Tak spousta veci se tu probrala a ve vedlejším foru moc velka diskuze kolem zesilovaču nebyla, zkusim to tedy jeste jednou oživit tady

Mám tedy BW 606 s2 AE. Posloucham rock, metal, obcas klasiku a manzelka si predpokladam pusti obcas nejaky pop (Whitney Houston napr.)
Jako primární zdroj hudby bude sloužit stream apple music, sekundární zdroj budou CD - stále je kupuju protože se mi libi neco vlastnit, kupuju je na koncertech jako pamatku atd. Moje možnosti, které vidím já:
1) Marantz Melody X - vyhoda all in one, pokryje rovnou vsechny potreby. Nevyhoda: nevnimam to jako plnohodnote (alespon startovací) HIFI, má airplay 2, který z nějakýho mě nepochopitelnýho důvodu dává menší kvalitu o něco než airplay klasickej.
2) Marantz PM6007 - k němu bych připojil starou apple tv, která má airplay 1 a posila data přes optiku, čili vyšší výsledná kvalita než airplay2 a časem bych koupil CD, prozatím můžu připojit přes koax dvd přehrávač a používat to jako transport; výhoda: nejnižší cena, připomíná to už hifi

; nevýhoda - malinko náročnější obsluha třeba pro manželku (nejen že hudbu pustí, musí ještě zvolit správný vstup na stereu atd.); další nevýhoda je, že vlastně oproti melody x nižší výkon
3) Marantz PM7000N - za mě vlastně ideální volba, ale je to cena, kam jsem se fakt teda nechtěl dostat a vlastně nevím, jeslti si to sám před sebou (před manželkou nemluvě) umím ospravedlnit
4) Bluesound Powernode - dle všech recenzí super zařízení, po designové stránce se mi to líbí, leč nepřipomíná to úplně hifi (otočné ovladací prvky, přepínače atd.), nejde k němu připojit gramofon, kdybych se vyhledove zblaznil a je nutné dokoupit dalkove ovladani
5) Denon PMA 900 hne - na tomhle zesiku jsem bedny testoval a libil se mi zvuk, funkčně se taky dobře vybaven, dost me brzdi design samotnyho pristroje a taky to, že z mnoha ruznych zdroju čtu, že Marantz zvuk (bohužel jsem neslyšel v kombinaci s přímo mými bednami, ale s 607s2 ae) je takovej živější a lepší v podobné cenové relaci
6) Cambridge Audio CXA81 - dají se sehnat demo kousky kolem 20, no za tuhle cenu to nemá bohužel stream (musel bych zase připojit apple tv) a nemá - nevim proč - korekce bassu a výšek.
7) Nějaká kombinace klasickeho zesiku (nad 316, rotel a11...) a externího DAC, ale zase se je to dalsi komplikace pro celkove ovladani
Budu rad za vsechny rady / doporučení atd. Koukam na to ze dvou úhlů: jednak je to něco, co nekupuju na chvilku -tenhle uhel rika vem PM7000N, druhý úhel ale říka, že stereo je něco, co jsem vždycky chtěl, ale je vlastně s otázkou, jak moc času si ho budu moct užívat - tahle cesta mě vede na nějaké levnější řešení s tím, že nahradit se to dá vždycky... Tenhle druhý úhel taky říká, že sestava by měla bejt proporční a že možná PM7000N už je overkill pro BW 606 s2 ae
díky moc