Ozvučení pracovny 3x6m_dřevěný obklad

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Smashdash91 20. 11. 2020 18:04

Nemáte nějaký tip, kde koupit ty Wharfedale? Mě se stále líbí více asi ty 225ky, jsou menší a zvukově dle recenzí nebudou hrát asi o moc hůře.

Ten DENON bych koupil na datartu dle tipu na VIP cenu a slevový poukaz - to pak vychází na pěkných 10 tisíc...

Ještě bych poprosil k tomu, zda mi doporučíte nějaké kabely - chápu li to dobře, tak je potřeba to s PC propojit bud přes DLNA over ethernet a nebo Cinch Jack. Pokud bych přehrával čistě Tidal, tak to se ovládá netuším jak zatím...

A bedny bych potřeboval propojit nějakým čistým kabelem na audio bez koncovek (upevnuji se holá lanka) - u mě to bude cca 15 - 20m kabelu, co bude třeba...tak nějaký tip čím?

Děkuji, aspon že se to nějak rýsuje...už to potřebuju rozlousknout, ať mohu jít zase pracovat a mohu si na to vydělat:D...
Smashdash91
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 20. 11. 2020 18:26

Ovládat se to bude buď dálkáčem a nebo z mobilu pomocí nějaké Denon remote app, což je na Tidal lepší. Z PC bych asi hrál pomocí DLNA a nebo jak píšeš kabel jack - cinche a hrát přes digi coax.
Na propojení s repro kup normální reproduktorovou dvojlinku, prodává se to v metráži, patrně mají i v tom Datartu.
Ještě budeš asi potřebovat ethernet kabel.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod viking81 20. 11. 2020 20:19

Smashdash91 píše:Nemáte nějaký tip, kde koupit ty Wharfedale? Mě se stále líbí více asi ty 225ky, jsou menší a zvukově dle recenzí nebudou hrát asi o moc hůře.

Ten DENON bych koupil na datartu dle tipu na VIP cenu a slevový poukaz - to pak vychází na pěkných 10 tisíc...

Ještě bych poprosil k tomu, zda mi doporučíte nějaké kabely - chápu li to dobře, tak je potřeba to s PC propojit bud přes DLNA over ethernet a nebo Cinch Jack. Pokud bych přehrával čistě Tidal, tak to se ovládá netuším jak zatím...

A bedny bych potřeboval propojit nějakým čistým kabelem na audio bez koncovek (upevnuji se holá lanka) - u mě to bude cca 15 - 20m kabelu, co bude třeba...tak nějaký tip čím?

Děkuji, aspon že se to nějak rýsuje...už to potřebuju rozlousknout, ať mohu jít zase pracovat a mohu si na to vydělat:D...

Nebudeš ma mať rád, ale ked si na hranatý design, tak pozri Wharfedale Diamond 12.x. Su za ceny 220 alebo 225-iek. Je to najnovšia rada a zatiaľ som videl len chválu na ne. Minimálne za pozretie nič nedáš ;-)
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Smashdash91 20. 11. 2020 21:41

Aha, tak super...tak ty 12.2 vypadají super...mě se líbí právě ten přední kryt celoplošně...a jsou i trochu menší jak 11.2 (což mi přišlo prostě už moc velké). Takže to vypadá na super "kompromis" :)

Naštěstí nemám prachy, tak jsem ještě nic neobjednal...čekám na proplacení faktur.

-- 20. 11. 2020 21:56 --

Ještě bych poprosil o radu - když mám tuto zákl. desku https://www.czc.cz/gigabyte-h370-aorus-gaming-3-wifi-intel-h370/234539/produkt, tak jakým způsobem to propojit případně s tím denonem... Na té desce je 6x Jack - ale nikde jsem nenašel nějaké specifikace, co z toho je stereo nebo jestli si to ta zvukovka reší sama, a já napojím jeden Jack a do denonu Cinch - tedy kabel Jack - 2x RCA a zvukovka si to detekuje jako stereo výstup? Nebo to mám řešit úplně jinak?
Smashdash91
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod divr 20. 11. 2020 23:14

Nejlepší bude objednat : https://www.aliexpress.com/item/3280425 ... web201603_

Funguje to dobře, ta deska má SPDIF out
divr
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 20. 11. 2020 23:38

Napřed bych to připojil k síti a zkusil nějaké to UPnP DLNA. Až pak bych řešil rozšiřující karty a optiku nebo digi coax. Ono totiž záleží i na té implementaci a není digitál jako digitál a o kvalitě karty za osm babek si nedělám minimálně po stránce jitteru moc iluze. Nevím jak je to u klasického PC, ale mně Mac detekuje můj receiver jako síťové zvukové zařízení a zvuk můžu poslat přímo do něj po síti.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Smashdash91 21. 11. 2020 01:03

Jeste jeden poznatek..ty nove WD 12.x maji bassreflex dozadu..zatimco ty starsi dolu... Nebude to delat brikule, kdyz by byli umisteny v rohu na polici..takze zadni stena od vnitrniho rohu steny tak odhadem 5-8 cm.
Diky
Smashdash91
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 21. 11. 2020 01:18

Maximálně by to mohlo dunět. S částečným úspěchem se to léčí narváním molitanu do výdechů basreflexu. Ale co to bude nebo nebude dělat poznáš až na vlastní uši.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod divr 21. 11. 2020 09:22

martas38 píše:o kvalitě karty za osm babek si nedělám minimálně po stránce jitteru moc iluze. .

