@Emil Pastelka:
Už mám týždňový posluch za sebou. Doniesol som ich naraz, nechal chvíľu hrať a pustil. Prvé 2 dni ma veľmi chytili PreSonus, Edifier ani poriadne nedostali šancu. No potom som začal prepínať výstup. Presonus sú veľmi detailne, priestorné a basy až toľko nechýbajú ako som sa obával. No jedna vec je u Edifier o poznanie lepšia - Edifier majú "telo", hutnosť. Mierne slabšie detaily na vyšších stredoch sa dajú u Edifier napraviť s EQ, ale s Presonus to "telo" už doplniť neviem. Basy majú Edifier určite zábavnejšie, Presonus ich má rýchle, ale trochu ploché. No mám pocit, že Edifier tak trochu podvádzajú a dostatkom stredobasov prekrývajú chýbajúci subbas. Fakt je, že na Presonus neviem ani s EQ spraviť divy na basoch, ale štýly mimo metal a rap hrajú tak, že za tú smiešnu cenu nechápem. Napr. Kenny Rogers hrá na nich možno lepšie ako na mojich Dali Zensor 3. Čo sa týka výšok a detailov, Edifier sú určite fajn, len pri A/B porovnaní sú proste o chlp slabšie. Je to tak, ako si/ste uviedol - Presonus majú zvuk vhodný pre monitoring, Edifier je dlhodobejšia zábava.
Zajtra jedny idem vrátiť, ráno sa ešte pošpekulujem. Ak to vyznelo, že sa mi Presonus nepáčia, nie je to tak - detailnosť za tú cenu k PC neskutočná, obávam sa len, či ma to počúvanie bude baviť. Ak by som si nechal Edifier, menšiu verziu E3.5 od Presonusu asi vezmem do práce, natoľko ma ten zvuk zaujal a tam človek až toľko basov nepotrebuje.
Nejdem z toho robiť raketovú vedu, veď ide len o občasné počúvanie pri PC.
Snáď aspoň niekomu moje dojmy pomôžu...
P.S. V inom vlákne mi niekto písal, že Presonus trochu hučia bez prehrávania. Ja mám práve problem so bzučaním zosiľnovača u Edifier, ráno budem mať RCA izolátor, snáď to pomôže.