lithrai píše:Záleží koľko do toho chceš investovať. Ak nejakú väčšiu sumu, tak to už asi kúpiš aj lepšie regálové reprobedne z bazáru. Tie Presonus Eris E5 ale určite nekupuj, to je blbosť. Zrovna nedávno som tu niečo podobné riešil.
Řeším stejný problém jako zde. Opravdu se studiové monitory nehodí na ozvučení běžné místnosti kvůli vyšší směrovosti výškových reproduktorů?
Hudbu poslouchám pouze z notebooku přes externí zvukovou kartu (výhradně elektronickou
zhruba tohoto stylu, takže neřeším "svítivost houslí" a podobné věci

). Pamatuji si ještě dobu Hi-Fi v 90. letech, takže mám klasický 42cm 80W zesilovač a dobové 3-pásmové reprobedny s velkým reproduktorem Tesla ARN8604, aby to zahrálo i něco pod 50 Hz. Jenže tohle je konstrukčně přes 40 let staré a zbytečně velké, věřím že dnešní reproduktory na tom budou lépe a podobný zvuk se dá získat i z něčeho menšího. Nechci pokud možno kombinaci se subwooferem ani pasivní (samostaný zesilovač).
Nejdříve jsem chtěl něco jak
KRK Rokit 8 G4 (zesilovač v D třídě, takže to zbytečně netopí), ale když jsem procházel diskuse tak
většina těchto aktivních studiových monitorů prý trpí výrazným klidovým šumem, pro který je to pro tižší poslech prakticky nepoužitelné. Dál jsem narazil na právě zde zmíněné
Presonus Eris E5 XT, kde stížnosti na šum nejsou, ale zase se zde uvádí nevhodnost k tomuto účelu pro velkou směrovost. Další možnost je řada
Magnat Monitor Reference, asi model 3A, ale nepodařilo se mi najít zda opět moc nešumí. Opravdu by tam byl takový rozdíl ve směrovosti oproti studiovým monitorům?
Není možné si je někde poslechnout? Nemám totiž představu jak rozdílný bude zvuk (zvláště nízké kmitočty) oproti těm velkým Tesla krabicím.
Děkuji.