Repro do obyvaku (Marantz NR1200)

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mtko 27. 1. 2021 15:22

Ahoj, zdravím všetkých diskutérov, nadšencov a odborníkov.
Potrebujem pomôcť s výberom najvhodnejších repro.

receiver - Marantz NR1200
poslucháreň - obývačka 25m2, ale je to otvorený priestor + 12m2 kuchyňa a chodba (tehlová bytovka)
využitie - TV/hudba (25/75) netflix/spotify, HDD - flac + mp3, žáner - house, rock, unplugged
umiestnenie repro - 2m od seba, 4m od sedačky, max. 20cm od steny, bude sa chodiť okolo nich
rozpočet - 700€ (18k czk)
typ - preferujem stĺpy s predným prípadne spodným bassreflexom
- regále - s bassreflexom ich je málo, obávam sa, že nepostačia, + potrebujem stojany

stĺpy, zoradené podla prefernecii:
Dynavoice DF-5 (obávam sa slabých bassov)
Polk Signature S55e
Monitor Bronze 6,
Indiana Line Tesi 561
Monitor Bronze 5

regále zoradené poda preferencii:
Wharfedale EVO 4.2 + stojany (mierne nad rozpočet)
Indiana Line DJ 310 + stojany (bassy by už asi bol moc)
ELAC Debut Reference DBR62

Za všetky návrhy, rady a skúsenosti vopred ďakujem. :-)

Obrázek
mtko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod misinof 27. 1. 2021 16:25

Mam podobny priestor aj Marantz NR1200. Pouzivam hlavne hudba a TV.
Mam k nim Elac Debut F6 a som spokojny. Nove F6.2 by mali byt este lepsie ale cenovo su okolo 800 Eur. Maju sice bassreflexy vzadu ale mam ich cca 20cm od steny a pri standardnej hlasitosti nepocujem nejaky problem.
misinof
Junior

Odeslat příspěvekod petison 27. 1. 2021 16:36

Pokud chceš kvalitní basy tak ještě můžeš zařadit do výběru Q Acoustics 3050i. Já mám americkou verzi Polk Signature S55 a jsem velmi spokojený. Basy mají velmi kvalitní a celkově zvuk parádní za ty peníze. Přehrají dražší bedny a nejsou náročné na zesilovač.
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 27. 1. 2021 16:39

Cambridge Audio Aeromax 6
https://www.hifimarket.cz/CAMBRIDGE-AUD ... 6-d521.htm

Wharfedale Diamond 230
https://www.hifiobchod.cz/sloupove/whar ... ntId=33740

z těch regalových bych vzal Wharfedale Evo 4.2

Indiana Line DJ 310 mám, zahrají výborně elektroniku, techno, rock, něco z metalu, zvuk je syrový, tvrdý a mohutný
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Yiakubou 27. 1. 2021 17:07

Zadniho bassreflexu se neboj. 20cm od zdi je dost na to aby to fungovalo, samozrejme zalezi na repro. Ale to stejne nezjistis, dokud si to neposlechnes doma, nebo u nekoho, nevyzkousis umisteni a natoceni, nez si na ten zvuk zvyknes. Zrovna ty basy zni vsude jinak, jsou nejvic nachylne na akustiku a nejhur se resi. Pokud to mas hlavne na hudbu, zauvazuj take nad vymenou NR1200, coz je jen vykuchane AVR, za neco co je plnokrevny stereo zesilovac. To taky asi udela hodne (i s basy).

Zauvazuj taky nad bazarem, kdyz premyslis treba o MA Bronze 6, tak za stejnou cenu muzes mit treba tady lepsi radu Silver (byt starsi generace) - https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... -silver-8/
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mtko 28. 1. 2021 00:59

petison píše:Pokud chceš kvalitní basy tak ještě můžeš zařadit do výběru Q Acoustics 3050i. Já mám americkou verzi Polk Signature S55 a jsem velmi spokojený. Basy mají velmi kvalitní a celkově zvuk parádní za ty peníze. Přehrají dražší bedny a nejsou náročné na zesilovač.

Tie QA 3050i sú fajn, ale vraj sú náročné na umiestnenie.
Aký je rozdiel medzi USA a EU pri tých S55?
Na hifi-voice píše pán v recenzii, že sú tie S55e náročné na elektroniku.

Nick Cave píše:Cambridge Audio Aeromax 6
https://www.hifimarket.cz/CAMBRIDGE-AUD ... 6-d521.htm

Wharfedale Diamond 230
https://www.hifiobchod.cz/sloupove/whar ... ntId=33740

z těch regalových bych vzal Wharfedale Evo 4.2

Indiana Line DJ 310 mám, zahrají výborně elektroniku, techno, rock, něco z metalu, zvuk je syrový, tvrdý a mohutný

Oproti tým cambridge a wharf 230 mi stále vychádza lepšie Monitor Bronze 6. Prečo radšej odporúčaš Wharfedale Evo 4.2 než Indiana Line DJ 310?

