Nová sestava

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod casperdeluxe 8. 6. 2021 13:31

Ahoj ahoj.
V oboru zvuku jsem vcelku nováček, tudíž bych uvítal pomoc s výběrem sestavy zvuku.
Využití: film/seriál 70% , Hudba 30%

Aktuálně mám soundbar LG SN6Y a k tomu satelity LG SKP8. TV je LG OLED 55BX
Ze soundbaru jsem celkem zklamaný. Je to takové zahuhlané, basy v podstatě žádné. Respektive sub mám vedle sedačky, a když jsem na sedačce, tak se to jakštakš dá. Ale stačí postoupit metr dopředu a je to naprosto bez basů. Zkoušel jsem sub přemísťovat, ale tato pozice je asi nejlepší.
Zvažuji tedy prodej aktuální sestavy a koupi nové.
U filmu mám rád prostorový zvuk. Další věcí je, že večer koukáme na seriály když jdou děti spát a nemůže to být moc nahlas. Tím pádem aby bylo rozumět dialogům.
Rozpočet bych viděl tak 30-40000. Ale kdyby to stálo za to, dokázal bych se posunout i o něco výš.
Přikládám nákres místnosti
Děkuji za rady
Přílohy
byt.png
casperdeluxe
Junior

Odeslat příspěvekod roman2277 8. 6. 2021 14:21

Na sestavu 5.1 je 40tis zalostne malo.Zvedni to na 100tis.Tam uz se da vybrat solidni kvalita.
MSI GT73,Lenovo Legion 7PRO,Yamaha RX A8A,Naim Atom a Mu-so,Dali Epicon 6,LG OLED
roman2277
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod casperdeluxe 8. 6. 2021 16:19

Posílám fotku místnosti ještě
Přílohy
byt.jpg
casperdeluxe
Junior

Odeslat příspěvekod CZ550 8. 6. 2021 17:56

Zdravím,
jak píše kolega, zvolený limit je dost malý. I já jsem si myslel že mi bude stačit limit do 40 000 na sestavu AVR a repro 3.0( efektové nemám kam dát) -a časem možná sub.- nakonec to vyšlo na více jak dvojnásobek( i když kabeláž nemusela být AQ Cinamon a AQ type8 ) Jako další trošku problém bych viděl umístění repro. Nicméně sestava Kef Q 350+Kef Q 650c+Denon X 2700 hraje slušně a je to jen o kousek víc než těch cca 40 000,-, sub se dá přikoupit kdykoliv.
A myslím, že slušný prodejce Vám ho na vyzkoušení půjčí- tak to bylo alespoň v mém případě.
Přílohy
AV sestava.jpg
CZ550
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Yiakubou 8. 6. 2021 18:22

Lajk za kotouce a kocicky :-)
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod casperdeluxe 8. 6. 2021 18:46

Jak říkám. Jsem v tomto laik a zase 100k za to dávat nebudu. AVR Denon mi doporučil i kámoš. Koukal jsem na sestavu DENON AVR-S960H Black + Polk Audio S55e + S35Ce + S15e + HTS 12. Ale vůbec nevím jestli je toto dobrá volba. Za další nevím, jak bych si poradil s těma sloupama.
casperdeluxe
Junior

Odeslat příspěvekod leroj 8. 6. 2021 19:35

pokud to nějak přestavíš a získáš na repro místo, tak to je dost dobrá volba.
tak jak to je na obrázku, tak to moc řešení nemá (spíš žádné rozumné)

ten sub bych koupil, až když zjistíš, že ho potřebuješ
leroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Renoi 8. 6. 2021 22:37

Ahoj, takové žvásty, že do toho musíš dát aspoň 100 klacků ani nečti. S tou Polk sestavou budeš určitě spokojený.
Renoi
Junior

Odeslat příspěvekod viking81 9. 6. 2021 05:21

Jo...repro Polk rady S bude bohate stacit. To vie pekne zahrat aj hudbu. SW dokup az ked ti budu basy chybat. AVR je myslim ze OK. Mozno sa pozri od Denonu aj po rade X. Pripadne omrkni aj Yamahy...
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod casperdeluxe 9. 6. 2021 07:32

Děkuji za rady. Každopádně ty sloupy jsou problém. Dají se nahradit něčím jiným, co by se dalo třeba ke stropu? Jakože pořád přemýšlím, jak to tam přeskládat. Ale to bych musel dát prostě jeden kus nábytku pryč.
casperdeluxe
Junior

Odeslat příspěvekod 970ka 9. 6. 2021 08:00

Zrušil bych orloj na zdi a nechal jen nábytek pod TV a máš prostoru dost,beztak jsou tam většinou jen nepotřené věci. :-)
Carrera S, Tesla 3 Performance, Audi Q3 Tsi, MB SL320, Honda Monkey
970ka
Junior

Odeslat příspěvekod viking81 9. 6. 2021 08:33

casperdeluxe píše:Děkuji za rady. Každopádně ty sloupy jsou problém. Dají se nahradit něčím jiným, co by se dalo třeba ke stropu? Jakože pořád přemýšlím, jak to tam přeskládat. Ale to bych musel dát prostě jeden kus nábytku pryč.

Regalovkami, ale k nim bude asi treba SW ;-)
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod leroj 9. 6. 2021 09:17

zhruba na šest hodin umístit regálovku a druhou dát místo té vitríny vlevo - na držák, stojan, nebo tu skříň trochu zkrátit (pilou, sekerou) :)
no a potom koupit sub, s kterým nastanou další problémy (umístění, možná sousedi)

nebo vzít nějaký soundbar se zadními repro - toto není doporučení, jen to zmiňuji jako možné řešení (ale nejhorší)

edit: změna času :)
leroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod casperdeluxe 9. 6. 2021 09:56

Soundbar mám teď právě. A nejsem z toho nějak nadšenej. Ono s tím překládáním nábytku to totiž nebude tak jednoduché. Kdybych někam hodil tu vitrínu, tak bych TV posunul doleva kousek. Což by asi nebyl úplný problém. Ale měl bych TV naprosto mimo osu vůči sedačce. A za další je vedle vitríny už kuchyňská linka a nebylo by to zrovna ideální. Hrozilo by nějaké "polití" atd. Co tu někdo psal ohledně odstranění nábytku, že jsou tam zbytečnosti, tak to asi nehrozí. Máme 2 děti a naopak bychom potřebovali více úložného prostoru.
Ještě mě napadlo. Ta TV jde posunout více doprava. V podstatě až na tu komodu. A komoda by šla posunout asi o 5-10cm doprava. Tím by vznikl prostor mezi vitrínou a TV. Netroufnu si teď ale odhadnout kolik. Musím to změřit.
casperdeluxe
Junior

Odeslat příspěvekod leroj 9. 6. 2021 10:14

nj ono se nám to radí, když nemusíme brát ohledy na situaci :)

TV teda doprava (doprostřed prostoru, který bude k dispozici) a vedle ní bedny (co nejdál) - ty by neměly ovšem být až u stěny, ale tady to asi jinak nepůjde - když je dáš hned vedle TV, tak na efekty budou moc blízko sebe...
takže koupit třeba ty Polk S20e 4x - dopředu i dozadu, k tomu centr S35 (nebo S30) a pak asi ten sub.
zázraky bych od toho ale nečekal - na hudbu to moc nebude, ale je možné, že budeš spokojen.

nebo dopředu nějaké jiné (co největší) regály, ale chtělo by to bassreflex dolu (nebo dopředu), protože budou u zdi a asi i v rohu :(
leroj
Mírně pokročilý

Další stránka