To není zvuková karta -to je pouze výstup z motherboardu :-] . Holt znalec, to se pozná... :D
divr
Junior

Odeslat příspěvekod Houbičkar 21. 11. 2020 09:49

Smašdaš
Na to, že celou dobu připomínáš, jak bude hudba pouze jako podmaz při práci, to myslim, moc prožíváš. Prachy nemáš, místo na rozumný rozmístění taky ne (bedny budou moc vysoko, šest metrů od zesíku, takže kilometrový kabely přes celou místnost, 5cm od zdi se zadnim bassreflexem - katastrofa, po jeho ucpání to zas bude bez basů), proč se teda ženeš do neštěstí, ještě k tomu za 20 klacků? Já mám pracovnu +- 16m2, mám v ní systém od Paňáka PMX 80, zvuk za 6.400,- jako víno, nic mi nechybí. Jedu pres bluetooth, stejně zalezi na tom, jakou kvalitu ma nahravka samotna a ne na bitrate, ty navic pises, ze budes poslouchat youtube, tedy, co řešíš? Pod okno naproti tvé pozici si dej rozumnou skříňku, prdni tam takovejhle mikrosystém a máš vystaráno. Zdroj bluetooth signálu je jakejkoliv mobil, tablet, noťas, PC, navíc to má usb pro spojení s PC, model PMX 90 (stejně drahej) navíc i optiku, kde je problém? O kvalitu zvuku vůbec neměj strach i kdyby to nebylo jen na práci a z youtube. Vim o čem píšu.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod divr 21. 11. 2020 09:55

Houbickar: Souhlas, konečně nejrozumnější přispěvek tohoto vlákna.
divr
Junior

Odeslat příspěvekod Houbičkar 21. 11. 2020 10:25

Smašdaš
Ještě mne napadla jedna alternativa v hodnotě 8.900,-.
Jednou týdně jezdím do kanclu k účetnímu a ten má podobně blbě řešený interiér na klasické stereo (ostatně je to kancelář, pracovna, s ničím podobným se dopředu, stejně jako u tebe nepočítá, že). Zakoupil tento systémek a já nestačim opakovaně zírat:

https://m.avmania.zive.cz/panasonic-sc- ... ukem-video

Prdneš to v místnosti kamkoliv, zvuk krásně čistý, nepřebasovaný (má to navíc filtry a equalizer, se zvukem si tedy můžeš hrát jak chceš), umí to prostorovost, stereo vjem, nejedná se, stran zvuku, o žádnou nekvalitní "bum bác hrom bednu" na zahradní párty, ale o krásně znějící záležitost na každý žánr, přesto by systém ozvučil i tankodrom. Navíc vypadá přenádherně. Kdybych neměl v pracovně ten mikrosystém, hned pro to za ty prachy jdu, prodává se za polovic (heuréka), původně byl skoro za 17.000,-.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Smashdash91 21. 11. 2020 10:47

Díky za tipy...máš recht, že to moc řeším, ale hold když se v tom nevyznám, tak musím spoléhat na radu ostatních...a zatím to šlo spíš cestou těch beden...blbý je, že tu kvalitu nemám moc s čím srovnávat...v obýváku mám pod televizí soundbar od LG (v hodnotě cca 7 tisíc před 4 lety). S tím jsem byl vcelku spokojen, ale v pracovně jsem prostě chtěl něco kvalitního, co mi bude dělat radost...

Původně jsem myslel, že se dají nějaké reprobedny do rohu - ale když vidím, že ty kvalitnější reprobedny jsou vlastně takhle veliké, tak pak opravdu má asi cenu přemýšlet spíš o nějakém mikrosystému (přičemž to byl i ten Denon) a vcelku se mi to řešení líbí. Akorát ta akustika hold je velká neznámá, a dát do toho dvacet tisíc s nejistým výsledkem je vpravdu docela riziko.

Mrknu na ty panasonici, docela se mi to líbilo i předtím, jen jsem se bál té kvality zvuku (klidně to budu krmit něčím kvalitnějším - jen jsem k tomu zatím neměl důvod a youtube na sluchátkách mi bohatě stačilo - teda spíš muselo stačit).

A ještě jednou děkuji za přínosný názor - od toho se tu ptám, abych slyšel více pohledů na věc.
Smashdash91
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Houbičkar 21. 11. 2020 12:07

Ten krásně vypadající a hrající kousek od Panasonicu z druhého odkazu ti opravdu mohu s klidným srdcem do dispozičně hůře řešené místnosti jen doporučit, navíc za ty současné prachy už přece hraje zase o kus lépe než ten mikrosystém a tím, že nepřijdeš ani o ten stereo vjem (prostor umí vykouzlit doslova přímo zázračně, zvuk nevychází z jednoho místa, ale je ho plná místnost i při tišším módu např. při práci) je to fakt skvělá volba. Zvuk je velmi kvalitní. Na youtube je s tímto systémem jen pro nástřel několik videí, alespoň náznak, že hraje příjemně.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Smashdash91 21. 11. 2020 12:20

Ach jo:D ...já už chtěl objednat ten PMX92 - prece jen mi to prijde takové víc autentické do toho stylu v pracovně...ale teda fakt nvím, zda teda nejít do toho SC-UA7E? Jaký tam bude kvalitativní rozdíl?
Smashdash91
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka