Reproduktory k PC do 250eur

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Johnnny64 10. 7. 2022 19:23

Ahojte,

budem zhanat nejake reproduktory k PC (este to tak mesiac potrva) a zaujimalo by ma ake mam moznosti. Momentalne sa mi pod stolom vala nieco taketo
https://www.nay.sk/fenda-f-d-f560x
a aj ked to asi vacsina bude povazovat za ruhanie, som ochotny ich mat zapnute a dokonca aj pocuvat :)

Samozrejme, od novych cakam trosku viac, hlavne mozno v oblasti priestoru. Zaroven ale netuzim po obrovskych krabiciach na stole (do buducna planujem zvuk viac riesit v obyvacke) a tiez by som bol rad ak by ti reproduktory nejak vyzerali. Osobne som fanusik cisteho designu, pacia sa mi napriklad Q Acoustics 3010i, ale kedze su pasivne, tak zial.

Celkom pouzitelne vyzeraju napriklad: Polk Audio Signature S10e.

Co sa potom tyka zvukoveho prejavu, v minulosti som trochu fical na sluchadlach, mal som K701, HD600 (len pozicane), DT800, nejake cinany, ale skoncil som u DT990 ktore mi po zvukovej stranke sedia najviac, takze repro na tento sposob asi nebude preslap.

Co sa rozpoctu tyka, ak to ma zmysel, resp to inak nepojde, da sa s tym este pohnut :)
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Baf13 10. 7. 2022 22:53

Mám doma Edifier R1280DBS a za tu cenu hrají velmi dobře, ale pokud máš vyšší rozpočet, tak bych zauvažoval i nad Edifier R1700BTS
Baf13
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 11. 7. 2022 08:13

Viem, ze sa to asi nestretne s pochopenim, ale pri oboch mam trochu problem s tym designom. Edifier je na moj vkus moc old-school a Magnat su presne tie velke krabice.

Viem, ze repro sa asi podla designu nevybera, ale ...

Toto by mi asi prislo schodnejsie: https://www.edifier.com/product-s880db.html

Je blbost pripadne pozerat na studiove monitore ? Tam by som si asi nejake vybral, ale zaroven mam obavy z toho, ze pointa studiovych monitorov je skor analyticky zvuk a to vylozene nehladam ...
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 12. 7. 2022 07:37

Pripadne je hlupost kupit nieco taketo: https://www.presonus.com/products/Eris- ... tech-specs a neskor pokial to nebude stacit aj ten ich woofer ?
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 12. 7. 2022 09:20

V této cenové hladině půjde vždy o značný kompromis, výrobci tu šetří zejména na zesilovačích, což se projevuje horším odstupem signálu od šumu, v některých případech indukovaným rušením apod. Nečekal bych tudíž technicky neprůstřelný zázrak a zvolil něco relativně osvědčeného a všeobecně kladně hodnoceného, např. JBL 305P, Kali IN-5 nebo třeba něco od Behringer.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 12. 7. 2022 09:29

Ono nejaky kompromis znesiem, chcem proste len trochu lepsie nez bezne audio. Resp nieco co sa uz za audio povazovat da.

Ta cenovka by nebola problem, problem je len ako som pisal vyssie, ze chcem aj nieco trochu priestorovo nenarocnejsie a mozno aj preto by mi vyhovovali skor mensie monitory/reproduktory a dodatocne ich doplnit o subwoofer. Nie som vylozene basshead, ale cca 4" repraky sa mi zdaju na hrane (bassovo, aj objemom), 5" uz su zvycajne pomerne objemne krabice, comu som sa chcel vyhnut.

Alebo tadeto cesta nevedie ?
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 12. 7. 2022 09:41

Zkus ty 5palcové, nijak moc objemné nejsou a když ti nebudou zvukově nebo prostorově vyhovovat, vrátíš je během 14denní lhůty.
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 12. 7. 2022 09:54

Je to jedna z moznosti co samozrejme mozem urobit.

Mozno schodne by bolo, ak by som ich vedel umiestnit nad monitory, idealne nalezato (konkretne teraz sa bavime o Kali IN-5) s tym, ze by boli natocene na mna. Ublizil by som tomu ?
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 12. 7. 2022 10:02

Položit je naležato určitě není problém, u studiových monitorů se s takovým umístěním běžně počítá, viz https://geargods.net/news/kali-audio-up ... -monitors/
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod carrypto 12. 7. 2022 11:10

Zdar,
za 270 euro jsou k sehnání iLoud Micro Monitor.
Taky nad nima uvažuju,ale zatím je nemám.
Jsou malý,k PC by se hodily.
carrypto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Johnnny64 14. 7. 2022 07:44

TigiGold píše:Položit je naležato určitě není problém, u studiových monitorů se s takovým umístěním běžně počítá, viz https://geargods.net/news/kali-audio-up ... -monitors/

Cize v podstate staci, aby boli natocene na mna ? Pokojne mozu byt aj nad hlavou ?

iLoud Micro Monitor som registroval. Tiez sa mi celkom pozdavali, ale nejak sa mi nepodarilo dohladat ako su na tom zvukovo, tak som ich vypustil.
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 14. 7. 2022 11:09

Ano, důležité je pohlídat si, aby se horizontálně a vertikálně příliš neodchylovaly od ideální osy poslechu (kolmice), kde by měla být nejlepší frekvenční charakteristika. Umístěné mohou být teoreticky i nad hlavou.
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod muchacho 14. 7. 2022 21:41

iLoud micro monitory mám v práci u počítače a na to, že se jedná o bedýnky s 3"+0,75" reproduktory jsem s jejich zvukem maximálně spokojený. Kdo si před ně sedl, tak nechápal. Krásně vyrovnaná charakteristika, kdy díky vnitřně tvarovanému nátrubku bassreflexu jsou schopné zahrát basy od 55Hz v tolerančním pásmu +-3dB. Tyto monitory jsem volil, abych většíma bednama nedráždil nadřízené. Nejdřív jsem je měl jen na stole s vyklopenýma předníma "nožkama", aby byly nasměrované lehce nahoru. Hodně u nich pomohlo, když jsem je našrouboval na stolní, výškově stavitelné mikrofonní stojany K&M, takže je mám přesně v úrovni uší. Osobně doporučuji! ;-)
Přílohy
20210415_104115.jpg
Audirvana->RME ADI-2 DAC->Neumann 2*KH150+1*KH750/NDH30 BE
Audirvana->TOPPING E30->iLoud Micro Monitor Pro
UAPP->TOPPING D10s->EUFONIKA H5M->Senn HD660S2
UAPP->FiiO K11 R2R->xDuoo TA-26->Senn HD650
xDuoo TA-10R->Senn HD600
muchacho
Junior

Odeslat příspěvekod Johnnny64 15. 7. 2022 19:40

Maju ich na Alze, tak mozno skusim oboje. iLoud asi budu trochu horsie, ale s ohladom na podmienky aj malu izbu to mozno nemusi byt zla volba, aj ked clovek asi plati aj za tu velkost.
Johnnny64
Mírně pokročilý