Ahoj,
ozivuji toto tema, protoze prestoze jsem si kvuli koronamanii zatim nemohl temer nic poslechnout, dost jsem si ujasnil, co bych vlastne chtel, nebo spise nechtel - a to na strane streamer/DAC/zesilovac. Zaroven se budu muset drzet spise nizsi hranice rozpoctu. Koukam na repro v cenovkach 20-30k s tim, ze si to naposloucham a pak klidne zkusim i bazar.
Co se tyce zbytku systemu, dosel jsem k tomu, ze bych se rad vyhnul reseni, ktere je zavisle na nejake aplikaci pouze na mobily - coz je treba prave ten prvne zminovany Marantz PM7000N, ktery sice hraje krasne (to jsem jeste stihnul poslechnout), ale nelibi se mi aplikace. Zaroven preferuji moznost ovladani pres PC bezdratove, idealne tak, ze data downloaduje a procesuje streamer a pres PC jen ovladam. No a zaroven, vzhledem k tomu, ze to budu nejspis muset mit spise levnejsi, chtel bych reseni, ktere pujde snadno upgradovat do budoucna.
V podstate uvazuji nad nasledujicimi moznostmi:
- Nejaky levny streamer s digital out, ktery lze ovladat pres PC bezdratove + nejaky int. zesilovac s DAC a dig. vstupem/HDMI, nebo i DAC zvlast. Idealni je podpora MQA pro Tidal u DACu, ale neni to absolutni nutnost.
- Nebo se smirit s integrovanym jednoduchym resenim, ktere ale bude mene flexibilni do budoucna a ktere bude treba zavisle na te mobilni appce.
Prvni moznost mi prijde lepsi reseni, ale klidne si to necham vymluvit

Kazdopadne jakou streamer platformu, nebo streamer, nebo streamer/DAC reseni idealne jeste s Tidal MQA podporou, ktere lze ovladat pres PC bez dratu byste tedy doporucili?
Treba dobry system mi prijde BluOS, pro ktery existuje desktop appka aspon. Takze by pripadali v uvahu zarizeni Bluesound Node 2i, nebo Powernode 2i v2, ktery jiz zminoval Tombas. Problem ale je, ze Node 2i bych vyuzil jenom asi jako streamer s optical out do nejakeho DACu, ktery bych musel dokoupit (nebo pouzit Schiit Bifrost Multibit ze sluchatkove sestavy) a to mi prijde dost drahe / neekonomicke reseni pro zacatek. Powernode 2i v2 zase nema zadny nerepro vystup, takze malo moznosti do budoucna, kdybych treba chtel zlepsit cast DAC/zesilovac. Je k tomu ale v ramci rozpoctu ~25k a mym pozadavkum vlastne nejaka alternativa?
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30