regalove repro - rock / metal / klasika

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod blackwhit 23. 2. 2023 09:41

koukal jsem, dost velky na me. jdu si jeste poslechnout v pondeli q acoustic 3030i a magnat signature 503, tak jsem zvedavej..
Marantz PM7000N -> Bowers & Wilkins 606 Anniversary Edition

iPhone -> Apple Airpods Pro 2022
blackwhit
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod brodus 23. 2. 2023 21:16

blackwhit píše:koukal jsem, dost velky na me. jdu si jeste poslechnout v pondeli q acoustic 3030i a magnat signature 503, tak jsem zvedavej..

Když magnaty sig.,na metal,tak rozhodně 903.Poslouchal jsem je v Pze na Yamaze 803(a u Maiden,Hammerfall,Metaliky mi srdíčko plesalo;-)..Ale taky záleží na zesiku.Nicméně kdyby mi neudělali dobrou cenu na GoldenEar a po 50tce mám také širší žánrový záběr;,bral bych rozhodně je!!!)

-- 23. 2. 2023 20:33 --

Jaj,teď jsem koukal ,asi máš rozpočet trochu níže.:-(.Ale na ty 503 zapomeň,nemají vubec na rock a metal šťávu.To už raději ty Cabasse,někde jsem je na chvili taky poslouchal a oproti tomu nižšimu modelu od Magnat cajk;-).Ale jestli mužeš přitlačit,ty 903 na rock super
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod blackwhit 24. 2. 2023 13:31

zkusím alespon 703.. :-)

blackwhit
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod brodus 26. 2. 2023 11:19

Jsen znovu juknul(patral v paměti) a nevim nevim???Cabasse 170 jsem poslouchal v Rodelu,kde jsem bral kabely a stojany. A ten nižší model od Magnatu neber!!!Ja vzal třeba jen zakladni model reprokabelu okolo 3k s bananky,(zlepšilo to prostor,čistotu,ale zase dost pohltilo basy.:-((.Hlavně hodně udělá i zesilovač.Ale když jsem u kamoše na baraku (ma +,- podobny prostor s kuchyni co ty a sedačku před aparaturou blíže,a taky Yamahu 803)zkoušel moje GoldenEar ..uplně jiná disciplina.V jeho prostoru hrály moje bedny příšerně,zblizka jakžtakž,ale o 2m metry dále se nedaly poslouchat..:-((.Takže jak ti radil někdo vepředu,do tehle metráže spíše sloupy nebo regály za vice peněz.Hlavně se připrav na to,že doma to hraje uplně jinak než ve studiu.(to ti jen zkresleně napoví charakter beden ( ty si aspoň poslechni na zesiku,co si vybereš!Výběr beden je radost,složitá disciplina i pakarna zaroveň..;-).Ja stejně dopadl(bohužel pro sousedy) ,že na metal a rock,chodim do obyvaku na letitý Kenwood ka 5090r,se sloupy od Tannoy.Hodně štěstí při výběru;-).
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod blackwhit 27. 2. 2023 01:14

diky za zhodnoceni. jak to tady ctu, koukam, ze skoncim (nebo teda spis zustanu) u sluchatek! :-)

chapu, ze to hraje doma jinak nez ve studiu a presne to tak beru - naposlouchat alespon charakter. Sloupy u me neprichazi v uvahu, jsem rad, ze jsem ukecal manzelku alespon na regaly. jedny sloupy jsem uz prodaval, ale musim sportovne uznat, ze se do prostoru fakt nehodily...

blackwhit
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eviljack 27. 2. 2023 08:50

Nějak jsem se v tom ztratil, Ty už máš doma zesilovač, přes který hrály ty prodané sloupy, nebo bys ho kupoval taky?
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod blackwhit 27. 2. 2023 09:48

Nene, to jsem prodal najednou s bednama ca 3r zpatky. Koupil jsem tenkrat jeden z drazsich soundbaru a na filmy jsem spokojenej, ale na hudbu to fakt neni.

Co se zesilovace/zdroje tyce, vybiram mezi marantz melody x (jak jsem psal, posloucham a kupuje stale i cd) nebo marantz pm6007, kam bych jako streamer pripojil apple tv (mam verzi s digital out) a casem koupil cd). Drazsi alternativa je Denon pme900, pripadne bluesound powernode.

blackwhit
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 27. 2. 2023 10:09

@blackwhit
vytipuj si někde ve studiu 2-3 regálovky, objednej z eshopu, porovnej a ty zbylé vrať, nezapomeň, že je musíš řádně rozehrát, s tím je také potřeba počítat
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod eviljack 27. 2. 2023 18:19

Nj, jenže on objedná regálovky, ale nemá do nich z čeho pouštět signál, to je ta zrada, to by musel objednat zároveň i zesík a pak to případně vrátit najednou.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod blackwhit 28. 2. 2023 10:53

ale u zesiku mam zuzeny kandidaty, ktery jeste budu zkoušet, takze tam takovej problem jako s bednama neni. porad si myslim navic, ze pri tehle cenovce jak zesiku, tak beden, bude vysledny zvuk vic ovlivneny bednama nez zesikem...

blackwhit
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eviljack 28. 2. 2023 13:31

Copak to jo, ale kdybys chtel zkouset najednou zesik + tri pary beden, tak Ti lita ve vzduchu kolik, 35 - 40k minimalne?
Projektor Benq W1090
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod blackwhit 1. 3. 2023 13:30

tak 703 se mi vcelku libily, ale jsou uz na me velky proste. FInale asi zustane Canton GLE30 a BW 607 s2 anniversary, ktery jsou mirni favoriti... :-)

blackwhit
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bovo77 1. 3. 2023 21:16

Ahoj.Ešte keď niekde budeš mať možnosť tak si vypočuj Cambridge audio sx60.Má ich aj brat aj kamoš a na metal,rock,pop fakt dobrý.Počul som ich aj s tromi zosilňovačmi a so všetkými hraly dobre, takže nie sú vybíraví.
V 4x5 a 5x5 m2. izbách.Basy masívné,úderné a výšky tiež dobré.
bovo77
Junior

Odeslat příspěvekod longie 2. 3. 2023 10:08

Chvilku tohle vlakno sleduji.
Sam jsem dal nabidku tazateli na repro Wharfedale Diamond 225.
Nevim, zda je zahrnul do sveho poslechu ci to presel.
Ale za zminku urcite tento model stoji a na vybrany zanr urcite.
Ale proc to cele pisu.
Mam pocit, ze se moc neresi akustika.
Popravde jsem se nedocetl, jak ma osetreny poslechovy prostor.
Nejaky koberec, zavesy....popr. absorber apod.
Ale jsou lidi, co to neresi a nevadi jim poslouchat zkresleny/rozmazany zvuk.
Jen ze pak nikdy neuslysi pravy zvuk svych "reprolasek".
To jen, ze je na to potreba myslet....kor v dnesni dobe, kdy je trendy bydleni ala kde nic-tu nic.
A ruku na srdce....nase drahe polovicky se o to umi hezky postarat.
Nastesti se me tento nesvar netyka.
longie
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka