Dolby Atmos a TCL

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Mártty 17. 2. 2022 12:59

Mám TV TCL 55C725 a k tomu soundbar TCL TS8132. Propojeno přiloženým HDMI kabelem, který byl u soundbaru. Obojí podporuje Dolby Atmos. Když pustím film na Netflixu (mám to nejvyšší předplatné), tak se v levém horním rohu objeví piktogram Dolby Atmos, soundbar napíše na displeji Dolby Atmos, ale já prostě žádný 3D zvuk neslyším. Hraje to pěkně, ale není to prostorové. Nezachytím žádný zvuk odjinud než z předu. Čelně. Normálka. Potřeboval bych vědět, jestli mám jen zkreslené představy o Dolby Atmos nebo je něco špatně. Děkuji za odpověď.
Mártty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Luda9sl 17. 2. 2022 13:38

Asi proto že soundbar má repráky jen vepředu ? V pidi Velikosti a nahucané v tenké liště? :-D

Podle specifikací je to 3.1.2 pokud ho máś správně umístěný a na stropě nemáš zateplení nebo koberec. Teoreticky bys měl vnímat zvuk jakoby od stropu,ale taky záleží jak je film namixovaný. Na netflixu není zvuk zrovna echt.

A v neposlední řadě já bych si nikdy soundbar na prostorový zvuk nekoupil. Je to oblbovák na lidi. Nikdy ti žádný soundbar nenahradí fyzické reproduktory. Jako vylepšení zvuku TV asi jo jinak je to na nic.
Denon AVR-X1700H
Magnat Signature 507 - Magnat supreme 5.1.2
Chord Mojo - Sennheiser HD 560S
HTPC - madVR - LG Oled B7
Luda9sl
Junior

Odeslat příspěvekod Mártty 17. 2. 2022 16:17

Dobrý. Takže nejsem hluchý. Jen výrobce kecá. Není to lživá reklama už? Pokud to má ve specifikaci Dolby Atmos, tak by to jako Dolby Atmos mělo znít ne? A je mi jedno jakou to má konstrukci.
Mártty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Luda9sl 17. 2. 2022 17:43

Ono vlastně Dolby Atmos je část zvukového kodeku Dolby. Takže pokud ho to zařízení umí přehrát tak vlastně nekecaj. Kecaj v těch krásných produkčních obràzcích a videich jak mocně tě ten zvuk obklopí a že vlastně nepotřebuješ mraky reproduktorů kolem sebe. Podle nich ti vlastně stačí tenkà lišta s 12 malými širokopásmovými repráčky a plně ti nahradí systém 7.1.4 . Problém je že i tady mají vlastně pravdu protože si všimni že ti nenapíšou prostorový zvuk,ale virtualní 3D. Nebo co já vim ještě zvuk.

Jà to beru jako podvod na zàkazníka.

Ale najdou se i lidi kteří to mají doma a nemůžou si takovou věc vynachválit jak jim to krásně hraje. Jsou to takoví šampóni a zdechláci co chtějí spíš eleganci a vzhled u televize než pořádný prostorový zvuk tak jak má být. Ale zas je chápu. Dnes není IN mít doma natažené v lištách kable k 15 reproduktorum. Pokud možno všechno bezdrátově a narvat to do malé lišty pod televizi :-D :-D

Nic proti každý má jiný vkus a priority :-D
Denon AVR-X1700H
Magnat Signature 507 - Magnat supreme 5.1.2
Chord Mojo - Sennheiser HD 560S
HTPC - madVR - LG Oled B7
Luda9sl
Junior