Heco aurora 700 bo sloupy (regály) do 30k

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tombas 8. 3. 2024 13:48

A které by to měly být? Já tam nevidím nic zajímavého, snad krom B&W a u těch to navíc vypadá, že někdo lepil výškáče.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 8. 3. 2024 14:05

brodus píše:Teď mam na zapůjčení Cabasse Antigua 170 v klavírnim laku.Tak dojmy bohužel.Po estetické stránce nadherny kus repro,ale v klavírnim laku permanentně umatlané.:-(. Po cirka 3h poslechu..Fajn prostor,ale teď pro mne bohužel negativa.. Bas divný,vysoká dynamika na nízkou hlasitost,bohužel pro mne unavující a nepříjemná na poslech.Když to dám nahlas ani nemluvím.Ať přemýšlím jak přemýšlím,tak mi přijde;že jim studená a neutrální Yamaha 803d nechutná a je to souboj o místo na slunci mezi bednami a zesíkem, nicméně jim to za mne nehraje,a toto spárování asi ne..???

Mně se projev Cabasse Jersey 170 s Yamahou 803D líbí. Ale jsou to sloupky, tak basy budou lepší než u těch regálů. Chtělo to tedy sloupky natočit k místu poslechu, když jsem je nechal rovně, tak toho prostoru bylo až moc. Taky kalibrace s vypnutým EQ dost vylepšila. Měl jsem je v malé místnosti 18m2. Teď jsem se přestěhoval a těším se, jak budou hrát v 25 m2.
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod brodus 8. 3. 2024 14:14

Já vám to trochu ulehčim,bazarové nechci a rozpočet mám rozmezí 15-45k,bo to budou poslední slušne bedny co si koupím?? Tedy snad..Problém je že je člověk zkažený za léta elektroniky a třeba ty Cabasse mně s Yamahou fakt zklamaly,přijde mi,že s 803 hrajou více jak bedny na domácí kino než průměr hifi,a ten poslech je pro mne fakt nic moc.Takže rozsah mám od Heco Celan,Magnat 903,po FyneAudio 500 sp či Elfton Vigo 2..Ale chci bedny,které mi vykouzlí úsměv na tváři či budu mít při oblíbeném songu husí kůži,tak to by snad neměl být Svatý grál.;-)..Nicméně mladá má slíbený iphone k maturitě,tak reálně bych nejradši okolo 25k..

-- 8. 3. 2024 14:20 --

Ta ložnice je malá,a sloupky jsou na ní opravdu moc..:-(. I na stojanech jsem s Cabasse hledal uhly.Trochu basu bere i reprokabel od Audioquest,tak v neděli vyzkouším klasický. A fakt jen regálové!!!
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JarinV 8. 3. 2024 14:41

Elfton Vigo mám a jsem opravdu spokojený ba spíš už přes rok nadšený. Ale mám k nim úplně jiný zesilovač. Takže bych doporučil sbalit Yamahu, zajet s ní za panem Ottem do Černošic a poslechnout.
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod brodus 8. 3. 2024 15:01

Díky.. Ty dražší si nechávám až nebudu vědět kudy kam???A to si je půjčím domu,protože poslech v jeho poslechové místnosti by pro mně nic neřešil .
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 8. 3. 2024 18:46

metálek dokáží zahrát i levnější regálovky, zkus Heco Aurora 300 :-)
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod brodus 8. 3. 2024 19:45

To nerozporuji,a nikde jsem nepsal,že poslouchám jen metal;-)..Jedu od 80tek,přes operu,rock,jazz,jižansky rock,metal,oldies,a soundtracky..Tak levné multižánrovky ,nevím nevím...

-- 8. 3. 2024 19:48 --

Ale stačí mi pár hodin,abych věděl jestli mi s Yamahou bedny chutnají nebo ne? Nehledě na to že jedu naposlouchany playlist dokola při testování...
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 8. 3. 2024 19:52

Vím přesně, co potřebuješ
zdroj: https://tmraudio.com/blog/discover-true ... s-of-2023/
Přílohy
man-in-hifi-store-thumbnail.jpg
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod brodus 8. 3. 2024 20:36

Ty kráso:-))). TO jsi vystihnul.Ale fakt je to pakárna.A na letitem Kenwoodu a sloupů od Tannoy mi nevadí nic a žádný žánr..???
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 8. 3. 2024 20:50

Nechci ti do toho vůbec mluvit, ale mám trochu pochybnosti o té Yamaze, to není moc univerzální zesilovač a najít k němu ty správné bedýnky je očistec.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod brodus 8. 3. 2024 20:55

To je jediné,co už bohužel vím:-((..:-)
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirkash 8. 3. 2024 20:55

Nemyslim si, u me hned prvni bedny si s Yamahou "sedly" uplne fantasticky.
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod brodus 8. 3. 2024 20:59

A to můžeš,od toho jsme tady;-)..Jen to vyřeší snad moje trpělivost a uši

-- 8. 3. 2024 21:00 --

Jirkash píše:Nemyslim si, u me hned prvni bedny si s Yamahou "sedly" uplne fantasticky.

Povídej,přehaněj;-)
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 9. 3. 2024 07:38

Již na více forech ( sleduji polské) popisují právě Yamahy, že si někdy nesednou s repro. Po výměně většinou zlepšení, hlavně dynamika a basy. Ale každému vyhovuje něco jiného a těžko takhle radit.
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod brodus 9. 3. 2024 09:40

To bude bohužel asi pravda..Je to autoritativni zesilovač s neutrálním zvukem,který se mi líbí,a asi nastane občas souboj zesilovače s repro,které taky mají určitý charakter a svým způsobem dominanci.Jedinou výhodu to má v tom,že aspoň pro mne,je to slyšet po pár hodinách poslechu,a žádné změny natočení beden,rozehrání či kabel to nezmění.Ale našinec při výběru trochu ztrácí to potěšení z výběru nových repro.
brodus
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka