Repro k PC - blízký poslech

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod usernumber85 28. 7. 2022 07:29

Dobrý den,

prosím o doporučení reprobeden k pc na blízký poslech.
- repro mám položené na stole do jednoho metru od hlavy
- jde mi o čistotu a kvalitu zvuku
- nechci výrazné basy
- připojení pomocí optického kabelu
- vešli bychom se do 10 000kč?

Měl jsem Klipsch R-41PM ale vrátil jsem je protože mi vadily právě basy.

Děkuji všem za pomoc a tipy.
usernumber85
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iggi 28. 7. 2022 07:36

TANNOY REVEAL 802
iggi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 28. 7. 2022 12:49

mackie mr624 a k tomu dac s preampom
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod usernumber85 28. 7. 2022 19:42

Zdravím a děkuji všem za odpovědi. V této oblasti opravdu tápu. Rozumím tomu správně tak že: pokud budu mít DAC převodník tak ten zapojím do pc (pomocí USB?) a do toho převodníku zapojím studiový monitor (reproduktor)? A jak následně propojím dva monitory (reproduktory)? Budou potřeba dva DAC převodníky pro každý monitor (reproduktor) zvlášť? Jak pc pozná, že jeden chci pravý a druhý levý? Omlouvám se za možná vtipné dotazy ale opravdu vůbec nevím. Jen pro info: s hudbou nepracuji. Chci prostě jen "nepřibarvený" domácí kvalitní zvuk v menší místosti pro filmy/ hry/ youtube/ stream hudby. Děkuji!
usernumber85
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 28. 7. 2022 19:47

jeden rca kabel do jedneho repro, druhy do druheho
usb/coax/optika, z toho usb jednoznacne naj
zopakujem, ze dac musi vediet regulovat hlasitost(preamp)
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ondraen 29. 7. 2022 09:03

Ahoj,
Pokud bych se měl striktně držet požadavku bedny do 10 tisíc s optickým vstupem, tak namátkou:
AQ M26
Edifier s2000
Audio Pro A26
Scansonic S5

Ani jedny jsem neslyšel, takže doporučuji načíst recenze, případně zkusit a vrátit stejně jako ty Klipsch.

Jinak výše zmiňované Audioengine A2+ mají jen USB vstup, takže na to pozor.

Andrejsvk zmínil častější řešení, tedy oddělený DAC převodník a bedny. Tady se otevírá celý vesmír možností.

Přidávám pár převodníků které mají předzesilovač (= ovládáni hlasitosti) i optiku... Záleží také, jestli chceš dálkové ovládání, bluetooth, jestli opravdu trváš na té optice, atd..
Topping E50
Audioengine D1
Aune x1s gt

Pár dalších tipů na bedny. Pozor, studiové bedny se prodávají většinou po jednom kusu:
EDIFIER MR4 - osobně neznám. Ale jsou levné a mají dobré recenze.
ESI aktiv 05 - znám starší verzi, která má zvuk pěkný, neutrální.
Cokoliv od Focal - cenově jsou ale nad limit

Ještě odpovědi na tvoje otázky:
"Rozumím tomu správně tak že: pokud budu mít DAC převodník tak ten zapojím do pc (pomocí USB?)" - Ano. Pokud použiješ USB, tak PC ho samo rozpozná jako externí zvukovku.
" do toho převodníku zapojím studiový monitor (reproduktor)" - Ano. Podle vstupů vzadu na bedně a vzadu na převodníku se nejčastěji používá cinch nebo xlr kabel. Někdy také Jack 6,3mm. Na převodníku máš výstup pro pravý a levý kanál.
"A jak následně propojím dva monitory (reproduktory)" - u studiových beden propojuješ jenom jeden převodník se dvěma bednama. Do každé bedny jeden kabel od převodníku. Každou bednu ještě zapojíš do elektrické zásuvky. Výjimkou je třeba ten Edifier MR4, kde je zesilovač jenom v jedné bedně. Tam zapojíš oba kabely z převodníku do hlavní bedny (+ elektřinu) a do té druhé vede už jen reprokabel.
"Budou potřeba dva DAC převodníky pro každý monitor (reproduktor) zvlášť?" - Ne. Převodníky jsou stereo.
"Jak pc pozná, že jeden chci pravý a druhý levý? " - To musíš poznat ty. Například na youtube si můžeš pustit nějaký "stereo test" abys ověřil, že to máš správně.
NAD C510 -> monitory Pioneer DJ RM-07; Chord Hugo 2 -> Sennheiser HD600 + Audeze LCD-X; AK HB1 -> Etymotic ER4P, AT IM-02
ondraen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _daRK 29. 7. 2022 12:47

Tiež by som sa nedržal podmienke na optiku, zbytočne sa ti zužujú možnosti. Napr. možnosť kúpiť jeden spoločný DAC/Amp, ktorý viež použiť jednak na tie repro a tiež prípadne na sluchátka.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod muchacho 29. 7. 2022 13:22

Moje pracovní sestava u počítače. DAC/předzesilovač TOPPING DX3 Pro (vstupy: USB, optika, coax, BT, výstupy: CINCH + sluchátkový, D.O.), aktivní monitory iLoud micromonitor. MAX spokojenost, doporučuji...! ;-)
Přílohy
20210415_104115.jpg
Audirvana->RME ADI-2 DAC->Neumann 2*KH150+1*KH750/NDH30 BE
Audirvana->TOPPING E30->iLoud Micro Monitor Pro
UAPP->TOPPING D10s->EUFONIKA H5M->Senn HD660S2
UAPP->FiiO K11 R2R->xDuoo TA-26->Senn HD650
xDuoo TA-10R->Senn HD600
muchacho
Junior