Lepsi zvuk k TV-Klipsch R-15PM

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bambulka88 16. 10. 2023 19:11

Zdravim Pani.Pred par rokmi som tu na fore nasiel otazku ako zlepsit zvuk u TV, vtedy ludia zavrhovali SoundBar a odporucali radsej kupit aktivne monitory. Na ich radu som kupil Klipsch R-15PM z dovodov, ze mal aj bluetooth pripojenie na pocuvanie hudby. Sluzia dobre, ale stale som neni spokojny so zvukom.Najskor som myslel, ze mam slaby opticky kabel, kupil som teda lepsi v cene cca 60-70€, no stale je to malo hutne, takmer ziadne basy. Nebudem klamat, cakal som viac. Moja otazka: ako zlepsit zvuk z TV??? Dokupit napriklad Subwoofer Klipsch R-8SW?? Popripade pri PC mam monitory Edifer EDIFIER R1700B,mozem skusit nieco aj s nimi, ale s tymi som pri PC max spokojny. Popripade predat Klipsch a kupit nieco ine??Poprosim jednoduchu radu pre absolutneho amatera a neznaleho temy.
Bambulka88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Yiakubou 16. 10. 2023 20:38

Pokud jsou ty Edifiery u PC ok, tak to prohod s tema Klipsch. Pokud budes mit stale pak u TV malo basu, tak je problem s akustikou, koupe jinych repro ti tezko pomuze a je potreba se zamerit na umisteni - bud repro, nebo poslechoveho mista. Ale to tezko radit bez dalsich detailu o mistnosti a rozmisteni.
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod viking81 17. 10. 2023 06:37

Ked mrknem na specs tych Klipschov, tak hraju od 62 Hz a aj to neviem s akym utlmom. Su to male bednicky od ktorych vela basov necakaj. Treba ich doplnit subwooferom. Ked mrknes tuto recenziu, tak to tam pisu tiez...

https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... table-pack
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý