Reprosoustavy Klipsch?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod trempik 24. 12. 2020 12:57

Myslím, že nejsou moc rozšířené, nebo se o nich moc nediskutuje. Máte nebo znáte někdo?
Připadají mi konstrukčně netypické : Vysoká citlivost, nízká dělící frekvence, výškový titan v horně.
Koukám na tyhle: Klipsch RP-160M a Klipsch RP-600M. Tak, ze zájmu o současný reproprodej..
trempik
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 24. 12. 2020 13:05

Americká klasika, spíš se o nich moc nediskutuje... recenzi na Klipsch RP-600M jsi asi četl...
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ch-rp-600m
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod trempik 24. 12. 2020 15:36

No nečetl, takže děkuji. Stejně koukám po levnějších Klipsch RP-160M, recenze určitě bude, někde "ve světě".
Zajímá mne ta údajná dynamika při tichém poslechu. Je to nuda poslouchat líné bedny, tak jsem zvědavý na tenhle vynález.
trempik
Junior

Odeslat příspěvekod merhaut 24. 12. 2020 16:33

Klipsch osloví především rockery, co nehledí na nějaké to zabarvení. Opravdu působí poměrně živě i při menších hlasitostech. Ty RP160M mají samozřejmě své hlasitostní limity, takže kdo to rád full forte musí počítat se subem.
elektrotechnik: specializace měření a regulace/automatizace, více jak půlstoletí též fanda do hi-fi a bigbítu
merhaut
Poslední varování

Odeslat příspěvekod script 24. 12. 2020 21:13

Vlastním RP-600M a mám ich rád � počúvam hlavne rock 70 a 80 roky, občas nejaký film.. pri filmoch majú celkom slušné basy aj bez subwoofera. Určite k nim treba stojany a trochu priestoru. U mňa je najväčšia slabina zosilňovač, mám budgetovu N303D, čo som počul odporúčania tak veľmi dobre si rozumejú s Denonmi
script
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zieldo 29. 12. 2020 22:18

No taky by mě zajímaly nějaké poznatky od majitelů klipsch. Uvažuji o koupi reproduktorů. Domaci kino a muzika 50 na 50. Mistnost 35m2 .Dopředu velké rp-8000 a zbytek klasika regal nebo origo surraundy. Jako verim ze filmy budou v topu ale co muzika. Nejsem rocker. Spis instrumentální hudba(filmová). Jsou konkurenceschopne ? Samozřejmě si je půjdu poslechnout do studia ale mám obavy že třeba v porovnani s wharfedale nebo kef pohoří. Recenze,jak zahraniční tak naše, jsou skoro vždy v topu. Tak nevím. Jde mi jen o nějakou diskuzi majitelu. Jasně,mozna si řeknete, proč si tedy nekoupim wharfedale nebo Kef. Ale přiznám se že klipsch byly vždycky mým snem. Tak jednoduše, proč jste si vybrali zrovna klipsch? Díky
Zieldo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tapir1 30. 12. 2020 11:30

pro Zieldo: jsem majitelem předešlého modelu Klipsch R-28F, které jsou ještě trochu ve stylu "amerika". Současné jsou již asi trochu umírněnější...Poslouchám hlavně rock, art rock, prog rock, nebo i lehký pop jako Sting, Gabriel...atd. a pak taky lehčí vážnou hudbu i jazz. Na to jsou výborné, ale vzhledem ke své velikosti potřebuji prostor kolem sebe. Neumí metal, tento styl jim nesedí, ale to většině beden v této cenové kategorii, bohužel. Možná to souvisí s tím, že tento styl moc nemusím a tak nevím o žádné dobré nahrávce, neřešil jsem to. Takže Klipsch mají znělé, jasné výšky (se zesíkem Yamaha, až příliš), srozumitelné a bohaté středy a opravdu hluboké basy. Jsou ohraničené, zřetelné, žádné bláto. Krásně umí prostor a pokud je dobrá nahrávka, tak je to paráda. Slyšíš opravdu každý detail a spoustu energie... Čím lepší "silič" a nahrávka, tím lépe. Takže já jsem spokojen. Na DK jsou díky basům super, sub není třeba (teda pokud nemáš obývák jak koncertní sál). Asi tolik...8-) Máš-li konkrétní dotazy, napiš klidně SZ.
Audio - CA AZUR 851A, Pioneer N-50AE Casea Upgrade, Denon DVD 3910, Quadral Signum 90; Portable - Shanling M1, Beyerdynamic DTX 100 & Byron, Sony WH-1000XM2, Xiaomi Mi9 + Hiby FC3 MQA, Blon-BL03, TWS - Panasonic RZ-S500W, TV - Philips 65OLED 873
Tapir1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tajnik 18. 1. 2021 09:30

