Heco aurora 700 bo sloupy (regály) do 30k

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod brodus 19. 1. 2024 19:54

Zdravím tak jsem prodal Goldenear regálové(až na metal fajn poslech) bo se budu stěhovat a plánuji koupit k Yamaze 803 Aurory a ještě váhám,tak prosím majitele o poznatky,zkušenosti bo někoho kdo je má s Yamahou?Nebo návrhy na sloupy do 30k? Poslouchám rock,metal,jazz,oldies,od každého trochu,ale žádné tuctu.To zase bude vybíráni:-(..:-)..Díky..
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 19. 1. 2024 20:03

my s Dudditsem máme k Yamaze sloupy Cabasse :D
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod PetrJč 19. 1. 2024 20:56

Mám pocit, že ty Cabasse co vlastníte, již nejsou v nabídce. Ty se mi také líbily :-)
Máš zkušenosti s novou řadou Jersey MC170?
https://cabasse.cz/jersey-mc170/
PetrJč
Junior

Odeslat příspěvekod jito 19. 1. 2024 21:02

Ty Jersey to spodní pásmo nemají nic extra...tedy podle napsaných parametrů.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod brodus 19. 1. 2024 21:50

Prosim reálné zkušenosti a poslech,papírové parametry fakt nikoho nezajímají.Tedy mne rozhodně né;-)..Kupují podle uší.;-).

-- 19. 1. 2024 22:01 --

Nick Cave píše:my s Dudditsem máme k Yamaze sloupy Cabasse :D

A jaký model?
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 19. 1. 2024 22:44

Cabasse MT32 Alderney

které vybrat, k tomu se musíš dopracovat sám, protože každý má jiné uši a preference, takže buď objet studia s hifi technikou anebo si po jednom páru objednat z eshopu a když tak do 14 dnů vrátit (a můžeš začít třeba těma Heco)
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 20. 1. 2024 07:50

PetrJč píše:Mám pocit, že ty Cabasse co vlastníte, již nejsou v nabídce. Ty se mi také líbily :-)
Máš zkušenosti s novou řadou Jersey MC170?
https://cabasse.cz/jersey-mc170/

MC170 mám já. Univerzální sloupky, široká scéna, dobře kontrolované pevné basy. Recenze dobrá:
https://audio.com.pl/testy/stereo/kolum ... rsey-mc170
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eviljack 20. 1. 2024 12:02

Já jsem vybíral nové sloupy před dvěma lety, slyšel jsem MC170 Jersey, Canton GLE90 a Monitor Audio Bronze 500 v jedné poslechovce, a to vyhrály suverénně Monitory. Pak jsem ovšem slyšel jinde i Aurory a volba byla jasná :)

Poslouchám metal, samé extrémnější žánry, a je to paráda. Teď jsem ještě pořídil novou hračku na lehké potunění basů a tak, protože můj CXA61 korekce nemá, a zdá se, že mám zase na čas klid (plánuju teda koupit ještě jiný DAC na RPI4 a vyzkoušet i to, ale zatím jsem se k tomu nedokopal).
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod brodus 20. 1. 2024 12:30

Tak poslechovky sice napoví charakter beden,ale doma to hraje fakt jinak,to mám vyzkoušené.Ale docela si mne zarazil že jsi ještě tunil basy,protože pár uživatelu psalo,že basy jsou na hraně,aby to už nebylo moc.Jsem zvyklý z obyvákovych letitých Tannoy na akoráť;bohužel k Yamaze na rozdil od Kenwoodu nepasujou.Ale tak k tvým stylům bas patří,u mne přebasované bedny zpravidla prohrávají..Nicméně Aurory mi jsou sympatické,tak s nimi nejspíš začnu.
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eviljack 20. 1. 2024 12:58

To je jasne, ale brat domu troje - ctvery bedny na zkousku se mi nechtelo :) Ono to hraje i bez toho dobre a v podstate jsem jenom trosicku pridal, aby to bylo takove ostrejsi. Vylozene prebasovane veci taky davno nemusim. Uvidime, jak dlouho me to bude bavit.

Jinak ano, Aurory maji basu samy dost. Kdyz jsem je pripojil k AV Onkyo, ktere je samo o sobe hodne tvrde ladene, tak jsem nemel potrebu nejak ladit basy.

Hodne taky udelala vymena kabelu - puvodne jsem je mel pripojene ke starsimu Harman Kardonu, a kdyz jsem tam dal misto klasicke 2*4 mm Dynavox Premium Sound, tak se najednou ztratil prostor a jakoby se to smrsklo. Pak jsem ho vymenil za ten CXA61 a trada, prostor byl zpatky...
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod brodus 20. 1. 2024 13:48

Jasně,tak nejvíc ti udělala výměna AV za klasický s.,ale jako stereomilec se nebudu pouštět na tenký led:-))).Uvidíme,Ještě jsem přemýšlel že se odvážu a vezmu ty orange místo b.edition,ale asi i kvůli třeba prodeji po letech,zůstanu u klasiky.
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eviljack 20. 1. 2024 14:35

To ja jsem je kupoval primo k tomu HK, to je stereo receiver, ale pak se to seslo, ze jsem naraz (behem tydne) poridil novy AVR i novy stereo zesik, tak jsem to samozrejme zkousel s obojim :) ja mam ten klavirni lesk a krasa, doporucuju.
Projektor Benq W1090
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod brodus 8. 3. 2024 08:20

Ahoj,tak po delší době...V ložnici týden zkoušení obyvákových Tannoy,a bohužel jenom to dunělo a zvuk únavný,tak sloupy jsou na ložnici moc.Teď mam na zapůjčení Cabasse Antigua 170 v klavírnim laku.Tak dojmy bohužel.Po estetické stránce nadherny kus repro,ale v klavírnim laku permanentně umatlané.:-(. Po cirka 3h poslechu..Fajn prostor,ale teď pro mne bohužel negativa.. Bas divný,vysoká dynamika na nízkou hlasitost,bohužel pro mne unavující a nepříjemná na poslech.Když to dám nahlas ani nemluvím.Ať přemýšlím jak přemýšlím,tak mi přijde;že jim studená a neutrální Yamaha 803d nechutná a je to souboj o místo na slunci mezi bednami a zesíkem, nicméně jim to za mne nehraje,a toto spárování asi ne..???To Goldenear Yamaze chutnaly tedy lépe ,a to šly z domu kvůli metalu a rychlejší muzice..A už jsem zase v bludném kruhu...Díky za tipy,ale osobně od někoho kdo má přímo Yamahu 803d,ale klidně i jiný zesik?Bohužel jen regálové repro,nechtělo se mi do jiného téma,když jsem začal tady..Děkuji...
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 8. 3. 2024 09:57

HECO Celan Revolution 3 by mohly být dobrou kombinací, bohužel s barevným provedením jsou taky na štíru - saténová bílá a černý klavírní lak.
Naposledy upravil tombas dne 8. 3. 2024 11:58, celkově upraveno 1
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 8. 3. 2024 10:52

za zlomek ceny tady, můžeš mít regálovky se zvukem, který hledáš
https://www.csaudio.cz/regalove-reprosoustavy
Nick Cave
Moderátor

Další stránka