Yiakubou píše:Zadniho bassreflexu se neboj. 20cm od zdi je dost na to aby to fungovalo, samozrejme zalezi na repro. Ale to stejne nezjistis, dokud si to neposlechnes doma, nebo u nekoho, nevyzkousis umisteni a natoceni, nez si na ten zvuk zvyknes. Zrovna ty basy zni vsude jinak, jsou nejvic nachylne na akustiku a nejhur se resi. Pokud to mas hlavne na hudbu, zauvazuj take nad vymenou NR1200, coz je jen vykuchane AVR, za neco co je plnokrevny stereo zesilovac. To taky asi udela hodne (i s basy).

Zauvazuj taky nad bazarem, kdyz premyslis treba o MA Bronze 6, tak za stejnou cenu muzes mit treba tady lepsi radu Silver (byt starsi generace) - https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... -silver-8/

Môžeš prosim poskytnúť dôkazy o tom, že Marantz NR1200 je len vykuchané AVR? Ďakujem.
Pokial nepoznám predávajúceho, tak nechcem nič z druhej ruky - väčšinou mám zlé skúsenosti s bazárnikmi.

Je tu niekto kto má skúsenosť s Dynavoice DF-5?
mtko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Denkez 28. 1. 2021 08:47

Môžeš prosim poskytnúť dôkazy o tom, že Marantz NR1200 je len vykuchané AVR?
Obrázky napoví:
Přílohy
Marantz_NR1510.jpg
Marant NR1510
Marantz_NR1200.jpg
Marantz NR1200
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mtko 28. 1. 2021 09:19

Aký stereo receiver mi odporúčaš namiesto toho NR1200? Potrebujem aby mal wifi, bt, HDMI a bol v rovnakej cenovej hladine.
mtko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Denkez 28. 1. 2021 10:22

Pokud hledáš stereoreceiver s konektivitou WiFi, BT, HDMI, který by byl ale řešený primárně jako plnohodnotný zesilovač, to bys musel sáhnout do peněženky hlouběji, např.:
https://www.l-e.cz/advance-acoustic-playstream-a7
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod misinof 28. 1. 2021 11:50

Vedel by tu nejaky elektrotechnik to vyjadrenie “vykuchane AVR” vysvetlit podrobnejsie? To len uberu suciastky a ine nezmenia? Preco je 1510 potom este lacnejsi ako 1200?
Nie som v tomto ziaden odbornik a celkom by ma to zaujimalo.
Predtym som mal Yamahu R-N500, zvuk mal trochu inu charakteristiku ale ze by mal NR1200 horsi zvuk to som nepostrehol.
misinof
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 28. 1. 2021 13:18

Laicky řečeno "vykuchané" znamená, zjednodušeně řečeno, že na rozdíl od např. 5kanálového AVR nejsou osazeny 3 kanály výkonového zesilovače a ostatní obvody jsou buďto sw. deaktivovány nebo upraveny jen pro funkci 2kanálového sterea.
Proč je NR1510 levnější, jak NR1200? Nejspíš proto, protože cenu výrobce nestanoví jednoduše jen podle počtu součástek a složitosti obvodů, ale odráží se v ní další jeho cenová politika.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod misinof 28. 1. 2021 13:55

Preco ma potom NR1200 vyssi vykon ako NR1510 pri stereo zapojeni?
misinof
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 28. 1. 2021 14:22

Nejspíš proto, aby se stejně dimenzovaný chladič dokázal uchladit i v 5kanálovém režimu.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod misinof 28. 1. 2021 14:34

Tak je tam rovnaka suciastka stereo kanalu zosilovaca pri oboch alebo je ina?
Lebo ak je chladic, suciastky a ostatne rovnake a pustim na oboch iba dva kanaly pre stereo tak sa to hreje rovnako, alebo sa mylim?
misinof
Junior

Odeslat příspěvekod mtko 28. 1. 2021 14:57

Takže do cenovej kategórie sa prepadli aj Wharfedale Diamond 11.4, ktoré sa mi asi najviac pozdávajú.
Problém nastal s receiverom, obvolal som eshopy, Marantz (aj Denon DRA-800H) sú vypredané. Aj keď deklarujú dodanie do 3dní, tak mi po tel. povedali, že možno do leta budú, ale nezaručí mi to nikto.
Vie mi niekto poradiť plnohodnotnú náhradu?
mtko
Kolemjdoucí

Další stránka