" v porovnani s wharfedale nebo kef pohoří. "
Je to podle tvého ucha.
Já byl 10 let zvyklý na Yamahu NS-777 velká bedna s " velkým zvukem - bass, prostor..." Nikoliv přesnost a puristické hifi.
Nedávno jsme si řekl, že bych uvítal změnu - chyba. Ve studiu jsem poslouchal Ket q750 a bylo to pro mě zastřené, jako kdyby jsi tu bednu nevybalil z krabice. Hrála pro mě, jako z druhé místnosti. Za tohle tu asi dostanu políček

Dál jsem poslouchal Quadral Argentum 590, to bylo pro mě lepší, čistější, ale stále chyběl prostor, Bass atd....
Poslední jsem dal šanci Dynavoice DF 6. Byl jsem ve studiu unesen, připomnělo mi to Yamahu, ale takové čistější velký prostor, ale jiný bass. Nicméně jsem je koupil.
Doma hrály téměř 2 měsíce v kuse a prostě jsem si na ně nezvykl. Nemyslím, že nebyly rozehrané a že by se ještě razantně změnil jejich přednes. Otravovaly a unavovaly mé uši. Co tím chci říct je, že ve studiu uslyšíš charakter bedny, ale doma v rámci prostoru a klidného i hlasitého poslechu - dlouhodobého je to jiné.
Rozuzlení - sehnal jsem Klipsch R 28f a nemůžu přestat poslouchat, prostě bomba maximální!!!! Vše píšu, jak to zní mě, žádné repro nechci hanit ani odsuzovat.
R28F super na hudbu basů požehnaně, ke kino poslechu, ale potřebuju třepat s gaučem, takže R 12sw dotváří atmosféru.