Poradí prosím někdo aspoň orientačně, jestli na rock radši regálovky Klipsch R-51M anebo Polk Signature S20e? Zároveň budou jako přední k 5.1 surround. Hlavně které hrají líp středy a výšky, SW obstará zbytek. Poslechnout není kde. Díky.

https://reprosoustavy-reproduktory.heur ... sch-r-51m/
https://reprosoustavy-reproduktory.heur ... ure-s20e/#
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 18. 1. 2021 22:11

Před koupí doporučuji důkladný poslech, především pokud jste dosud měli neutrální kaloty asi vás příliš nenadchne jejich charakteristické "zabarvení" a výrazně rozdílná směrovost. Zaslouží si více než low budget zesilovač, jako je ostrá Yamaha. Zkuste si zapůjčit jiný silič.
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mistr555 21. 1. 2021 08:29

Ahoj, mám u PC Klipsch RP-600M + RP-500M. U TV Klipsch RP-8000F + RP-600M + RP-500C. K tomu 2x Marantz SR5014 - přední repro bi-amp A jak to hraje? Na hraní a na filmy super, po ručním vyladění hlasitostí repráků dobrý prostorový a čistý zvuk. Na muziku: záleží co tam pustíte, neumí metal (jak už někdo psal), jinak hrají pěkně. Mají celkem jasné a výrazné výšky (ty sloupy je mají u některých skladeb až moc výrazné), basy jsou u této řady repro opravdu umírněné - musel jsem je ekvalizérem přidat, po této úpravě celkem slušné basy - trochu mi ve filmech dokážou rozkmitat nábytek. Jelikož jsem měl předtím subwoofer Velodyne (který po 4 letech umřel) mohu to porovnat: nemají tak mohutné basy, ale zato je mají výrazně přesnější a nebolí z toho hlava. Dají se používat bez subwooferu. Takže celkově spokojenost - mohu je doporučit, ale je fakt, že jsou drahé a je otázka, jestli se nedá sehnat za tu cenu lepší reprosoustava...
mistr555
Junior

Odeslat příspěvekod Staršísmutný 29. 1. 2021 16:41

Mám Klipsch RP 5000F. Akusticky neupravená miestnosť 20m2, repro od seba cca 3,5m, posluchová vzdialenosť cca 4m. Počúvam najviac smooth jazz, Miles Davis a podobne, Ella Fitzgerald, potom Sade, Diana Krall, Norah Jones, Beatles Abbey Road, Seargant, Queen, Simply Red, ale aj Sigur Rós, GusGus... Zosilovač Marantz PM7000N, zásadne Source Direct. Hraje to výborne. Možno by boli ešte lepšie Klipsch RP 6000F alebo 8000F, ale kvôli estetike a designu interiéru mám 5000F. Môžem odporučiť. Úplne najlepšie hraje ten smooth jazz.
Staršísmutný
Junior

Odeslat příspěvekod Olsztyn 7. 2. 2021 23:40

tajnik píše:Poradí prosím někdo aspoň orientačně, jestli na rock radši regálovky Klipsch R-51M anebo Polk Signature S20e? Zároveň budou jako přední k 5.1 surround. Hlavně které hrají líp středy a výšky, SW obstará zbytek. Poslechnout není kde. Díky.

Ahoj já teď prodal polk s10e na těch výškách by měly být stejné jako s20... zkoušel jsem jima nahradit staré Alesis monitor one mk2. Kvůli velikosti. Spodek mám taky sw. Vůbec se mi to nelíbilo ty výšky, jako byly tam ale trochu kovový, pod dekou. Chyběla prezence, rock neměl šťávu. Prodal jsem to klukovi, kterej má tyhle polky sloupy ještě, taky na rockovou muziku a on je spokojenej:) tak si vyber
Olsztyn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod brodus 8. 2. 2021 21:44

tajnik píše:Poradí prosím někdo aspoň orientačně, jestli na rock radši regálovky Klipsch R-51M anebo Polk Signature S20e? Zároveň budou jako přední k 5.1 surround. Hlavně které hrají líp středy a výšky, SW obstará zbytek. Poslechnout není kde. Díky.

Ahoj provozuji cirka 2roky r51m na sestavě v ložnici,vyměna za regály
od Denon, zesik od Yamahy zaklad r-s201,denon dcd 800ne,blueray od pioneer,blutoetooth box e.Na filmy,rock,akustickou hudbu,soundtracky poměr cena výkon vynikající,dynamika,basu akorát,jen jsem je dal trochu blíže ke zdi i hrajou fajn potichu ať u hudby či audioknih.Jediné s čím souhlas s tím metalem na Maiden bo Hamerfall beru kramle do obýváku na starý Kenwood a sloupy od Tannoy.Ale zase jsem zapřísáhly odpůrce vicekanálovych receiverů,nicméně když hrají mně super na filmy..proč by neměly i u tebe;-)
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LubiD 15. 2. 2021 11:10

" v porovnani s wharfedale nebo kef pohoří. "
Je to podle tvého ucha.
Já byl 10 let zvyklý na Yamahu NS-777 velká bedna s " velkým zvukem - bass, prostor..." Nikoliv přesnost a puristické hifi.
Nedávno jsme si řekl, že bych uvítal změnu - chyba. Ve studiu jsem poslouchal Ket q750 a bylo to pro mě zastřené, jako kdyby jsi tu bednu nevybalil z krabice. Hrála pro mě, jako z druhé místnosti. Za tohle tu asi dostanu políček :))
Dál jsem poslouchal Quadral Argentum 590, to bylo pro mě lepší, čistější, ale stále chyběl prostor, Bass atd....
Poslední jsem dal šanci Dynavoice DF 6. Byl jsem ve studiu unesen, připomnělo mi to Yamahu, ale takové čistější velký prostor, ale jiný bass. Nicméně jsem je koupil.
Doma hrály téměř 2 měsíce v kuse a prostě jsem si na ně nezvykl. Nemyslím, že nebyly rozehrané a že by se ještě razantně změnil jejich přednes. Otravovaly a unavovaly mé uši. Co tím chci říct je, že ve studiu uslyšíš charakter bedny, ale doma v rámci prostoru a klidného i hlasitého poslechu - dlouhodobého je to jiné.
Rozuzlení - sehnal jsem Klipsch R 28f a nemůžu přestat poslouchat, prostě bomba maximální!!!! Vše píšu, jak to zní mě, žádné repro nechci hanit ani odsuzovat.
R28F super na hudbu basů požehnaně, ke kino poslechu, ale potřebuju třepat s gaučem, takže R 12sw dotváří atmosféru.
LubiD
Junior

Odeslat příspěvekod viking81 15. 2. 2021 12:35

A tu sa potvrdzuje 100x opakovana pravda, ktora tu na fore zaznieva dost casto. Posluchova skusenost je neprenosna. Posluchaci sa mozu zhnodnut na tom ci onom charaktere tej ci onej bedne, ale jednemu sa to paci a druhemu nie :). Idealne je to vypocut si na vlastne usi a uplne najlepsie vo svojej "obyvacke", tak ako pises. Napr ja som mal NS-555 a tie pre zmenu mna unavovali. Bas nebol vobec dobry a chybala dynamika. Skoncil som nakoniec s Wharfedale a som velmi spokojny. Vyborny priestor, dobry bas aj ked do objemu je ho menej, ale hlavne ich mozem pocuvat hodiny a je to stale v pohode :)
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Další stránka