalitní DAC, ale případně mohu pouštět přes Xonara ST v PC, pokud by byl v zesilovači, bylo by to fajn, ale zase není podmínkou, případně mohu pro streamování časem koupit DAC s LAN nebo USB.
Můj cenový limit je kolem 60.000Kč, ale případně můžu jít i nějakou tu tisícovku výše. Nebráním se rovněž bazaru.
Předem mockrát díky všem.