Stereo sestava 40-60k+, cca 30m2

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod vencaxxx 13. 3. 2020 16:55

Tak největší vliv mají stejně bedny, tzn k těm VMA může vzít klidně nejakej levnější DAC a zadnej průser to imho nebude. Nebo I levnější zesilovač, případně neco zanovniho z bazaru. nebo vzít teď nějakou činu a když bude mít chut a peníze tak časem vymění za něco lepšího.
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 13. 3. 2020 17:20

To bych nedělal, protože celý systém hraje tak, jako jeho nejslabší článek a proč dávat spoustu peněz za kvalitní bedny a pak to zabít levným šuntem z číny?
Kvalitní bedny potřebují na rozehrání kvalitní a výkonný zesilovač a k tomu odpovídající zdroj, jinak to celé nemá smysl.
Bazar není špatná myšlenka, ale chce to určitou obezřetnost, případně už dopředu vědět co přesně hledám (dříve naposloucháno).
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Yiakubou 13. 3. 2020 19:00

Pratele,

opet dekuji za prispevky. Nejvic asi souznim s tombasem. Nechce se mi prilis resit spoustu komponent, Rpi, nebo neco podobneho a taky mi prijde zvlastni do sestavy za desitky tisic michat nejake low-cost komponenty. Treba se k tomu doberu, ale pro zacatek bych chtel zacit spise jednoduseji. Nejradsi bych all in one reseni a la ten Marantz PM7000N. Nebranim se rozdeleni do nekolika komponent, ale dulezite je pro me i pohodlne ovladani pres dalk. ovladac, apod. Ten bluesound si rad poslechnu, pokud bude mozno, ale nejak se mi nechce verit, ze to bude dosahovat kvalit treba toho Marantze + repro za 30-40k. Schiity si chci nechat u PC pro sluchatkovy poslech. I kdyz bych Bifrost mohl vyuzit jako DAC k nejakemu zesilovaci, tak opet bude problem s nepohodlnym ovladanim.

Do Vmaudio asi zajedu pro poslech, ale tady mam obavy, ze to zpusobi az prilisne navyseni rozpoctu. Stejne jako planuji navstivit studio Xavianu, ktere je take blizko. Jeste predtim bych si ale rad poslechnul 'klasicke' znacky, co se tu zminuji - Wharfedale, Dali, atd. a uvidim, jake kombinace mi doporuci.
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod drabek06 13. 3. 2020 23:34

Kdybys chtěl slyšet kombinaci VMA EVO se zesilovačem HYPA 17 a LUTA DAC, tak se můžeš stavit u mě v Liberci.
drabek06
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 14. 3. 2020 10:48

Pokud by tedy nevadil bazar, toto je velmi zajímavá nabídka
http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=4436
i s roční zárukou
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Yiakubou 14. 3. 2020 13:18

No na hifibazar.cz koukam casto, tak jsem si jich vsimnul, ale nez to zacnu objizdet a budu mit nejaky nazor, tak to bude nejspis pryc. Navic jsem ted dostal rymu, mam dost zalehle usi, takze neslysim poradne nic :-(

Na ty strance ale hodne frci Cantony, ktere se tady moc nedoporucuji mi prijde. Je za tim nejaky duvod? Treba tohle vypada taky jako zajimava nabidka http://hifibazar.cz/detail.asp?id=4321
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 14. 3. 2020 14:58

Ano, je k tomu důvod velice prostý. Cantony mají specifický zvuk a to poněkud tvrdší, sušší, neutrální, ale chybí jim takové to příjemné teplo, měkkost a lahodnost.
Kdo hledá analytický přednes a potrpí si na výraznější detaily, tak tady najde co hledá. Kdo hledá spíše relaxovaný projev, byť třeba lehce méně vyrýsovaný, měl by se poohlédnout jinde.
Tady hraje roli i kombinace se zesilovačem a jak si to sedne dohromady, takže zase nezbývá, než si to jít poslechnout.
Velmi zajímavé jsou třeba i reprosoustavy GoldenEar Triton
https://www.studiospalicek.cz/goldenear ... en-tower-1
ale vlasně je toho spousta.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod slayers 19. 3. 2020 06:36

Kombinace Marantz PM 7000N + Monitor Audio silver 100 mě doma hraje asi 2 měsíce, maximální spokojenost. Chces li vědět víc ozvi se.
Jelikož jsem něco našetřil přemýšlím nad Gold 100, moje repro tedy budu nabízet.
S tím Marantzem to máš kolem 50k a v případě potřeby můžeš za zbylé dokoupit sub.
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod sozi 19. 3. 2020 16:01

Ja sa prihovaram k tomu, s cim si zacal: Marantz PM7000 a B&W603.
Ja mam doma 603 s Marantzom SR5008 a hra to fantasticky. Nemam lepsiu foto, len co somu tu kedysi daval do galerie... Tiez mam na jednej strane kratsiu stranu L-pohovky, ale dal som si ju namieru urobit bez podrucky na tej strane, aby to bolo co najnizsie. Prava strana je smerom do otvoreneho priestoru, ako to mas aj ty. Samozrejme, ze to nie je akusticiky idealne. Nuz, je to len obyvacka. Ale poviem ti, ze vobec nepocitujem, ze by stereo bolo nejake narusene. Nastroje su krasne oddelene, tam kde maju byt, vysky z laveho urcite utlmene nie su. Ono je vela teorie, ale v praxi to zas take tragicke nemusi byt.
Přílohy
Obyvacka.JPG
sozi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dupaljiri 22. 3. 2020 18:37

tombas píše: PC jako zdroj je problematický, takže streamer, který umí po LAN nebo wifi streamovat z NASu atd.

zeptám se v čem je PC jako zdroj problematický?
dupaljiri
Junior

Odeslat příspěvekod drabek06 22. 3. 2020 19:00

V ničem, když máš kvalitní externí DAC.
drabek06
Junior

Odeslat příspěvekod dupaljiri 22. 3. 2020 19:07

to si právě taky myslím,proto mně zajímal jeho názor. Osobně to tak taky mám
dupaljiri
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 22. 3. 2020 19:49

PC, jako zdroj pro kvalitní poslech hudby, dokáže být mnohem problematičtější než si většina lidí vůbec uvědomuje (a to i včetně mnoha hifistů kteří z něj přitom hrajou). A opravdu ani zdaleka nestačí jenom mít kvalitní externí DAC.
Je ale fakt, že některý ty problémy si lidi začnou uvědomovat až od určitý úrovně náročnosti na kvalitu poslechu, řekněme.
anonymni

Odeslat příspěvekod drabek06 22. 3. 2020 19:56

Je pěkný, že si napsal jak moc to je k prdu, ale nenapsal si proč to tak je.
drabek06
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 22. 3. 2020 20:19

PC je samo o sobě zdrojem všemožného elektromagnetického rušení, hluku aktivních ventilátorů) pokud není čistě pasivní, šumu (např. od zdroje), latence USB a spousty softwarových problému od samotného zasekaného OS, kde běží na pozadí milion procesů, přes samotný hudební přehrávač a jeho kodeky, různá "vylepšení" zvuku, ekvalizéry a do toho SW regulace hlasitosti...
Pokud to není jednoúčelové zařízení postavené pouze a jedině pro tento účel s patřičně upraveným OS a HW vybavením pro minimalizaci výše zmíněných problémů, tak externí DAC to nevyřeší, max. trochu vylepší.
Jinak platí to, co napsal L.U.K., spousta lidí z PC hraje a nic nepozná, ale to neznamená, že to je ten nejlepší způsob.
tombas
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka